• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ποιος θα βγει πρώτος στην επιστροφή του MotoGP™ στο Silverstone;
Νέα 03/08/2023 - 00:39

Γρήγορα επιθετικά και με συνεχή ροή. Λάβετε θέσεις καθώς το δεύτερο μισό της σεζόν ξεκινά με το Βρετανικό GP

 

Silverstone: Μία από της μεγαλύτερες πίστες στο ημερολόγιο, ένας από τους πιο γρήγορους και κλασικούς Αγώνες. Φέτος, επιστρέφουμε επίσης σε αυτόν τον Αγώνα κάτω από τη σκιά του ένδοξου Silverstone Wing, προσθέτοντας μια επιπλέον δόση αδρεναλίνης. Συνολικά, είναι ένα τέλειο μέρος για να επιστρέψουμε μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, καθώς το δεύτερο μισό της σεζόν έρχεται για να προσφέρει περισσότερα στο πιο συναρπαστικό μηχανοκίνητο άθλημα στον κόσμο.


 

Ξεκινώντας από εκεί που είχε σταματήσει

Το πρώτο μέρος του Πρωταθλήματος είχε κάποια σκαμπανεβάσματα για τον βασιλιά Πρωταθλητή Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team), αλλά τα τελευταία Σαββατοκύριακα Αγώνων οι αναποδιές είχαν πραγματικά εξομαλυνθεί: Δύο νίκες GP, είναι μια καλή φόρμα που βρήκε ο Pecco πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές... έτσι μπορεί να συνεχίσει και καθώς ξεκινάει μετά τις διακοπές; Κέρδισε εδώ πέρυσι, οπότε οι οιωνοί είναι καλοί για το #1.

Ο Jorge Martin (Prima Pramac Racing) είναι ένας ακόμα που έκανε μια σοβαρή προσπάθεια προς το καλοκαίρι, λίγο πιο πίσω στο Assen, αλλά εξακολουθεί να θέλει αρκετούς βαθμούς για να φτάσει στη πρώτη θέση. Επίσης είναι μόλις ένα βαθμό μπροστά από τον Marco Bezzecchi (Mooney VR46 Racing Team). Ωστόσο έχει ενδιαφέρον που ο Bagnaia επέκτεινε αυτή τη διαφορά χάρη σε εκείνη την ένδοξη νίκη στο Assen, αλλά στο Le Mans δεν ήταν στην πραγματικότητα ο υψηλότερος στη βαθμολογία αφού πήρε 107 βαθμούς από το Γαλλικό GP μέχρι το GP της Ολλανδίας. Ο Martin θα χρειαζόταν να επιταχύνει για να ξεπεράσει τον κυρίαρχο Πρωταθλητή, αλλά με τρομερή προσπάθεια καθώς αυτός, ο Bagnaia και ο Bezzecchi έχουν μοιραστεί όλα τα κορυφαία αποτελέσματα μετά από την Jerez.

 

Ανανεωμένοι και έτοιμοι

Δεδομένου ότι στην Jerez έγινε η εκπληκτική νίκη του Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing Team) στο Sprint του GP της Ισπανίας, ο Νοτιοαφρικανός είναι ο πρώτος στη βαθμολογία που θέλει να ανακάμψει καθώς επιστρέφουμε στην δράση. Έχει μία διαφορά να καλύψει αφού έχασε τα βάθρα μετά από παραβιάσεις των ορίων πίστας στο Assen.

Εν τω μεταξύ, αυτό το επώδυνο παιχνίδι στο Ολλανδικό TT, ανάδειξε τον Aleix Espargaro (Aprilia Racing) στο βάθρο για πρώτη φορά αυτή τη σεζόν. Και σήμαινε σαφώς πολλά. Ήταν ένα πολύ δύσκολο ξεκίνημα της σεζόν από ό,τι περίμεναν πολλοί τόσο για τον Espargaro όσο και για την Aprilia, αλλά αν υπάρχει μία πίστα με καλές αναμνήσεις για να επιστρέψουν είναι αυτή του Silverstone: η πίστα που ανέδειξε το πρώτο βάθρο του εργοστασίου από το Noale στο MotoGP™ του 2021.

 

Στόχοι που αποκτήθηκαν

Αυτό ισχύει και για τον Maverick Viñales (Aprilia Racing), όπου στο Assen δεν πήγε καλά, αλλά στο Silverstone που είχε προηγουμένως κατακτήσει την πρώτη του νίκη εκεί το 2016, πέρυσι σχεδόν έγραψε ιστορία στο MotoGP™ κερδίζοντας με μια τρίτη διαφορετική μοτοσυκλέτα καθώς η Aprilia του πέρασε τη γραμμή τερματισμού μόλις μισό δευτερόλεπτο μπροστά από τον Bagnaia. Αυτό παραμένει στο τραπέζι ως ιστορία που πρέπει να γραφτεί.

Το Assen είχε μία πτωτική τάση για κάποιους, συμπεριλαμβανομένου του άλλου αναβάτη που έτρεξε για εκείνη τη νίκη με μια τρίτη μοτοσυκλέτα: τον Jack Miller (Red Bull KTM Factory Racing). Δεν πήρε βαθμούς στο Assen ούτε ο Johann Zarco (Prima Pramac Racing), ο οποίος έφτασε στο Ολλανδικό TT με τρία βάθρα MotoGP™ στη σειρά για πρώτη φορά.Μπορούν άραγε να βρουν περισσότερη τύχη;

 

Τι περιμένουμε να συμβεί;

Δεν ήταν ένα κακό Σαββατοκύριακο για τους Luca Marini (Mooney VR46 Racing Team) και Alex Marquez (Gresini Racing MotoGP™) στο Assen, αλλά δεν ήταν και τα καλύτερα αποτελέσματα που είχαν ήδη νωρίτερα στη σεζόν. Η συνέπεια του Marini απέδωσε καρπούς καθώς βρίσκεται 11 βαθμούς πίσω από τον Zarco, ενώ ο Alex Marquez θα θέλει να κερδίσει κάτι περισσότερο καθώς βρίσκεται 10ος, παρόλο που έχει ήδη ανέβει στο βάθρο.

Ο Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP™), εν τω μεταξύ, είχε ένα Ολλανδικό TT δύο ημιχρόνων. Το Σάββατο ήταν εκπληκτικό καθώς ανέβηκε στο πρώτο του βάθρο Sprint, δημιουργώντας κάποιες προσδοκίες για την Κυριακή, αλλά ο αγώνας του GP τον είδε να πέφτει με τον Zarco και να πηγαίνει στις καλοκαιρινές διακοπές ζητώντας συγγνώμη από τον συμπατριώτη του και με ένα σπασμένο δάχτυλο του ποδιού του να πρέπει να επουλωθεί. Θα πρέπει να επιστρέψει σε πλήρη ισχύ στο Silverstone και θα θέλει, όπως πάντα, να έχει τις προϋποθέσεις για να προσπαθήσει να επαναλάβει το καλό αποτέλεσμα του Σαββάτου στο Assen. Κέρδισε εδώ και το 2021... μπορεί αυτός και η Yamaha να κάνουν ένα βήμα μπροστά;

Ο συναθλητής του Quartararo, Franco Morbidelli, αναζητά επίσης περισσότερα, και στην περίπτωσή του από τη μέση μιας "ανόητης σεζόν" αφθονούν οι φήμες σχετικά με το ποιος θα πάει πού το 2024. Αυτό ισχύει και για τον Fabio Di Giannantonio (Gresini Racing MotoGP™). Και οι δύο θέλουν να ξεκινήσουν το δεύτερο μισό της σεζόν σε υψηλό επίπεδο.

 

Επαναφορά και ενδυνάμωση

Ένα από τα κύρια θέματα από την επίσκεψη του MotoGP™ στο Goodwood ήταν ο Enea Bastianini (Ducati Lenovo Team) που επιβεβαίωσε ότι αναμένει να είναι στο 100% από το Silverstone. Πέρασε λίγος ακόμα χρόνος για τον Miguel Oliveira (CryptoData RNF MotoGP™) να ανακτήσει επίσης κάποια δύναμη, και τον συναθλητή του Raul Fernandez. 

Όπως πάντα, ωστόσο, τα φώτα της δημοσιότητας θα είναι και πάλι στον Marc Marquez (Repsol Honda Team). Το νούμερο 93 αναμένεται να επιστρέψει σε καλή τροχιά και μετά από ένα ένδοξο ξεκίνημα για το 2023 με pole position και ένα βάθρο Sprint, έδωσε τη θέση του σε περισσότερους αγώνες τραυματισμών και η επόμενη ιστορία αφορούσε στη συνέχεια τη μοτοσυκλέτα. Μπορεί λοιπόν η Honda να επιστρέψει στην πραγματικά εντυπωσιακή φόρμα που έχουμε δει κατά το μεγαλύτερο μέρος των τελευταίων δύο δεκαετιών; Και το μεγαλύτερο ερώτημα που πλανάται, με φήμες που κυμαίνονται από το εύλογο έως το φανταστικό: θα είναι ο Marquez μαζί σε αυτή τη διαδρομή; Προτού λάβουμε πιθανώς οποιεσδήποτε πραγματικές απαντήσεις, το Silverstone περιμένει και είναι ένας τόπος όπου βασιλεύει το #93.

Αναμένουμε επίσης την επιστροφή του συναθλητή της Repsol Honda, Joan Mir, αφού έμεινε εκτός δράσης λόγω τραυματισμού, και η επιστροφή των δύο Παγκόσμιων Πρωταθλητών σίγουρα θα είναι μια ώθηση για την ομάδα και το εργοστάσιο. Ωστόσο, δεν θα δούμε τον Alex Rins (LCR Honda Castrol) να επιστρέφει ακόμα, με τον Iker Lecuona να τον καλύπτει, ερχόμενος από το Most WorldSBK στο Silverstone. Τέλος, στην Honda, ο Takaaki Nakagami (LCR Honda Idemitsu) συνεχίζει να κερδίζει αθόρυβα βαθμούς και διατηρεί τη μοναδική εγκατάλειψη σε έναν αγώνα GP φέτος. Μπορεί αυτό να συνεχιστεί καθώς προχωράμε στο δεύτερο μέρος της σεζόν;

Ένας άλλος αναβάτης που θα επιστρέψει στην πίστα θα είναι ο Pol Espargaro (GASGAS Factory Racing Tech3). Μετά από μια πρώτη γεύση στο Goodwood, ο Ισπανός θα επανενταχθεί πλήρως με όλη την ομάδα του και αυτή τη φορά θα πάρει τη θέση του πίσω στο γκαράζ της GASGAS για να συμμετέχει στους αγώνες. Έχουν περάσει αρκετοί μήνες ανάκαμψης, αλλά θα πρέπει να επιστρέψει μαζί με τον πρωτάρη συναθλητή του Augusto Fernandez. Και ο Fernandez ήταν απασχολημένος στο ενδιάμεσο, κατακτώντας τον καλύτερο τερματισμό GP, τέταρτος μέχρι στιγμής και λαμβάνοντας σταθερούς βαθμούς ως ένας μόνο από τους δύο αναβάτες, μαζί με τον Morbidelli, που το έχουν πετύχει σε κάθε αγώνα Grand Prix μέχρι στιγμής. Αγαπά επίσης το Silverstone, έτσι θα μπορούσε να αποδειχθεί αρκετά δυνατός.


 

Ο Bagnaia απλώς διεύρυνε αυτό το χάσμα χάρη σε εκείνη την ένδοξη νίκη στο Assen, αλλά ο Martin και ο Bezzecchi παραμένουν αρκετά κοντά ώστε όλα να αλλάξουν σε ένα Σαββατοκύριακο. Δείτε την αγωνιστική δράση για το πώς εκτυλίσσεται το ένατο κεφάλαιο στο άγριο και υπέροχο Silverstone και αν γραφτεί ιστορία με έναν ένατο διαφορετικό νικητή σε εννέα αγώνες στην πίστα!

 

ΩΡΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ: ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ GP

Το Monster Energy British Grand Prix παρουσιάζει το νέο σύστημα εισόδου για το Q2. Η πρώτη περίοδος για το MotoGP™ FP1 δεν υπολογίζεται για το Q2, με μόνο τη μετονομαζόμενη απογευματινή περίοδο της Παρασκευής, που ονομάζεται Practice, να κρίνει ποιος θα περάσει. Το Βρετανικό GP έχει επίσης μια αλλαγή την Κυριακή. Το Tissot Sprint έχει ξεκινάει στις 17:00 το Σάββατο όπως πάντα, αλλά το Grand Prix ξεκινά στις 15:00 - ΠΡΙΝ τον αγώνα Moto2™.

 

Επόμενο άρθρο »

MotoGP: Αυτά που συζητήθηκαν την Πέμπτη στο Silverstone

« Προηγούμενο άρθρο

Μετά την ΚΤΜ και η Yamaha αναζητά δορυφορική ομάδα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA