• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
"Μία εκπληκτική εκδήλωση!": Το MotoGP™ στο Goodwood Festival of Speed
Νέα 18/07/2023 - 11:43

του Νεκτάριου Διατσίδη

 

Το φεστιβάλ φιλοξενεί αστέρια, όπως ο Bagnaia, ο Stoner και ο Binder, μαζί με θρύλους του παρελθόντος, για μια μοναδική στιγμή για το MotoGP 

Κυριακή 16 Ιουλίου 2023

Αυτή την Κυριακή, ο ήλιος επέστρεψε στη Μ.Βρετανία και οι ήρωες του παρελθόντος και του παρόντος ήταν στο Goodwood Festival of Speed. Η τελευταία ημέρα της δράσης άφησε ωραίες αναμνήσεις με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή MotoGP ™ Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) δίπλα με τον πρώτο στην Ducati Παγκόσμιο Πρωταθλητή Casey Stoner, μαζί με την εμφάνιση του μύθου Mick Doohan και πολλούς άλλους ακόμη και με κορυφαία στιγμή τη φωτογραφία στο μπαλκόνι. Και όλα αυτά μπροστά σε ένα γεμάτο σπίτι πραγματικά παθιασμένων οπαδών!

Την Κυριακή ήταν η μεγάλη γιωρτή στο Goodwood, με τον Bagnaia να κατευθύνει τους ήρωες του σήμερα, μαζί με τον Enea Bastianini, τον Brad Binder της Red Bull KTM Factory Racing, τον Augusto Fernandez της Gasgas Factory Racing και Raul Fernandez, με την Aprilia Racing.

Μετά ήρθαν οι θρύλοι. Ο Stoner είχε τη μοτοσυκλέτα του 2008 και οδήγησε στο λόφο μαζί με τον Bagnaia σε μια πραγματικά σπουδαία στιγμή. Και μαζί με τον πλήρη στόλο των αναβατών του 2023, ήρθε και κάτι ξεχωριστό: Giacomo Agostini, Kevin Schwantz, Wayne Gardner, Randy Mamola, Kenny Roberts Jr, Alex Crivillé, Freddie Spencer ... συνολικά πρέπει να ήταν μία από τις πιο συναρπαστικές ομάδες αναβατών που έχουν οδηγήσει ποτέ στο λόφο ταυτόχρονα. Και αυτό δεν ήταν καν η πλήρης ομάδα!

Η ομάδα μοιράστηκε επίσης την περιοχή με τον Sebastian Vettel, ο οποίος οδήγησε την δική του Williams-Renault FW14B που κατέκτησε το πρωτάθλημα του 1992 με τον Nigel Mansell. Ο τετραπλός πρωταθλητής Vettel έκανε επίσης την επίδειξη χρησιμοποιώντας βιώσιμα καύσιμα καθώς υποστηρίζει τη βιωσιμότητα στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, κάτι υψηλό στην ημερήσια διάταξη για το MotoGP ™, καθώς ο μηχανοκίνητος αθλητισμός μεταβαίνει στο ελάχιστο 40% καύσιμο μη ορυκτών από την επόμενη σεζόν, ανερχόμενο στο 100% έως το 2027.

Μετά από αυτό το εντυπωσιακό πέρασμα των δύο και τεσσάρων τροχών που συγκεντρώθηκαν, η τελική δράση της ημέρας πήγε προς μία διαφορετική κατεύθυνση για το MotoGP ™ καθώς οι αναβάτες του 2023 και οι Θρύλοι συγκεντρώθηκαν στην περιοχή για άλλη μια φορά. Αυτή τη φορά, ο προορισμός ήταν το Goodwood House και η στιγμή της φωτογράφισης στο μπαλκόνι όπου ο Doohan ήταν κατάλληλα ντυμένος για την περίσταση.

Σταθμεύοντας τις μοτοσυκλέτες τους μπροστά και με την υποστήριξη της θεματικής μουσικής του MotoGP™, οι αναβάτες κατευθύνθηκαν όλοι μέσα στο σπίτι και μέχρι το μπαλκόνι για μερικές συνεντεύξεις και για να χαιρετίσουν το πλήθος. Ο Stoner, ο Spencer, ο Roberts Jr και ο Augusto Fernandez πήραν το μικρόφωνο για να απευθυνθούν στους θαυμαστές που περίμεναν κάτω, και με αυτό η δράση στο φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με ένα άξιο χειροκρότημα και επευφημίες.

Ή έτσι νομίζαμε καθώς στη συνέχεια, ο Stoner αποφάσισε ότι θα είχε μια ακόμη βόλτα, παίρνοντας την Suzuki 500cc Pepsi-liveried και σφραγίζοντας την εκδήλωση ως έναν πραγματικά μοναδικό συνδυασμό μηχανοκίνητου αθλητισμού, εκπληκτικών κατασκευών, αθλητών, θρύλων, πρωταθλημάτων και πρωταθλητών.

Αν αυτόδεν ανοίξει την όρεξη για περισσότερα, δεν είμαστε σίγουροι τι θα μπορούσε! Μετά από ένα απίστευτο Σαββατοκύριακο στο Goodwood, ήρθε η ώρα για τον πιο συναρπαστικό μηχανοκίνητο αθλητισμό του κόσμου να υπενθυμίσει σε όλους πόσο γρήγοροι είναι με τέρμα γκάζι, καθώς μεταβαίνουμε από ένα εκθεσιακό γεγονός σε έναν από τους ταχύτερους και πιο απαιτητικούς Αγώνες Grand Prix στον κόσμο: Σίλβερστοουν. Φροντίστε να συντονιστείτε για το Monster Energy British Grand Prix σε λίγες μόνο εβδομάδες, καθώς η κλασική πίστα φιλοξενεί το MotoGP™ από τις 4 έως τις 6 Αυγούστου!

Επόμενο άρθρο »

Τρομερός ο Ντίνος Mαυρόπουλος #31, με δύο νίκες στην Τσεχία

« Προηγούμενο άρθρο

Marc VDS και Sam Lowes στο WorldSBK το 2024 με την Ducati

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα