• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Rossi αναφέρει πότε πήρε την απόφαση να αποσυρθεί
Νέα 09/07/2023 - 12:49

Ο θρύλος του μηχανοκίνητου αθλητισμού, Valentino Rossi, έδωσε τέλος στην απίστευτη καριέρα του στους 2 τροχούς μετά τη σεζόν του 2021, αλλά η απόφασή του να παραιτηθεί ήρθε μήνες νωρίτερα και συνέπεσε με κάποια άλλα τεράστια νέα.

Ο Rossi εξηγεί πώς έφτασε στη δύσκολη απόφαση να σταματήσει.


"Τα τελευταία χρόνια, όταν δυσκολευόμουν περισσότερο, μίλησα για αυτό με τον Carlo, τον προπονητή μου", είπε στο podcast του Gianluca Gazzoli. "Είπαμε: «Πρέπει να αγωνιστείς μέχρι να μην αντέχεις άλλο, για να μην έχεις τύψεις μετά»".

"Υπήρχαν πολλοί αναβάτες που τα παράτησαν πολύ νωρίς. Αλλά δεν μπορούσαν να μείνουν μακριά. Επέστρεψαν και μπέρδεψαν τα πράγματα".

Ο Rossi αγωνίστηκε για 12 χρόνια μετά το τελευταίο από τα 9 Παγκόσμια Πρωταθλήματα που κατέκτησε. Ήταν 42 ετών όταν πήρε την απόφαση να αποσυρθεί.

"Αποφάσισα να σταματήσω μετά το Assen", είπε. "Ήθελα να αγωνιστώ ξανά, αλλά είπα στον εαυτό μου: «Ας δούμε αν είμαι ανταγωνιστικός γιατί δεν μπορώ να έρθω εδώ για να τερματίσω 12ος». Το Assen ήταν ένας σημαντικός αγώνας γιατί είναι μια από τις αγαπημένες μου πίστες. Είναι μια από τις πίστες όπου έχω κερδίσει 10 φορές, οπότε ήταν πάντα μια πίστα που ένιωθα σαν σπίτι μου".

Αλλά κάτι άλλο συνέβαινε στη ζωή του Rossi ταυτόχρονα.

"Πριν φύγω, πήγα για φαγητό με τη Φραντσέσκα και μου είπε: «Δεν μου αρέσει πια ο καφές, περίεργο γιατί πάντα μου άρεσε ο καφές, ίσως κάνω ένα τεστ τις επόμενες μέρες»".

"Της είπα «καλά» και έφυγα για το Assen. Όσο ήμουν εκεί, δεν σκέφτηκα το τεστ της. Στον αγώνα είχα κακή εκκίνηση, έπεσα ενώ πάλευα με τον Enea Bastianini και κατέστρεψα τη μοτοσυκλέτα".

"Όταν είσαι στην αμμοπαγίδα λες: «Αν χρειάζομαι ένα σημάδι για να σταματήσω, είναι αυτό!». Φανταστείτε την ψυχική μου κατάσταση, τι σημαίνει να εγκαταλείπεις μια ζωή που είχες για 25 χρόνια".

Ο Rossi επέστρεψε στην Ιταλία γνωρίζοντας ότι η καριέρα του πλησίαζε στο τέλος, αλλά δεν το είχε ανακοινώσει σε κανέναν ακόμα. Όμως ακόμα μεγαλύτερα νέα περίμεναν τον Ιταλό αστέρα.

"Όταν έφτασα είπα στη Φραντσέσκα να βγούμε για δείπνο, αλλά μου είπε «όχι, έλα εδώ». Είχα την εντύπωση ότι ήθελε να μου πει κάτι. Έγιναν όλα μαζί - έμαθα ότι θα γινόμουν πατέρας την ημέρα που αποφάσισα να σταματήσω τους αγώνες".

Επόμενο άρθρο »

Πόσα λεφτά δίνει η Dorna

« Προηγούμενο άρθρο

Zarco, Bezzecchi και 2024

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA