• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Quartararo: Δεν μπορούσα να αξιοποιήσω το ρυθμό μου
Δεν μπορούσα να προσπεράσω
Νέα 24/06/2023 - 20:39

Ο Fabio Quartararo κατέκτησε το δεύτερο βάθρο του για τη σεζόν του 2023 (πρώτο σε αγώνα Sprint), μετά από ένα ποινή στον τελευταίο γύρο για τον Brad Binder που του "χάρισε" μία θέση.

Σε αυτό που ήταν μέχρι στιγμής το πιο δυνατό του Σαββατοκύριακο του φέτος, ο Quartararo πίεσε τον Binder για ολόκληρο τον αγώνα πριν εκμεταλλευτεί την παραβίαση των ορίων της πίστας του Νοτιοαφρικανού.

Το προσπέρασμα ήταν και πάλι τεράστιο πρόβλημα για τον Γάλλο αναβάτη, ο οποίος φαινόταν πιο γρήγορος από τον Binder. 

"Νομίζω ότι αυτό είναι βασικά το μόνο που μπορούμε να κάνουμε", είπε ο Quartararo. "Αν ξεκινήσουμε καλύτερα (από καλύτερη θέση), ίσως μείνουμε [μπροστά], τουλάχιστον σε αυτη την πίστα".

"Σε κάποιες πίστες μπορούμε να ξεκινήσουμε πολύ μπροστά και δεν θα έχει σημασία. Αλλά εδώ ξεκίνησα 4ος και τερμάτισα 4ος. Η ποινή ήταν ο μόνος τρόπος για μένα να προσπεράσω τον Brad".

"Ζοριζόμαστε τόσο πολύ και αν δείτε τον ρυθμό μου από σήμερα το πρωί (ΕΔ3) ήμουν τόσο γρήγορος. Στον αγώνα δεν μπορούσα να το δείξω γιατί δεν ακολουθήσω να κάνω τις γραμμές μου".

Ενώ ήταν μέχρι τώρα ένα Σαββατοκύριακο και ένα αποτέλεσμα που θα ανεβάσει την διάθεση στη Yamaha, ο Quartararo δεν ήταν πολύ χαρούμενος στη συνέντευξη Τύπου, καθώς τα προβλήματα με την M1 παραμένουν.

"Στον αγώνα Sprint μπορούσαμε να δούμε πού χάναμε αρκετά, οπότε ελπίζουμε να τα καταφέρουμε λίγο καλύτερα αύριο", πρόσθεσε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2021. "Ο ρυθμός δεν είναι πολύ κακός".

Σε αρκετούς αναβάτες, συμπεριλαμβανομένου του Quartararo, δόθηκε μια προειδοποίηση για παραβίαση των ορίων της πίστας πολύ νωρίς, καθώς τα κερμπ της πίστας του Assen, δυσκόλευαν την παραμονή στην πίστα. Αλλά ο Quartararo, ο οποίος δεν γνώριζε την ποινή του Binder, κατάφερε να παραμείνει μέσα στα όρια για το υπόλοιπο του αγώνα, κάτι που αποδείχθηκε ζωτικής σημασίας.

"Δεν είχα ιδέα γιατί ήμουν επίσης σε προειδοποίηση ορίων πίστας από την αρχή. Προσπαθούσα απλά να μην πατήσω στο πράσινο".

Επόμενο άρθρο »

Bagnaia: Τα έδωσα όλα

« Προηγούμενο άρθρο

Assen: MotoGP Αγώνας Sprint

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα