• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marc Marquez: Χρειάζομαι αυτό το Σαββατοκύριακο
Τα πράγματα δεν φτιάχνουν αν μένεις σπίτι
Νέα 23/06/2023 - 20:52

Ο Marc Marquez επέλεξε να συμμετάσχει στο Ολλανδικό Grand Prix, παρά τα τραύματα από τις πρόσφατες πτώσεις του στο Sacshenring, αλλά έχει αλλάξει την προσέγγισή του για να μειώσει τον κίνδυνο, δεδομένης της κακής απόδοσης της Honda αυτή τη στιγμή.

Τελειώνοντας τις δοκιμές της Παρασκευής στην 19η θέση, ο Marquez λέει ότι δεν είχε άλλη επιλογή από το να είναι στο Assen, καθώς η έλλειψη επαφής με τη μοτοσυκλέτα για έξι εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένης της καλοκαιρινής διακοπής, δεν ήταν επιλογή εάν ελπίζει να βοηθήσει τη Honda να βελτιώσει την κατάστασή της.


"Τα άλλα Σαββατοκύριακα, ένιωθα καλά, μπορούσα να πιέσω", είπε ο Μarquez την Παρασκευή στο Assen. "Αλλά δεν αγωνίστηκα στο Sachsenring γιατί δεν ένιωθα καλά και νιώθω πόνο, και είμαστε πάλι πάνω στη μοτοσυκλέτα μετά από τέσσερις ημέρες".

"Έτσι, το σώμα ανέκαμψε λίγο, αλλά εξακολουθεί να είναι επώδυνο. Οπότε, νιώθω έναν μεγάλο περιορισμό εκεί. Έτσι, δεν μπορώ να πάω για τίποτα καλό αυτό το Σαββατοκύριακο - δεν μπορώ".

"Συμμετέχω γιατί μετά έχω ενάμιση μήνα καλοκαιρινού διαλείμματος. Και με την αίσθηση που είχαμε στο Sachsenring, το να μείνω δύο μήνες χωρίς να είμαι στη μοτοσυκλέτα, πιστέψτε με δεν είναι ό,τι καλύτερο για έναν αναβάτη".

"Λοιπόν, χρειάζομαι αυτό το Σαββατοκύριακο. Άπο άποψη ψυχολογικής κατάστασης, πρέπει να συνεχίσω να οδηγώ, να συνεχίσω και φυσικά όταν έχεις δύσκολες στιγμές το κίνητρο δεν υπάρχει".

"Αλλά πρέπει να διατηρήσω τη ρουτίνα μου, πρέπει να διατηρήσω τον ίδιο τρόπο εργασίας, πρέπει να διατηρήσω την ίδια πίστη για να αλλάξω την κατάσταση στο μέλλον. Αλλά μένοντας σπίτι, η κατάσταση δεν θα αλλάξει ποτέ".

Ο Marquez έπεσε στην τρίτη στροφή, στο τέλος των ΕΔ2, πιέζοντας για έναν γρήγορο γύρο. Εξήγησε ότι αυτό ήταν αποτέλεσμα του ότι ένιωθε γρήγορος μόνο στον πρώτο τομέα, και ως εκ τούτου απλά πίεζε πάρα πολύ.

"Περίμενα να μην υποφέρω τόσο πολύ με τη φυσική κατάσταση, αλλά υπέφερα", πρόσθεσε. "Ο αστράγαλος και το δάχτυλο είναι σπασμένα, αλλά ήταν εντάξει, ήταν αποδεκτό. Αλλά το πλευρό, στον τελευταίο τομέα είναι επώδυνο και όταν αρχίζω να αναπνέω όλο και περισσότερο, τότε πονάει πιο πολύ".

"Τότε χάνω πολύ χρόνο. Οπότε, το μόνο σημείο που νιώθω λίγο-πολύ εντάξει είναι ο τομέας ένα, γιατί είναι αργές στροφές, και εκεί πιέζω. Είναι εκεί που προσπαθώ να είμαι όλο και πιο γρήγορος. Δεν είναι εύκολο, οδηγούσα πιο ήρεμα όλη μέρα, δοκίμαζα πράγματα".

"Αλλά από τη μια έξοδο στην άλλη, το να προσπαθείς να είσαι ένα δευτερόλεπτο πιο γρήγορος δεν είναι εύκολο. Εκεί έκανα το λάθος, γιατί δεν είχα συνηθίσει να φτάνω με αυτή την ταχύτητα σε εκείνη τη στροφή".

"Αλλά ήταν μια πολύ ήπια πτώση. Αύριο, στις ΚΑΤ1 θα προσπαθήσω να πιέσω λίγο για να προσπαθήσω να μην ξεκινήσω από την τελευταία σειρά – ίσως τη δεύτερη ή τρίτη από το τέλος – και να προσπαθήσω να τελειώσω το Σαββατοκύριακο".

Επόμενο άρθρο »

Quartararo: Η μέρα πήγε καλά

« Προηγούμενο άρθρο

Assen: MotoGP ΕΔ2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA