• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bastianini: Η φυσική μου κατάσταση βελτιώνεται
Αλλά ακόμα δυσκολεύομαι στις προσπεράσεις
Νέα 21/06/2023 - 13:37

Ο Enea Bastianini συνεχίζει να σημειώνει πρόοδο με την ανάρρωσή του και ο Ιταλός έφυγε από το Sachsenring με τη 10η θέση στον αγώνα Sprint, η οποία μετατράπηκε σε 8η θέση στον αγώνα της Κυριακής. Αυτά είναι διαφορετικά αποτελέσματα από αυτά που θα μπορούσε να φανταστεί ο "Bestia" πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, αλλά τουλάχιστον αποδεικνύουν την καλή πορεία του μετά από τον τραυματισμό στο Portimao.

"Σωματικά, νιώθω καλύτερα. Αναρρώνω καλά. Σίγουρα, πρέπει ακόμα να κάνω το βήμα για να φτάσω εκεί που ήμουν πριν το ατύχημα. Ωστόσο, νιώθω πολύ καλύτερα σωματικά και τερμάτισα σε αρκετά καλή κατάσταση στο τέλος του αγώνα, χωρίς να είμαι εξαντλημένος. Είμαι χαρούμενος", είπε ο αναβάτης της Ducati. 


"Ήλπιζα ότι θα πήγαινε λίγο καλύτερα στην αρχή, αλλά βρέθηκα στη μέση ενός γκρουπ στην αρχή και δεν κατάφερα να κάνω γρήγορα προσπεράσεις, αλλά στο τέλος πήγε αρκετά καλά. Το δεύτερο μισό του αγώνα πήγε λίγο πολύ όπως περίμενα".

Το μεγαλύτερο αντίκτυπο στην απόδοση του 25χρονου είναι ότι δεν έχει ακόμα την βέλτιστη αίσθηση με την Ducati του, κάτι που δεν του επιτρέπει να οδηγήσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του.

"Στον αγώνα είδα ότι δυσκολευόμουν να προσπεράσω. Πέρυσι, όταν ήμουν αποφασισμένος να προσπεράσω, ήταν αρκετά εύκολο. Αντίθετα, είδα και εδώ στον αγώνα ότι κάθε φορά που προσπάθησα να προσπεράσω μου κλείναν αμέσως την πόρτα και δεν μπορούσα να πάρω την εσωτερική. Μου λείπει ακόμα αυτή η αίσθηση στο μπροστινό που είχα πέρυσι, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό, γιατί έχουν περάσει μόνο δύο αγώνες από τότε που επέστρεψα. Σίγουρα θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος".

Σε μια παραδοσιακά δύσκολη πίστα για τον κατασκευαστή από το Borgo Panigale, η Ducati πέτυχε ένα πολύ δυνατό αποτέλεσμα, τοποθετώντας οκτώ μοτοσυκλέτες στις πρώτες εννέα θέσεις. Ένα σχεδόν απόλυτο μονοπώλιο που πιστοποιεί την ανωτερότητα των "κόκκινων" έναντι των αντιπάλων τους αυτή τη στιγμή.

"Ο αγώνας ήταν 20" ταχύτερος από πέρυσι, πήγαμε πολύ γρήγορα. Βέβαια είναι αλήθεια ότι πέρυσι, ίσως, οι θερμοκρασίες ήταν ακόμη υψηλότερες. Η Ducati είναι σίγουρα η καλύτερη μοτοσυκλέτα αυτή τη στιγμή και νομίζω ότι οι δύο πρώτες κατάφεραν πραγματικά να κάνουν τη διαφορά και να κάνουν αυτό το βήμα που λείπει ακόμα από τους άλλους αναβάτες της Ducati. Σε κάθε περίπτωση, είμαι ευχαριστημένος από τον αγώνα και από τη δουλειά που κάνουμε", σχολίασε ο Enea.

"Η μοτοσυκλέτα συμπεριφέρεται πολύ καλά όταν φρενάρεις ερχόμενος από ευθεία. Η είσοδος στη στροφή είναι η φάση στην οποία ζορίζομαι περισσότερο αυτή τη στιγμή και είναι το σημείο όπου πέρυσι μπόρεσα να πιέσω περισσότερο, ως εκ τούτου, καθώς δεν έχω αυτοπεποίθηση, δεν μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω. Νομίζω ότι είναι καλύτερα για τον Pecco και αυτή τη στιγμή χειρότερα για μένα, αλλά είναι κάτι που πρέπει να το λύσουμε και πιθανότατα θα χρειαστεί λίγος χρόνος".

Από αυτή την άποψη, η έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών, που περιμένει τους αναβάτες μετά το Grand Prix του Assen αυτό το Σαββατοκύριακο, θα είναι θετική για τον Bastianini, καθώς εκεί θα προπονηθεί πολύ.

"Όσο περισσότερο είμαι στη μοτοσυκλέτα, τόσο πιο χαρούμενος είμαι, γι' αυτό είμαι χαρούμενος που υπάρχει άλλος αγώνας την επόμενη εβδομάδα", παραδέχτηκε ο Enea. "Σίγουρα θα είμαι πάντα λίγο πιο κουρασμένος, αλλά δεν πειράζει. Αλλά θα πρέπει να δουλέψω πολύ κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών για να επιστρέψω στο 100% της φυσικής κατάστασής μου".

Επόμενο άρθρο »

Ποιό είναι το στρατηγικό λάθος των Ιαπώνων;

« Προηγούμενο άρθρο

Aleix Espargaro: Δεν βελτιωθήκαμε αρκετά

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA