• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Alvaro Bautista δοκίμασε την Desmosedici του 2023
Σε ένα test στο Misano
Νέα 20/06/2023 - 17:15

Μετά την πρώτη ημέρα των δοκιμών στο Misano, ο Alvaro Bautista δήλωσε ότι τα πράγματα πήγαν καλύτερα από το αναμενόμενο, οδηγώντας την εργοστασιακή μοτοσυκλέτα MotoGP της Ducati. 
Ο Bautista οδήγησε για τελευταία φορά μοτοσυκλέτα MotoGP το 2018 προτού μετακομίσει στa WorldSBK το 2019, όπου έδωσε την μάχη με τον Jonathan Rea για τον τίτλο.

Την επόμενη χρονιά ο Bautista μετακόμισε στη Honda πριν επιστρέψει στη Ducati το 2022, φτάνοντας στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbikes.

Σαν ανταμοιβή για την κατάκτηση του πρώτου τους τίτλου Superbike από το 2011, η Ducati προσέφερε στον Bautista μια διήμερη δοκιμή με την εργοστασιακή μοτοσυκλέτα MotoGP, μαζί με τον τρέχοντα δοκιμαστή αναβάτη της Ducati, Michele Pirro.

 

Και μετά την πρώτη μέρα δράσης, ο Bautista ήταν πολύ αισιόδοξος: "Είμαι πολύ χαρούμενος που οδηγώ ξανά αυτή τη μοτοσυκλέτα. Ήταν πολύ εντυπωσιακή η διαφορά μεταξύ της μοτοσυκλέτα Superbike και αυτής των MotoGP".

"Βασικά σε όλους τους τομείς. Από την επιτάχυνση μέχρι το φρενάρισμα, από την ισχύ μέχρι τα ηλεκτρονικά, το κιβώτιο ταχυτήτων, οπότε είναι απίστευτη η διαφορά. Αλλά είμαι χαρούμενος γιατί η αίσθηση από τον πρώτο γύρο ήταν πολύ καλή και κατάλαβα πολύ καλά τη μοτοσυκλέτα".

"Η προσαρμογή σε αυτή τη μοτοσυκλέτα πηγαίνει πολύ καλά, ίσως καλύτερα από ό,τι περίμενα. Η τελευταία φορά [σε μια μοτοσυκλέτα MotoGP] ήταν το 2018 και τώρα οι μοτοσυκλέτες είναι πολύ διαφορετικές".

"Δεν είχα φρέσκια ανάμνηση από εκείνη την εποχή και η μοτοσυκλέτα τώρα είναι εντελώς διαφορετική. Ειδικά από την πλευρά της αεροδυναμικής. Μετά από πολλά χρόνια στο WorldSBK ένιωσα ακόμα πιο διαφορετικά γιατί η μοτοσυκλέτα είναι πιο άκαμπτη, τα ελαστικά είναι πιο άκαμπτα και όλα είναι διαφορετικά".

"Ειλικρινά, περίμενα τα πράγματα χειρότερα όσον αφορά την προσαρμογή, αλλά από τους πρώτους γύρους ένιωσα καλά στη μοτοσυκλέτα. Μπορώ να πω ότι πηγαίνει πολύ θετικά".

"Σήμερα, ο Michele Pirro πρέπει να δοκιμάσει κάτι για την Ducati και αν έχουμε λίγο χρόνο στο τέλος της ημέρας, θα κάνω μερικές ακόμα διαδρομές. Στην αεροδυναμική πλευρά νομίζω ότι μπορούμε να βελτιώσουμε τη θέση μου στη μοτοσυκλέτα. Προς το παρόν, για το μέγεθός μου, η μοτοσυκλέτα είναι λίγο μεγάλη στη σέλα και στο ντεπόζιτο".

"Έχουμε κάποια στοιχεία που, αν έχουμε χρόνο, θα τα δοκιμάσουμε στο τέλος της ημέρας. Θα επικεντρωθούμε στην αεροδυναμική θέση στη μοτοσυκλέτα. Αυτό είναι όλο. Ο στόχος μας δεν είναι να κάνουμε έναν γρήγορο γύρο. Στόχος μας είναι απλώς να διασκεδάσουμε και να κατανοήσουμε αυτές τις νέες μοτοσυκλέτες MotoGP".

"Δεν υπάρχουν επιθέσεις χρόνου και δεν υπάρχει λόγος να ρισκάρουμε. Αυτό είναι ένα έπαθλο για το Πρωτάθλημα της περασμένης σεζόν. Για μένα, ο στόχος είναι το Donington που είναι ο κύριος στόχος μας".

Επόμενο άρθρο »

Aleix Espargaro: Δεν βελτιωθήκαμε αρκετά

« Προηγούμενο άρθρο

Δεν θα συμμετάσχει στο Ολλανδικό Grand Prix ο Joan Mir

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA