• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sachsenring: Moto3 Αγώνας
Παρθενική νίκη για τον Deniz Öncü
Νέα 18/06/2023 - 14:36

Αφού έχασε για 51 χιλιοστά του δευτερολέπτου τη νίκη στο Mugello, ο Deniz Öncü πήρε την παρθενική του νίκη στη Moto3 μετά από μια μάχη με τον Ayumu Sasaki στο Liqui Moly Motorrad Grand Prix Deutschland. Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, Daniel Holgado, κατέκτησε την 3η θέση, για να επεκτείνει το προβάδισμά του στη βαθμολογία.


Όταν έσβησαν τα φώτα, ο Collin Veijer έστριψε πρώτος, ξεκινώντας από την 4η θέση. Ο Öncü έκανε μια κίνηση για να περάσει τον Sasaki και τον Veijer στην 3η στροφή, αλλά ήταν ένας ελιγμός που επέτρεψε στον Sasaki να πάρει το προβάδισμα. Ο Holgado έκανε ένα γρήγορο ξεκίνημα, και πέρασε τον Veijer, ο οποίος στη συνέχεια έπεσε στην 12η στροφή.


Μέχρι τον 3ο γύρο, μια πρώτη τετράδα των Sasaki, Holgado, Öncü και Ivan Ortola ήταν δύο δευτερόλεπτα μακριά από τους υπόλοιπους. Ο Sasaki άρχισε να ανεβάζει το ρυθμό του καιι να δημιουργεί μια διαφορά από τον Holgado που ήταν δεύτερος, αλλά μόλις ο Öncü πέρασε τον Holgado, η διαφορά μειώθηκε στα 0,9 δευτερόλετπα σε λίγους γύρους. 


Ο Öncü είχε απομακρυνθεί από το Holgado και την Ortola και είχε στραμμένο το βλέμμα του στο Sasaki. Ο #53 όμως αντιμετώπιζε προβλήματα με κράμπες στο αριστερό του πόδι, αλλά αυτό δεν φάνηκε να τον εμποδίζει – με εννέα γύρους να απομένουν, η διαφορά μειώθηκε στα 0,2 δευτερόλεπτα.


Φτάνοντας στον τελευταίο γύρο, ο Sasaki προηγούταν αλλά ο Öncü ήταν ακριβώς στην ουρά του. Ο Τούρκος αναβάτης επέλεξε να κάνει την κίνησή του στη 13η και τελευταία στροφή, περνώντας μπροστά και μην αφήνοντας χρόνο στο Sasaki να αντιδράσει. 


Έτσι ο Öncü έφτασε στην παρθενική νίκη της καριέρας του, με τον Sasaki να τερματίζει 2ος. Ο Holgado κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Ortola και να συμπληρώσει το βάθρο.

Ο David Alonso κέρδισε τη μάχη για την 5η θέση, καθώς ο Jaume Masia χάνει έδαφος στο κυνήγι του Πρωταθλήματος με μια 6η θέση. Οι Diogo Moreira, Ryusei Yamanaka, Stefano Nepa και Taiyo Furusatio ολοκλήρωσαν την πρώτη δεκάδα.

Επόμενο άρθρο »

Sachsenring: Moto2 Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

O Marc Marquez αποσύρεται από το Γερμανικό Grand Prix!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA