• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Johann Zarco και Brad Binder εξηγούν τις επαφές τους
Στο σημερινό αγώνα Sprint
Νέα 17/06/2023 - 23:47

Ο Johann Zarco και ο Brad Binder ήρθαν σε επαφή στον πρώτο και τον τελευταίο γύρο του αγώνα Sprint του Σαββάτου.

Η αρχική επαφή συνέβη ενώ ο Zarco δυσκολευόταν λόγω του ότι η μπροστινή συσκευή holeshot απέτυχε να ξεκλειδώσει κατά το φρενάρισμα για την πρώτη στροφή.

Η πρόσκρουση με τον Binder ήταν αρκετά σκληρή για να την ξεκλειδώσει, αλλά είδε επίσης τον Zarco να αναγκάζεται να βγει εκτός γραμμής και να πέφτει στην όγδοη θέση μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου.

"Ήμουν πολύ άτυχος", είπε ο Zarco. "Η μπροστινή μου συσκευή holeshot παρέμεινε κλειδωμένη, οπότε έκανα τις τρεις πρώτες στροφές με τη μοτοσυκλέτα χαμηλωμένη μπροστά. Πραγματικά άτυχος, απ'ότι φαίνεται η ανάρτηση ήταν πολύ σκληρή για να ξεκλειδώσει γιατί έκανα ένα δυνατό φρενάρισμα στην πρώτη στροφή".

"Έτσι, αντί να επωφεληθώ από την τέταρτη θέση (στη σχάρα εκκίνησης) και το καλό ξεκίνημα, ήμουν αργός στις στροφές δύο και τρεις και έχασα θέσεις. Επιπλέον με τον Brad, είχαμε μια επαφή. Εξαιτίας αυτής της επαφής, έχασα την ορμή toy. Αλλά η συσκευή holeshot ξεκλείδωσε με την επαφή, οπότε καταλαβαίνετε ότι ήταν έντονη (η επαφή)".

Ο Binder από την πλευρά του είπε: "Τον είδα να χάνει το μπροστινό στην τρίτη στροφή, οπότε σκέφτηκα ότι βγήθα έβγαινε εκτός γραμμής, αλλά έμεινε σαφώς πολύ πιο  κοντά από ό,τι περίμενα".


Το ζευγάρι είχε ξανά επαφή στον τελευταίο γύρο όταν ο Zarco βούτηξε από την εσωτερική για την πέμπτη θέση στην στροφή του καταρράκτη.

"Ο ρυθμός μου ήταν καλός για το βάθρο σήμερα, αλλά το να προσπεράσω τον Brad ήταν δύσκολο γιατί το δυνατό μου σημείο, η 11η στροφή, ήταν επίσης ένα δυνατό σημείο για εκείνον. Το έκανα στον τελευταίο γύρο. Είχαμε μια μικρή επαφή", είπε ο Zarco.

"Ήμουν ακριβώς δίπλα του, αλλά σε σημείο που μπορούσε να με δει και το καλό με τον Brad είναι ότι δεν είναι ηλίθιος να ξαπλώνει πάνω στον τύπο [που περνάει]".

"Ξέρει ότι είναι ένα γρήγορο σημείο. Έτσι προσπάθησε να μείνει δίπλα μου, αλλά είχαμε αυτή τη μικρή επαφή και έλεγχε πολύ καλά τη μοτοσυκλέτα. Έτσι με αυτό που συνέβη στην τρίτη στροφή, στην εκκίνηση, μπορούμε να πούμε ότι είμαστε 1-1!".

"Ήταν δύσκολη προσπέραση, είμαι τόσο χαρούμενος που μπορούσα να την κάνω πολύ καλά, όμορφα. Και τότε ο Marini ζοριζόταν με το πίσω λάστιχο και σκεφτόμουν ότι μπορώ να τον περάσω στις δύο τελευταίες στροφές, αλλά έκλεισε την πόρτα αρκετά καλά".

"Με όλα αυτά που συνέβησαν και αυτές τις ατυχίες στις πρώτες στροφές, θα πάρω το θετικό της πέμπτης θέσης και έναν αγώνα με πολλές προσπεράσεις".

Το περιστατικό του τελευταίου γύρου με τον Binder τέθηκε αρχικά υπό διερεύνηση από τους αγωνοδίκες της FIM, οι οποίοι αποφάσισαν ότι δεν χρειαζόταν να ληφθούν μέτρα.

"Ανησυχούσα και σκεφτόμουν ότι αν μου έδιναν ποινή θα ήταν πολύ κρίμα. Οπότε είμαι χαρούμενος που δεν πήρα ποινή", είπε ο Zarco.

Ο Binder ένιωσε ότι η κίνηση του τελευταίου γύρου ήταν «λίγο στο όριο» αλλά παραδέχτηκε ότι είχε χάσει την ορμή του μετά από μια προσπάθεια προσπέρασης στον Luca Marini.

"Η 11η στροφή στον τελευταίο γύρο ήταν λίγο ταραχώδης. Εννοώ, μπορεί να συμβεί - αλλά αυτή η στροφή είναι γρήγορη!", χαμογέλασε ο Νοτιοαφρικανός.

"Σήκωσα τη μοτοσυκλέτα [μετά την επαφή] και ενώ ήμουν απλώς όρθιος, όταν βγήκα βρώμικο μέρος της πίστας το μπροστινό γλίστρησε. Απλώς είχε λίγους βαθμούς παραπάνω κλίση μέχρι να φτάσω στο πράσινο, αλλά ευτυχώς, είμαι πολύ χαρούμενος που πήρα βαθμούς γιατί ήταν πολύ κοντά στο να πάρω μηδέν (στο να πέσω)".

"Νομίζω ότι ήταν λίγο στο όριο σίγουρα, αλλά στο τέλος της ημέρας, είχα προσπαθήσει να περάσω τον Luca στην 9η στροφή. Έτσι βγήκα εκτός γραμμής στην έξοδο, ξαναγύρισα, δεν είχα ορμή. Αυτό λοιπόν του έδωσε την ευκαιρία να πει «ίσως μπορώ να πάω εδώ»".

Επόμενο άρθρο »

Sachsenring: MotoGP Ζέσταμα

« Προηγούμενο άρθρο

Bagnaia: Το διασκέδασα με τον Miller και τον Martin

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA