• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Zarco: O Marquez πρέπει να σκέφτεται πριν μιλήσει
Το να μου ρίχνει το φταίξιμο είναι γελοίο
Νέα 16/06/2023 - 21:18

Ο Marc Marquez έχασε το μπροστινό της Honda του στα τελευταία στάδια των ΕΔ2 ενώ ξεκινούσε ένα γρήγορο γύρο και η πεσμένη μοτοσυκλέτα χτύπησε και έριξε τον Johann Zarco που έβγαινε εκείνη τη στιγμή από τα pits.

Η μοτοσυκλέτα του Zarco καταστράφηκε, αλλά και οι δύο αναβάτες βγήκαν αλώβητοι, ενώ ο Marquez κατηγόρησε αργότερα τον Γάλλο για τη σύγκρουση καθώς ένιωθε ότι δεν κοίταζε πού πήγαινε.


Σχολιάζοντας το περιστατικό, ο Zarco πιστεύει ότι η απόδοση ευθύνης σε αυτόν είναι λάθος και λέει ότι ο Marquez "χάνει λίγο τον έλεγχο όταν μιλάει".

"Πιστεύω ότι μπορούμε να πούμε ότι ήταν ένα είδος αγωνιστικού περιστατικού", είπε ο Zarco. "Αυτό μπορεί να συμβεί, ακόμα κι αν θα ήταν καλύτερα να μην συμβεί. Μπορούμε να πούμε ότι η έξοδος από το pitlane είναι λίγο δύσκολη, αλλά το έχουμε συνηθίσει και προσπαθούμε να είμαστε προσεκτικοί, όπως ήμουν όταν προσπάθησα να βγω".

"Περίμενα στην εξωτερική, βγήκα από το pitlane, μετά φρέναρα, μετά γύρισα και είδα μια μεγάλη ομάδα αναβατών να έρχεται. Σήκωσα τη μοτοσυκλέτα, μετά είδα τη μοτοσυκλέτα του Marc. Σήκωσα τη μοτοσυκλέτα μου λίγο ακόμα και χτύπησε μόνο αυτήν και όχι τα πόδια μου".

"Πρώτον, θα μπορούσε τουλάχιστον να έρθει όταν ήμουν στην αμμοπαγίδα. Μπορώ να καταλάβω ότι ήθελε να τρέξει στη μοτοσυκλέτα του για να προλάβει να κάνει άλλον ένα γύρο, αλλά λόγω της κόκκινης σημαίας μπορούσε να δει ότι υπήρχε χρόνος".

"Μου αρέσει ο τρόπος που οδηγεί ο Marc και ο τρόπος που πιέζει. Είναι πρωταθλητής, αλλά χάνει λίγο τον έλεγχο όταν μιλάει. Θα πρέπει να το σκεφτεί δύο φορές πριν μιλήσει γιατί και μόνο το να έχει την ιδέα να πει ότι φταίω εγώ, αυτό δεν είναι αποδεκτό".


"Είμαι καλός τύπος και δεν μπορεί να ρίξει το φταίξιμο σε μένα γιατί είμαι καλός τύπος. Συνέβη σε ένα άλλο μεγάλο ατύχημα πριν από τρία χρόνια [στην Αυστρία το 2020 με τον Franco Morbidelli]".

"Δέχτηκα χτύπημα στην πλάτη πριν από τρία χρόνια και όλοι έλεγαν ότι έφταιγα εγώ. Σήμερα, εντάξει, θα ήταν καλύτερα να μην το είχα αυτό, αλλά τουλάχιστον να ζητήσει συγγνώμη".

"Τον είδα 15 λεπτά μετά τις δοκιμές. Ήρθε πολύ γρήγορα και είπε: "Φοβήθηκα". Εντάξει, αλλά μην λες ότι έφταιγε κάποιος. Πρέπει να το αποδεχτούμε και απλά χάνει λίγο τον έλεγχο όταν μιλάει τώρα, κάτι που είναι λίγο λυπηρό".

Ο Zarco πρόσθεσε ότι ένιωσε για λίγο πόνο στην πλάτη μετά τη σύγκρουση, αλλά είναι σωματικά καλά, ενώ η μοτοσυκλέτα του θα χρειαστεί να ανακατασκευαστεί πλήρως για το Σάββατο.

"Είμαι καλά, σωματικά είμαι καλά", σημείωσε. "Χτύπησα αρκετά χαμηλά στην πλάτη, γι' αυτό δεν μπορούσα να κουνηθώ αμέσως. Ένιωθα περίεργα, αλλά φαίνεται ότι τίποτα δεν έχει σπάσει. Θα το τσεκάρω τώρα με τον φυσιοθεραπευτή για να δω αν είναι εντάξει για αύριο. Αλλά είναι μια χαρά".

"Έχουμε απλώς μια πολύ κατεστραμμένη μοτοσυκλέτα, την οποία οι μηχανικοί θα μείνουν ξύπνιοι μέχρι αργά για να φτιάξουν. Θα έχουμε νέο πλαίσιο αύριο γιατί αυτό καταστράφηκε".

"Αλλά αυτό είναι μέρος των πραγμάτων. Απλώς πρέπει να ελέγχουμε τα λόγια μας γιατί δεν είμαι ηλίθιος τύπος και δεν μπορεί να ρίξει το φταίξιμο πάνω μου. Αυτό είναι απλώς γελοίο".

Επόμενο άρθρο »

Η Brembo στο Γερμανικό MotoGP

« Προηγούμενο άρθρο

Marc Marquez: Ο Ζarco έπρεπε να κοιτάξει στην έξοδο των pits

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA