• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marc Marquez: Ο Ζarco έπρεπε να κοιτάξει στην έξοδο των pits
Θα είχαμε αποφύγει την σύγκρουση
Νέα 16/06/2023 - 21:01

Ο Marc Marquez ξεκινούσε έναν γρήγορο γύρο στα τελευταία στάδια των ΕΔ2 όταν έχασε το μπροστινό φρενάροντας στην 1η στροφή.

Την ίδια ώρα, ο Zarco έβγαινε από τα pits και η πεσμένη μοτοσυκλέτα συμαπρέσυρε τον Γάλλο στο έδαφος.


Και οι δύο αναβάτες βγήκαν αλώβητοι από το περιστατικό (ευτυχώς), αλλά ο Marquez πιστεύει ότι ο Zarco έπρεπε να κοιτάξει και να δει αν ερχόταν κάποιος άλλος αναβάτης καθώς έβγαινε από το pitlane.

Οι κάμερες απέτυχαν να καταγράψουν τι έκανε ο Zarco πριν μπει στην 1η στροφή, όπου φαίνεται να κοιτάζει πίσω του ως αντίδραση στο άκουσμα του Marquez να πέφτει.

Ερωτηθείς αν μπορούσε να δει τον Zarco να έρχεται, ο Marquez είπε: "Αυτή είναι μια ερώτηση που πρέπει να κάνετε στον ίδιο γιατί ξέρετε ότι είμαι ο τύπος που όταν κάνει λάθος, το παραδέχεται".

"Αλλά αυτή τη φορά είμαι θυμωμένος γιατί αν κάποιος μπορούσε να είχε αποφύγει αυτή την κατάσταση, αυτός ήταν ο Johann. Ο τύπος που βγαίνει από το pitlane είναι ο τύπος που πρέπει να προσέχει πίσω. Και αν κάποιος έρχεται, ειδικά τα τελευταία λεπτά πρέπει να σταματήσεις στην έξοδο από τα pits".

"Δεν έχει νόημα να μείνεις εκτός γραμμής. Όπως βλέπουμε σε εκείνη τη στροφή στο παρελθόν, ακόμα και σήμερα το πρωί με τον Aleix Espargaro, με τον Fabio Quartararo, είναι τόσο εύκολο να πέσεις, είναι τόσο εύκολο να κλειδώσει το μπροστινό μέρος και πολλά άλλα όταν πιέζεις στο τέλος των δοκιμών".

"Ήμασταν πολύ τυχεροί που γλιτώσαμε και οι δύο από εκείνο το ατύχημα, αλλά άκουσα ήδη κάποιον να λέει «α, ο Marc είναι επικίνδυνος». Αν κάποιος μπορούσε να είχε αποφύγει αυτή την κατάσταση, αυτός ήταν ο Johann. Πίεζα για γρήγορο γύρο, συγγνώμη παιδιά, έπεσα".

"Ναι, αλλά δεν ήθελα να πέσω. Πολλοί αναβάτες έπεσαν σήμερα, ήθελαν να πέσουν; Αλλά επισκέφτηκα ήδη τον Zarco και είναι εντάξει, οπότε ήμασταν πολύ τυχεροί".

Αυτό το περιστατικό έκλεισε μια απογοητευτική μέρα για τον Marquez στο Sachsenring, που περιελάμβανε μια παρολίγο πτώση στην 11η στροφη, μετά την οποία πιάστηκε από τις κάμερες να δείχνει το μεσαίο δάχτυλο στη μοτοσυκλέτα του.

"Η κάμερα το κατέγραψε καλά", είπε για τη χειρονομία. "Ήταν για την κατάσταση, η αδρεναλίνη ήταν πολύ υψηλή".

"Γλίτωσα μια πτώση σε μια πολύ γρήγορη στροφή, και όπως μπορείτε να φανταστείτε η αδρεναλίνη ήταν πολύ υψηλή και η αντίδραση του σώματος ήταν αυτή, γιατί είχα πολλές, πολλές προειδοποιήσεις (για απώλεια ελέγχου) ήδη αυτό το Σαββατοκύριακο".

"Έτσι, πρέπει να καταλάβουμε πώς να οδηγούμε πιο ομαλά ή λίγο πιο αργά και δεν θα έχουμε αυτές τις στιγμές".

Επόμενο άρθρο »

Zarco: O Marquez πρέπει να σκέφτεται πριν μιλήσει

« Προηγούμενο άρθρο

To video από την πτώση που προκάλεσε την διακοπή των ΕΔ2 στo Sachsenring

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA