• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Franco Morbidelli μιλάει για το μέλλον του
"Προτεραιότητα παραμένει η Yamaha"
Νέα 15/06/2023 - 18:40

Ο Franco Morbidelli αντιμετωπίζει ένα αβέβαιο μέλλον στα MotoGP, καθώς το συμβόλαιό του με τη Yamaha ολοκληρώνεται στο τέλος της φετινής σεζόν, με τα αποτελέσματά του από πέρυσι να μην ταιριάζουν με αυτά που είχε όταν ήταν μέλος της Petronas SRT.

Ο Morbidelli έχει επανειλημμένα αντιμετωπίσει ερωτήσεις σχετικά με το μέλλον του στους τελευταίους γύρους, με τον Ιταλό να λέει στο Motorsport.com στο γαλλικό Grand Prix ότι είχε πλήρη «εμπιστοσύνη» στη Yamaha για την εξασφάλιση μιας θέσης για το 2024.

Μετά το ιταλικό Grand Prix του περασμένου Σαββατοκύριακου, στο οποίο ο Morbidelli τερμάτισε 10ος μπροστά από τον ομόσταυλό του Fabio Quartararo, o Ιταλός ρωτήθηκε από έναν συνάδελφο αν αυτό το αποτέλεσμα ήταν σημαντικό για τη διασφάλιση του μέλλοντός του στη Yamaha.

Η στιχομυθία πήγε ως εξής: 


"Πιστεύεις ότι τέτοια αποτελέσματα μπορούν να βοηθήσουν;".
"Να κάνω τι;".
"Να εξασφαλίσεις άλλον έναν χρόνο με τη Yamaha".
"Θέλω να εξασφαλίσω άλλον έναν χρόνο με τη Yamaha;".

Κληθείς να εξηγήσει τα σχόλιά του σήμερα, ενόψει του Γερμανικού Grand Prix αυτού του Σαββατοκύριακου, ο Morbidelli είπε: "Αυτή η συνέντευξη διαδόθηκε πολύ, προφανώς. Πολλοί μου μίλησαν για αυτήν τη συνέντευξη".

"Ήταν ωραίο που υπερασπίστηκα τον εαυτό μου και έκανα όχι μόνο τους δημοσιογράφους, αλλά και τον Τύπο γενικά και τον κόσμο να συνειδητοποιήσουν ότι η ταχύτητά μου αυτή τη στιγμή είναι πολύ αποδεκτή, επειδή είναι στα ίδια επίπεδα με την ταχύτητα του Παγκόσμιου Πρωταθλητή του 2021 και ενός αναβάτη που πάντα μπορούσε να κάνει τεράστια διαφορά σε σχέση με τους ομόσταυλούς του".

"Μετά από αυτό το πρώτο τέταρτο του πρωταθλήματος, ο ρυθμός του είναι πολύ παρόμοιος με τον δικό μου. Φαίνεται ότι κάποιοι από εσάς (τους δημοσιογράφους) δεν το συνειδητοποιούσατε και με ρωτούσατε συνεχώς αν ήλπιζα να ανανεωθεί το συμβόλαιό μου και αν ήλπιζα ότι η Yamaha θα με κρατούσε".

"Ήταν ωραίο να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και να ανοίξω μερικά μάτια. Για το μέλλον, συζητάμε ακόμα. Τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο. Ο Gianluca Falcioni από την VR46 το χειρίζεται πολύ καλά, όπως πάντα, όπως έκανε πάντα στην καριέρα μου".

"Είμαστε μαζί πολλά χρόνια, τον εμπιστεύομαι πλήρως, αυτόν και την VR46. Πιστεύω ότι όλοι θα κάνουμε την καλύτερη δυνατή επιλογή. Δεν είναι μυστικό ότι έχω ιδιαίτερη αγάπη για τη Yamaha. Πάντα ήμουν στα MotoGP βασικά με τη Yamaha, εκτός από την πρώτη χρονιά, και έχω φτάσει σε εξαιρετικά αποτελέσματα με τη Yamaha".

"Δεν πέτυχα τα αποτελέσματα που ήθελα να έχω με την εργοστασιακή ομάδα. Δουλεύω πάνω σε αυτό και ένας από τους στόχους μου από όταν ήρθα σε αυτήν την ομάδα ήταν αυτός".


Όταν ρωτήθηκε εάν η Yamaha ήταν ακόμα η προτεραιότητά του για το 2024, ο Morbidelli είπε: "Ναι. Περιμένω την καλύτερη δυνατή επιλογή, αλλά αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, θα πρέπει να μιλήσετε με τον Gianluca Falcioni".


"Πάντα είχαμε πλάνο Α, Β και Γ στα MotoGP. Σίγουρα το να ξέρω ότι με θέλουν και άλλες ομάδες είναι ευχάριστο. Αλλά είμαι συγκεντρωμένος στο να κάνω ό,τι μπορώ και να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου με τη Yamaha".

Επόμενο άρθρο »

Στο Sachsenring θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις για τον Nakagami

« Προηγούμενο άρθρο

Δεν θα επιστρέψει στο Sachsenring o Pol Espargaro

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA