• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marc Marquez: Μερικοί άνθρωποι μας βλέπουν σαν ήρωες
Αλλά είμαστε άνθρωποι και περνάμε δύσκολες στιγμές
Νέα 14/06/2023 - 18:40

"Συνεχίζω να παλεύω γιατί, τελικά, το πάθος μου για τους αγώνες είναι μεγαλύτερο από αυτό που υπέφερα τα τελευταία χρόνια", ξεκινά το άρθρο - συνέντευξη της Guardian με τον Marc Marquez. Μια πρόταση που αποτελεί την επιτομή του 8 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή. Μια πρόταση που αποτελεί την επιτομή κάθε αναβάτη MotoGP. Η ταλαιπωρία είναι μέρος οποιουδήποτε αθλήματος, αλλά αυτό που έζησε ο #93 από εκείνο το ατύχημα του ισπανικού GP το 2020 είναι το κάτι άλλο.


Το  ντοκιμαντέρ «Marc Marquez: ALL IN» - τώρα δωρεάν για παρακολούθηση στο Red Bull TV - είναι ένα θέμα για το οποίο η Guardian συνομιλεί με τον Ισπανό. Αυτό που ξεκίνησε ως ντοκιμαντέρ που έδειχνε το ταξίδι του πίσω στην κορυφή έγινε γρήγορα μια εσωτερική ματιά στο πώς ο Marquez έμαθε ότι θα χρειαζόταν μια τέταρτη χειρουργική επέμβαση για να έχει πιθανότητες να επιστρέψει στην κορυφή των δυνατοτήτων του.

"Ήταν δύσκολο να ανοίξω το σπίτι μου και την προσωπική μου ζωή [για το ντοκιμαντέρ]. Όταν έχεις τέτοιες δύσκολες στιγμές, η φυσική αντίδραση είναι να κλείνεσαι στον εαυτό σου και μην δείχνεις στους ανθρώπους τι νιώθεις".

"Μερικοί άνθρωποι μας βλέπουν σαν ήρωες, αλλά είμαστε άνθρωποι και περνάμε δύσκολες στιγμές. Έχουμε αμφιβολίες. Ξεκινήσαμε το ντοκιμαντέρ πιστεύοντας ότι θα επανέλθω στην κορυφή. Αλλά μετά η κατάσταση άλλαξε πολύ στη μέση του ντοκιμαντέρ και ήμουν πολύ κοντά στο να αποσυρθώ".


Ο Marquez μας δίνει επίσης μια εικόνα για τη νοοτροπία του "δολοφόνου" που τον οδήγησε να γίνει ο σπουδαίος αναβάτης που είναι. Είναι κάτι που είδαμε στο ιταλικό GP του 2022, λίγες μέρες πριν υποβληθεί στην τέταρτη επέμβαση στις ΗΠΑ.

"Αυτό είναι ένα από τα δυνατά μου σημεία και μερικές φορές το αδύνατο σημείο μου. Είναι η νοοτροπία του δολοφόνου. Πάντα επιτίθεμαι, ποτέ δεν αμύνομαι. Και αυτή είναι η πολύ φιλόδοξη νοοτροπία μου".

"Τις περισσότερες φορές μου δίνει επιτυχία και είναι πολύ θετικό. Αλλά μερικές φορές μπορεί να είναι αρνητικό, σωστά; Για παράδειγμα, όταν προσπαθώ να επιστρέψω πολύ σύντομα από τραυματισμό, χρειάζομαι τους καλούς επαγγελματίες γύρω μου να με σταματήσουν. Αλλά τους λέω: «Όταν τραυματίζομαι, είμαι σαν ζώο μέσα σε κλουβί»".


"Λέω επίσης στους γιατρούς: «Όταν ανοίξετε αυτό το κλουβί, είμαι ένα ζώο που θέλει να είναι έξω και θα τρέξω. Μην ανοίξετε λοιπόν αυτό το κλουβί πριν σκεφτείτε αν είμαι έτοιμος να φύγω»".

Ο Marquez μίλησε επίσης ειλικρινά για την επιστροφή του από την τέταρτη επέμβαση το 2022, συμπεριλαμβανομένου του πόσο σημαντική ήταν η 2η θέση του στην Αυστραλία.


"Μπορώ να καταλάβω ότι ήταν επίτευγμα το να τερματίσω δεύτερος. Οπότε όταν έχω καλά νέα τώρα θα το γιορτάσω ακόμα περισσότερο από πριν. Η νίκη κάποτε ήταν φυσιολογική. Αλλά τώρα δεν είναι έτσι", εξηγεί ο Marquez.

Επόμενο άρθρο »

O Raul Fernandez έκανε εμετό μέσα στο κράνος του

« Προηγούμενο άρθρο

Beirer: Ο Acosta πρέπει να μας εμπιστευτεί

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA