• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Θεία Κωμωδία του Δάντη
Στις μοτοσυκλέτες των Johann Zarco και Jorge Martin
Νέα 09/06/2023 - 13:41

Ο Δάντης Αλιγκέρι (Dante Alighieri, 22 Μαΐου ή 13 Ιουνίου 1265 – 14 Σεπτεμβρίου 1321), ήταν ένας από τους σημαντικότερους Ιταλούς ποιητές της πρώιμης νεωτερικότητας, με γνωστότερο έργο του την Θεία Κωμωδία. Η επιδραστικότητα  και η διάδοση του συγκεκριμένου έργου ήταν τόσο μεγάλη που ουσιαστικά εξάπλωσε την διάλεκτο της Φλωρεντίας σε ολόκληρη την ιταλική χερσόνησο και την έκανε την βάση για τα σύγχρονα Ιταλικά!

Από αυτό το καθοριστικό έργο λοιπόν εμπνεύστηκε η Prima Pramac για τον χρωματισμό των μοτοσυκλετών που θα χρησιμοποιήσουν οι αναβάτες της, Johann Zarco και Jorge Martin, για τον αγώνα της Κυριακής στο Mugello. 

H μοτοσυκλέτα του Johann Zarco έχει τα χρώματα του "Παραδείσου" (το τρίτο από τα 3 επεισόδια της Θείας Κωμωδίας), με ανεγραμμένο τον στίχο "L'amor che move il sole e l'altre stelle", δηλαδή "Η αγάπη που κινεί τον ήλιο και τα άλλα αστέρια". Αυτή είναι η αρχή του τελευταίου στίχου της Θείας Κωμωδίας όπου, αφού έχει δει τον Θεό, ο Δάντης περιγράφει πως "Η αγάπη που κινεί τον ήλιο και τα άλλα αστέρια, κινεί την επιθυμία μου και την θέλησή μου".

Από την άλλη, η μοτοσυκλέτα του Jorge Martin "κουβαλάει" τα χρώματα του γνωστότερου επεισοδίου της Θείας Κωμωδίας, δηλαδή της πασίγνωστης Κόλασης του Δάντη. Ο στίχος που αναγράφεται είναι αρκετά πιο "σκοτεινός" από τον προηγούμενο και είναι αυτό που αντικρίζει ο Δάντης όταν περνάει την πύλη της Κολάσεως. "Lasciate ogne speranza, voi ch'intrate", δηλαδή, "Εγκαταλείψτε κάθε ελπίδα, όσοι εδώ εισέρχεστε". 

Μια πολύ ωραία ιδέα από την Prima Pramac Ducati και ένας τρομερός φόρος τιμής, κατά το Ιταλικό Grand Prix στον άνθρωπο ο οποίος "κυοφόρησε" την σύγχρονη Ιταλική γλώσσα. 

Επόμενο άρθρο »

Mugello: Moto3 ΕΔ2

« Προηγούμενο άρθρο

Mugello: MotoGP ΕΔ1

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA