• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η γνώμη του Corsi για την Moto2
"Σε κάθε αγώνα βελτιώνομαι όλο και περισσότερο με προοδευτικό ρυθμό σύμφωνα με την στρατηγική του Luca Montiron."
Νέα 27/05/2010 - 08:52

Ο αναβάτης Simone Corsi της JiR πρόσφατα ανέβηκε στο βάθρο της Moto2 ενώ οι καλοί τερματισμοί του τον έχουν φέρει στην 3η θέση της βαθμολογίας. Μας περιγράφει τις αρχικές του εντυπώσεις και την πορεία του στην κατηγορία Moto2. “Από τον χειμώνα διαπίστωσα πόσο απαιτητική, συναρπαστική και δύσκολη θα είναι η νέα κατηγορία Moto2 και θα έπρεπε να ξεκινήσω με ξεκάθαρο μυαλό έχοντας βέβαια την εμπειρία από τα GP125 και GP250 που συμμετείχα στο παρελθόν. Από τεχνικής πλευρά κανείς δεν ήξερε τι θα αντιμετωπίσει εφόσον κανένας δεν γνώριζε τις απαιτήσεις και την συμπεριφορά των νέων μοτοσυκλετών. Βρήκα το όλο εγχείρημα πολύ συναρπαστικό από την στιγμή που άρχισα να συμμετέχω στις πρώτες χειμερινές δοκιμές.  

 

Έπειτα από τις χειμερινές δοκιμές διαπίστωσα ότι θα έπρεπε να κάνω κάποιες σημαντικές αλλαγές για να βελτιώσω τους χρόνους μου. Με το επιτελείο της ομάδας μου εστιάσαμε την προσοχή μας όχι μόνο στην βελτίωση τεχνικών λεπτομερειών πάνω στην μοτοσυκλέτα αλλά και την αλλαγή του δικού μου στυλ οδήγησης. Κατά συνέπεια διαφοροποιήσαμε το τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε τον κάθε αγώνα και πως ξεδιπλώνουμε το πρόγραμμά μας από τις δοκιμές προς τον αγώνα της Κυριακής και εκμεταλλεύτηκα τις σημαντικές συμβουλές που μου δόθηκαν. Σε κάθε αγώνα βελτιώνομαι όλο και περισσότερο με προοδευτικό ρυθμό σύμφωνα με την στρατηγική του Luca Montiron (Team Manager JiR) ο οποίος εργάζεται πάνω στο εγχείρημα της Moto2 με βάση ενός ειδικού σχεδίου γι’αυτό άλλωστε καταφέραμε σύντομα να δούμε θετικά αποτελέσματα.” 

 

 

Το πως προπονείται ο Simone Corsi έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον μιας και δεν ακολουθεί την συνταγή των “μεγάλων” αναβατών. Κάνει συχνά kart και πάνω απ’όλα οδηγεί την μοτοσυκλέτα του στην πίστα ως εκπαιδευτής νέων οδηγών και οδηγών που συμμετάσχουν σε track day. Άλλωστε αυτή αποτελεί άλλη μία δραστηριότητα της JiR. Ο ίδιος δε δηλώνει ότι δεν του αρέσει το Motocross και το θεωρεί επικίνδυνο για προπόνηση στα κενά των αγώνων. Αν λάβει κανείς υπ’όψιν τους τραυματισμούς που έχουμε δει φέτος δεν έχει κι άδικο.

Επόμενο άρθρο »

Midac-Pramac Racing: Συνεχίζουν την συνεργασία τους

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Melandri με Showa

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα