• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marc Marquez: Ώρα να επιστρέψουμε στη δουλειά
Νέα 06/06/2023 - 18:40

Ήταν στην πίστα του Mugello την περασμένη σεζόν που ο Marc Marquez ανακοίνωσε ότι θα αποσυρόταν από τους αγώνες για να υποβληθεί σε μια τέταρτη χειρουργική επέμβαση στο χέρι.

Η περίπλοκη διαδικασία αποδείχθηκε επιτυχημένη και ο Marquez έφτασε εγκαίρως για τον φετινό πρώτο γύρο της σεζόν στο Portimao στην καλύτερη φυσική του κατάσταση από το αρχικό κάταγμα του βραχίονα στη Jerez το 2020.

Όμως δεν κράτησε πολύ. Μετά από ένα βάθρο στον αγώνα Sprint, ο Marquez συγκρούστηκε με τον Miguel Oliveira νωρίς στον κύριο αγώνα, σπάζοντας τον αντίχειρά του.


Ο περίπλοκος τραυματισμός τον κράτησε εκτός δράσης μέχρι το Le Mans, όπου συνέχισε από εκεί που σταμάτησε ως ο κορυφαίος αναβάτης της Honda, παλεύοντας για το βάθρο με το νέο πλαίσιο της Kalex για να πάρει την πέμπτη θέση στον αγώνα Sprint, πριν από μια πτώση στα τελευταία στάδια ενώ βρισκόταν 3ος στον κύριο αγώνα.

 

 

Και ενώ ο Alex Rins έσπασε την "κατάρα" έλλειψης νίκης της Honda νωρίτερα φέτος στην C.O.T.A., ο Marquez δεν έχει σταθεί στο υψηλότερο σκαλί από το Misano το 2021. Η ημέρα του αγώνα στο Mugello θα είναι 595 ημέρες από εκείνη τη νίκη, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά του MotoGP.

"Ώρα να επιστρέψουμε στη δουλειά", ανέφερε ο Marquez οδεύοντας στο Mugello. "Ξεκινάμε στο Mugello που είναι πάντα ένα πολύ απαιτητικό Σαββατοκύριακο, η πίστα είναι πολύ γρήγορη και ρέουσα. Είχα μερικές σπουδαίες μάχες εκεί στο παρελθόν και το να πιέζεις την τελική ταχύτητα μιας μοτοσυκλέτας MotoGP στην ευθεία είναι πάντα απολαυστικό".

"Πρέπει φυσικά να δούμε τι είναι δυνατό αυτό το Σαββατοκύριακο και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε μαζί με την ομάδα για να πάρουμε το μέγιστο από τη μοτοσυκλέτα και να συνεχίσουμε να προσπαθούμε να κάνουμε βήματα μπροστά".

Ο νέος ομόσταυλος του Marquez, Joan Mir, δεν έχει καταφέρει να μπει ακόμη στην πρώτη δεκάδα ως αναβάτης της Repsol Honda και παραδέχτηκε στο Le Mans ότι αισθάνεται «φοβισμένος» από την παρούσα κατάστασή του, προσθέτοντας:

"Είναι πολύ δύσκολο για έναν αναβάτη σαν εμένα να δει τον εαυτό μου στη θέση που είμαι. Το κίνητρό μου [είναι] να κερδίζω αγώνες και να παίρνω βάθρα. Αυτό είναι που μου δίνει «καύσιμο». Πάει καιρός που δεν έχω αυτό το καύσιμο. Οπότε το χρειάζομαι".

Ο πρώην αναβάτης της Suzuki ελπίζει ότι τα 3 συνεχόμενα Grand Prix θα επιταχύνουν την πρόοδό του στην RC213V.

"Ο πολύς χρόνος στη μοτοσυκλέτα είναι κάτι που περιμένω με ανυπομονησία καθώς πιστεύω ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να κάνουμε πρόοδο και να ξεκλειδώσουμε αυτό που μας έλειπε", είπε. "Το Mugello είναι ο πρώτος από τους τρεις διαδοχικούς αγώνες, ήμουν στο βάθρο εκεί το 2021 και είναι μια θεαματική πίστα. Μέγιστη προσπάθεια, μέγιστη εστίαση και μέγιστη αποφασιστικότητα".

Επόμενο άρθρο »

Η Brembo “φρενάρει” στο Mugello

« Προηγούμενο άρθρο

Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση ο Toni Elias

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA