• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Biaggi: Έχουμε κάνει ελάχιστα σε σχέση με αυτά που μπορούμε
Αλλά με 40 αγώνες όλα είναι πιθανά
Νέα 05/06/2023 - 13:22

Η διοργάνωση Aprilia All Stars ήταν μια ευκαιρία για τον Max Biaggi να φορέσει ξανά το κράνος και την δερμάτινη φόρμα του και να διασκεδάσει στην πίστα του Misano, με τις μοτοσυκλέτες που έχουν δημιουργήσει και συνεχίζουν να φτιάχνουν την ιστορία της Aprilia. Από την θρυλική RSV 250 έως την RS-GP των MotoGP, πολλές "καλλονές" εναλλάσσονταν στις δοκιμαστικές διαδρομές στην πίστα της Riviera και ο Max Biaggi μίλησε για την Aprilia στο GPOne.


Πώς βλέπεις την πορεία της Aprilia στο πρωτάθλημα μέχρι τώρα;

"Κατά τη γνώμη μου έχουμε πετύχει ελάχιστα σε σύγκριση με αυτά που θα μπορούσαμε να πετύχουμε. Λίγο κακή τύχη, λίγο συνδυασμός πραγμάτων, αλλά οι δυνατότητες υπάρχουν. Χρειάζεται απλώς να κάνουμε μερικές καλές περιόδους ελεύθερων δοκιμών. Το κάναμε καλά στη Jerez, αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που περιμέναμε, ενώ στο Le Mans είχαν ό,τι χρειάζεται για να πάνε πολύ καλά, αλλά δυστυχώς χάσαμε την εκκίνηση λόγω της θέσης μας στις κατατακτήριες".

Καθώς έχεις την εμπειρία δύο Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων στο SBK, όπου διεξάγονται περισσότεροι από ένας αγώνες, τί πιστεύεις για τους Αγώνες Sprint και για το γεγονός ότι οι αναβάτες πρέπει να πιέσουν από την Παρασκευή;

"Εισήχθη από τον οργανισμό (την Dorna) και το επιθυμούσαν πολύ, οπότε υπάρχει ένας λογικός λόγος. Οι ομάδες και οι αναβάτες θα προσαρμοστούν στη μορφή, η οποία είναι προφανώς νέα, αλλά ακόμα κι αν έχουν περάσει πέντε αγώνες, δεν είναι ότι συνηθίζεις σε μια αλλαγή τόσο γρήγορα, γιατί πάντα υπήρχε μόνο ένας αγώνας. Με δύο αγώνες θα είναι λίγο διαφορετικό, αλλά είμαι σίγουρος ότι από τα μέσα του πρωταθλήματος και μετά θα γίνει κανονική διαδικασία (θα συνηθίσουν οι ομάδες)".

Δεν υπάρχει υπερβολική αύξηση του κινδύνου, δεδομένου ότι ο αγώνας έχει μήκος μόλις 120 χλμ.;

"Όταν υπάρχει άλλη μια εκκίνηση και άλλος ένας τερματισμός, πρέπει πάντα να λαμβάνεις υπόψη σου ότι ρισκάρεις λίγο περισσότερο. Είναι όμως και μια επιπλέον στιγμή ενδιαφέροντος για το κοινό και τα ΜΜΕ, γιατί το Σάββατο, αντί να βλέπουμε μόνο τις κατατακτήριες, μπορούνε να παρακολουθήσουνε και τον αγώνα. Είναι μια προστιθέμενη αξία. Έτσι, οι θεατές ίσως έρχονται και τις Παρασκευές".

Απομένουν πολλοί αγώνες και ο Bagnaia προηγείται έχοντας μόλις 94 βαθμούς. Κατά τη γνώμη σας, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εξακολουθεί να είναι ανοιχτό σε όλους, συμπεριλαμβανομένων των Marc Marquez, Maverick Viñales και Aleix Espargarò;

"Ίσως ναι. Λέω ίσως γιατί δεν είχαμε ποτέ περισσότερους από 20-21 αγώνες. Αφού είναι 40, κατά τη γνώμη μου όλα είναι πιθανά".

Επόμενο άρθρο »

Πως τα MotoGP παλεύουν για ένα βιώσιμο μέλλον

« Προηγούμενο άρθρο

Πιο κοντά η επιστροφή του Pol Espargaro

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA