• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Φεύγει ο Razgatlioglu από τη Yamaha!
Μετά τη σεζόν του 2023
Νέα 22/05/2023 - 13:54

Υπάρχουν αρκετοί αναβάτες των οποίων τα συμβόλαια λήγουν στο τέλος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike MOTUL FIM 2023 και ένας από αυτούς είναι ο Toprak Razgatlioglu. Μετά από τέσσερις σεζόν με τον Ιάπωνα κατασκευαστή, ο Razgatlioglu θα φύγει από τη Yamaha στο τέλος της σεζόν του 2023 για μια νέα πρόκληση, αν και ο προορισμός του δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί. Ο Razgatlioglu κατέκτησε τον τίτλο του 2021 για να γίνει ο πρώτος Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Yamaha στο WorldSBK από το 2009, όταν ο Ben Spies είχε φτάσει στην κορυφή του κόσμου.

Ο Razgatlioglu βρέθηκε στη Yamaha το 2020 και αμέσως κέρδισε στο Phillip Island, τον πρώτο του αγώνα στη Yamaha. Ολοκλήρωσε την σεζόν με δύο ακόμη νίκες στο Circuito Estoril και την επόμενη χρονιά όρμησε για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος. 13 νίκες και 29 βάθρα συνολικά προήλθαν από 37 αγώνες το 2021, σε μια συναρπαστική σεζόν που τερμάτισε το σερί τίτλων του Jonathan Rea.

Συνέχισε δυναμικά στη σεζόν του 2022 και έκλεισε τη χρονιά με περισσότερες νίκες, 14, αλλά τελικά τερμάτισε στη δεύτερη θέση πίσω από τον Alvaro Bautista. Το 2022, έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο αναβάτης με τις περισσότερες νίκες για τη Yamaha, ξεπερνώντας το σύνολο που κατείχε ο Noriyuki Haga, ο οποίος είχε εξασφαλίσει 27 νίκες για τη Yamaha κατά τη διάρκεια της καριέρας του στο WorldSBK. Ο Razgatlioglu έχει 11 βάθρα από 12 αγώνες μέχρι στιγμής στη σεζόν του 2023, συμπεριλαμβανομένης μιας νίκης στη Mandalika στον αγώνα Tissot Superpole Race.
Ο 26χρονος Razgatlioglu θα αποχωρήσει από τη Yamaha στο τέλος της τρέχουσας σεζόν καθώς αναζητά μια νέα πρόκληση μετά από τέσσερις σεζόν με τη Yamaha YZF-R1. Τόσο η Yamaha όσο και ο Razgatlioglu θα εξακολουθήσουν να επιδιώκουν να παλέψουν για τον τίτλο τη σεζόν του 2023, αν και βρίσκονται 69 βαθμούς πίσω από τον Bautista στην κατάταξη του Πρωταθλήματος Αναβατών.

Συζητώντας την ανακοίνωση, ο Razgatlioglu είπε: "Θέλω να πω σε όλη την οικογένεια της Yamaha ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για την αγάπη και τον σεβασμό που μου έδειξαν. Το να κερδίσω το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ήταν το όνειρό μου όταν υπέγραψα με τη Yamaha και πετύχαμε αυτόν τον στόχο μαζί. Για την επόμενη σεζόν νιώθω ότι χρειάζομαι μια νέα πρόκληση και ενώ υπήρχε μια ευκαιρία στο MotoGP, δεν ένιωσα την ίδια σχέση με τη μοτοσυκλέτα MotoGP που έχω με τη superbike. Αλλά αν πρόκειται να μείνω στο WorldSBK, τότε χρειάζομαι έναν νέο στόχο, μια νέα φιλοδοξία. Λυπάμαι που αφήνω τη Yamaha, τόσο την εταιρεία όσο και τους ανθρώπους, καθώς έχουμε πολύ καλές σχέσεις, αλλά η αλλαγή είναι μέρος κάθε αθλήματος και φυσιολογική για κάθε επαγγελματία. Έτσι, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Yamaha Motor Company, τη Yamaha Motor Europe, τη Yamaha Motor Turkiye, την ομάδα Pata Yamaha Prometeon WorldSBK και ειδικά στους μηχανικούς μου, που έχουν δουλέψει τόσο σκληρά για μένα".

Επόμενο άρθρο »

O Toprak Razgatlioglu πάει στην BMW!

« Προηγούμενο άρθρο

Έξι χρόνια χωρίς τον Nicky Hayden

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα