• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ξεκινάει το Πρωτάθλημα MotoE στο Le Mans
Αυτό το Σαββατοκύριακο
Νέα 09/05/2023 - 17:02

Μετά τις δοκιμές πριν από τη σεζόν, την επίσημη παρουσίαση και μερικές ακόμη εβδομάδες ανυπόμονης αναμονής, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Enel MotoE 2023 είναι τώρα έτοιμο να ξεκινήσει! Είναι η μεγαλύτερη σεζόν όλων των εποχών, καθώς η MotoE αποκτά το στάτους Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και το ημερολόγιο επεκτείνεται σε οκτώ γύρους, σε κάθε Grand Prix μεταξύ Μαΐου και αρχές Σεπτεμβρίου (εκτός του Silverstone). Αυτό σημαίνει μια σεζόν MotoE 16 αγώνων – και είναι η πρώτη με την Ducati ως τον νέο, επίσημο κατασκευαστή.

Με την υποστήριξη της Enel X Way, η έναρξη της σεζόν πραγματοποιείται στο Le Mans αυτό το Σαββατοκύριακο. Η σκακιέρα έχει στηθεί και οι αστέρες της MotoE είναι έτοιμοι να μας δώσουν μια σεζόν γεμάτη δράση στην 4η, πλέον, κατηγορία του Πρωταθλήματος.

ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Στις δοκιμές, είδαμε το ρεκόρ γύρου της Jerez και της Kαταλονίας να πέφτει χάρη στον Eric Granado. Ο Βραζιλιάνος είναι ένας από τους πιο έμπειρους αναβάτες στην κατηγορία, έχοντας αγωνιστεί σε κάθε σεζόν της MotoE μέχρι σήμερα, και βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα σχεδόν κάθε στατιστικού: έχει τις περισσότερες νίκες, τις περισσότερες pole position και τους περισσότερους ταχύτερους γύρους. Θα θέλει να ξεκινήσει δυναμικά, ώστε να χτίσει μια καλή βάση για τον παρθενικό του τίτλο, το μόνο πράγμα που λείπει από τα στατιστικά του. 


Ο δύο φορές κυπελλούχος Jordi Torres θα θέλει να προσθέσει αυτόν τον τίτλο στο βιογραφικό του καθώς ο #81 κυνηγά ένα Πρωτάθλημα για να συνοδεύσει τα Κύπελλά του και ο πρώτος κυπελλούχος της MotoE το 2019, Matteo Ferrari έχει δείξει καλό ρυθμό τις δοκιμές και θα είναι και αυτός στη μάχη. 


Ο Mattia Casadei είναι άλλος ένας βετεράνος που αναζητά τρόπαια, μαζί με τους Alessandro Zaconne και Miquel Pons που θέλουν να επιστρέψουν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.
Έχουμε επίσης μερικούς ενδιαφέροντες και δυνατούς rookies, συμπεριλαμβανομένου του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Moto2 του 2014, Tito Rabat και τον Randy Krummenacher, ο οποίος προσθέτει άλλη μια κατηγορία στο βιογραφικό του μετά τις 125cc, Moto2, WorldSSP και WorldSBK, ενώ ο Luca Salvadori προσγειώνεται στην Prettl Pramac MotoE. Τέλος, ο Nicolas Spinelli έδειξε πολύ καλά δείγματα στις δοκιμές.


ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το χρονοδιάγραμμα αλλάζει επίσης το 2023. Η MotoE ξεκινά τη δράση στις 8:30 π.μ. τις Παρασκευές με τις ΕΔ1, πριν από τις ΕΔ2 στις 12:35 μ.μ. Οι συνδθασμένοι χρόνοι αυτών των 2 καθορίζουν τους άμεσους συμμετέχοντες στις ΚΑΤ1 και ΚΑΤ2, με την έναρξη των κατατακτηρίων στις 17:00. 


Το Σάββατο είναι πλέον η κεντρική μέρα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Enel MotoE. Είναι η ημέρα αγώνα - και τίποτα άλλο! 


Ο πρώτος αγώνας ξεκινάει στις 12:10 – αμέσως μετά τις κατατακτήριες των MotoGP – και είναι η πρώτη αγωνιστική δράση του Σαββατοκύριακου. Έπειτα, υπάρχουν οι κατατακτήριες για τις Moto3 και Moto2 πριν από την νέα προσθήκη του 2023, τον αγώνα Sprint της μεγάλης κατηγορίας. 

Μετά από αυτό, η MotoE προσφέρει ακόμα περισσότερο θέαμα το Σάββατο: Ο δεύτερος αγώνας ακολουθεί μετά τον Sprint, με τα φώτα να σβήνουν στις 16:10. 


Είμαστε έτοιμοι λοιπόν να μπούμε στην νέα εποχή της MotoE ως Πρωτάθλημα και με τις νέες, πολλά υποσχόμενες μοτοσυκλέτες Ducati, διασφαλίζοντας ότι οι οπαδοί σε όλο τον κόσμο απολαμβάνουν αυτή την πορεία προς ένα βιώσιμο οικολογικά μέλλον.

Επόμενο άρθρο »

Κέρδισε την έφεση ο Marc Marquez!

« Προηγούμενο άρθρο

1000 Grand Prix συμπληρώνονται αυτό το Σαββατοκύριακο στο Le Mans

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα