• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Binder: O Pedrosa είναι ο καλύτερος δοκιμαστής αναβάτης
Που θα μπορούσε να ζητήσει κανείς
Νέα 07/05/2023 - 15:34

Ο Dani Pedrosa αγωνίστηκε στη μεγάλη κατηγορία μεταξύ 2006 και 2018, κερδίζοντας 31 Grand Prix και τερματίζοντας δεύτερος στο πρωτάθλημα σε τρεις περιπτώσεις.


Όταν αποσύρθηκε στα τέλη του 2018, ο Pedrosa εντάχθηκε στην KTM ως ο επίσημος αναβάτης δοκιμών της και έχει εκτελέσει 2 συμετοχές wild card από τότε, στην Αυστρία το 2021 και στη Jerez το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ο Pedrosa ήταν εκπληκτικός στην επιστροφή του φέτος, φτάνοντας στην κορυφή των ΕΔ1, παίρνοντας την έκτη θέση στις κατατακτήριες και στον αγώνα Sprint και την 7η θέση στο Grand Prix της Κυριακής. 

Η συμμετοχή του Ισπανού αφορούσε τη συλλογή περισσότερων δεδομένων για την RC16 σε συνθήκες αγώνα, κάνοντάς το σε μια πίστα όπου έχει κάνει αμέτρητους γύρους.

Σχολιάζοντας πόσο πολύτιμη ήταν η συμβολή του Pedrosa το Σαββατοκύριακο της Jerez, στο οποίο η KTM είχε και τους 2 εργοστασιακούς της αναβάτες στο βάθρο τόσο στον αγώνα Sprint όσο και στον αγώνα της Κυριακής, ο Binder είπε: "Ο Dani έχει κάνει σίγουρα αρκετούς γύρους εδώ για δοκιμές, αλλά στο τέλος της ημέρας ο τρόπος που ξεκινήσαμε εδώ το Σαββατοκύριακο είναι ο τρόπος που τελειώσαμε στην Αμερική".


"Ο Dani έκανε μια εξωπραγματική δουλειά για εμάς αυτό το Σαββατοκύριακο. Δεν μπορούμε ποτέ να ξεχάσουμε πόσες φορές αυτός ο τύπος έχει κερδίσει και είναι κάτι παραπάνω από ξεχωριστός".
"Υπάρχουν πολλά να μάθουμε από αυτόν και είμαστε τυχεροί που τον έχουμε. Είναι σίγουρα ο καλύτερος δοκιμαστής αναβάτης που θα μπορούσε να ζητήσει κανείς".

Με την KTM να πηγαίνει τόσο καλά στη Jerez, ο Binder πιστεύει ότι η RC16 του είναι «το μεγαλύτερο βήμα» που έχει κάνει η αυστριακή μάρκα από το ντεμπούτο του στη μεγάλη κατηγορία, το 2020.

"Κάθε χρόνο τα πράγματα γίνονται πολύ πιο ανταγωνιστικά, οι μοτοσυκλέτες είναι πολύ καλύτερες. Και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αυτό είναι το μεγαλύτερο βήμα που έχουμε κάνει προς τα μπροστά".

"Αγαπώ τη μοτοσυκλέτα μου αυτή τη στιγμή, μου δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση. Είμαι ευγνώμων που βρίσκομαι σε αυτή τη θέση αυτή τη στιγμή όπου αισθάνομαι ότι έχω μια φανταστική μοτοσυκλέτα ανάμεσα στα πόδια μου και είναι στο χέρι μου να φέρω τα αποτελέσματα".

Επόμενο άρθρο »

WSBK: Με τριπλή νίκη ο Bautista, πάει φουλ για Τίτλο!

« Προηγούμενο άρθρο

Quartararo: Έχουμε θέματα με την αεροδυναμική

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα