• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Τα πρώτα σχόλια για το νέο πλαίσιο της Kalex
Που χρησιμοποίησε η Honda στο τεστ της Jerez
Νέα 02/05/2023 - 11:48

Αν και δεν υπήρξε επίσημη επιβεβαίωση από το HRC, δεν υπήρξε επίσης και άρνηση και οι λεπτές σχεδιαστικές διαφορές στο συνηθισμένο πλαίσιο της Honda, υποδεικνύουν ότι ο δοκιμαστής αναβάτης, Stefan Bradl, είχε ένα από τα γερμανικής κατασκευής πλαίσια στη μοτοσυκλέτα του στο τεστ της Jerez.

Ο Bradl, ο οποίος κέρδισε τον πρώτο τίτλο Moto2 της Kalex το 2011, είδε θετικά τη νέα μοτοσυκλέτα όσον αφορά τον χρόνο πίστας - αλλά όταν ο 33χρονος τοποθέτησε ένα νέο πακέτο αεροδυναμικών σε αυτήν λίγο πριν τις 14:00, είχε μια πτώση με αρκετά χιλιόμετρα στην 5η στροφή.


Ενώ ο Γερμανός διέφυγε σοβαρό τραυματισμό, η μοτοσυκλέτα υπέστη σημαντική ζημιά. Ωστόσο, οι μηχανικοί του HRC μπόρεσαν να το επισκευάσουν εγκαίρως ώστε ο Joan Mir της Repsol Honda να μπορέσει να το βγάλει στην πίστα…

 

Δυστυχώς, η μοτοσυκλέτα είχε στη συνέχεια ένα τεχνικό πρόβλημα, που ίσως συνδέεται με την προηγούμενη πτώση, πριν καν ο Mir προλάβει να ολοκληρώσει έναν γύρο.

"Τι σκέφτομαι για τη μοτοσυκλέτα του Stefan [Kalex]; Έκανα μόνο έναν γύρο. Είχα τεχνικό πρόβλημα", είπε ο Mir. "Έτσι, μπόρεσα να κάνω μόνο έναν γύρο και σε έναν γύρο δεν μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα. Μπορεί να είναι θετικό, ίσως, αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε με καλύτερο τρόπο από αυτόν".

Ενώ ο Bradl δεν μίλησε στους δημισιογράφους, ο Mir μετέφερε αυτό που του είχε πει ο Γερμανός: "Ο Stefan ήταν χαρούμενος. Προφανώς το στυλ οδήγησης του Stefan είναι λίγο διαφορετικό [αλλά] είμαι σίγουρος ότι η μοτοσυκλέτα είναι διαφορετική. Στον γύρο εφόδου, νιώθεις ότι είναι διαφορετική. Αλλά δεν ξέρω αν είναι πιο γρήγορη".


"Καταλαβαίνουμε ότι η ιδέα είναι λίγο διαφορετική", πρόσθεσε. "Έχουμε πιθανώς περισσότερη ανάδραση για το τι συμβαίνει στους τροχούς. Αλλά αυτό είναι. Επομένως, δεν μπορώ να πω πολλά, γιατί ένας γύρος για να ζεσταθούν τα ελαστικά δεν είναι ο σωστός τρόπος για να μιλήσουμε γι' αυτό".

Ωστόσο, ο Mir - που δυσκολεύτηκε όλο το Σαββατοκύριακο του ισπανικού Grand Prix, δεν περιμένει ότι θα δοκιμάσει το πλαίσιο κατά τη διάρκεια του επερχόμενου Γαλλικού Grand Prix.

Ο Alex Rins της LCR, ο οποίος πήρε την πρώτη νίκη της Honda μετά από 18 μήνες στην C.O.T.A., είπε ότι ήταν «έκπληκτος» που ο Mir δοκίμασε επίσης τη μοτοσυκλέτα.

"Έμεινα έκπληκτος, γιατί αρχικά μου είπαν ότι μόνο ο Stefan θα δοκιμάσει το νέο πλαίσιο και άκουσα από την τηλεόραση ότι το δοκίμασε και ο Joan", είπε ο Rins. "Δυστυχώς η μοτοσυκλέτα του σταμάτησε στην 6η στροφή, αλλά ήμουν πολύ έκπληκτος γι’ αυτό".

Ο διευθυντής της ομάδας της Repsol Honda, Alberto Puig, απέφυγε επίσης να χρησιμοποιήσει τη λέξη «Kalex», αλλά είπε στο MotoGP.com: "Είναι πολύ νωρίς για να κάνω μια σαφή δήλωση. Προς το παρόν η αίσθηση είναι θετική, αλλά μόνο ο Stefan μπόρεσε να το δοκιμάσει [το πλαίσιο της Kalex] και θα θέλαμε και άλλοι αναβάτες να πουν τη γνώμη τους. Αλλά οι πρώτες ενδείξεις είναι καλές".

Επόμενο άρθρο »

Morbidelli: Θέμα ελαστικών το χάος στους πρώτους γύρους

« Προηγούμενο άρθρο

Tί είδαμε στο τεστ της Jerez;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA