• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Quartararo: Δεν καταλαβαίνω γιατί μου έδωσαν ποινή
Δεν μπορούσα να αποφύγω τη σύγκρουση
Νέα 01/05/2023 - 19:19

Ο Quartararo συγκρούστηκε με τον Miguel Oliveira στον εναρκτήριο γύρο του κύριου αγώνα της Κυριακής στη 2η στροφή, κάτι που οδήγησε στην εμφάνιση των κόκκινων σημαιών.

Ο αναβάτης της Yamaha μπόρεσε να συμμετάσχει στον επανεκκινημένο αγώνα, ενώ ο Oliveira μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο όπου διαγνώστηκε με εξάρθρωση ώμου. Ο Quartararo έλαβε ποινή μεγάλου γύρου για το περιστατικό.

Μιλώντας για την ποινή, ο Quartararo είπε: "[Ήμουν] έκπληκτος και δεν βλέπουμε κανένα λόγο. Ο Maio [Meregalli] πήγε στη διεύθυνση του αγώνα για να έχει μια εξήγηση, αλλά δεν δόθηκε σαφής εξήγηση".

"Από την πλευρά μας νομίζω ότι δεν βλέπουμε τίποτα περίεργο και νομίζω ότι σαφώς δεν έπρεπε να δοθεί ποινή".

"Εννοώ, πρώτα νομίζω ότι είπαν ότι είναι πιεσμένοι, ότι βιάζονται. Αλλά είναι δύσκολο να πεις «παίρνεις ποινή» όταν δεν είσαι σίγουρος και μετά τον αγώνα δεν συμφωνείς πλήρως ότι άξιζε ποινή".


"Δεν προσπαθούσα καν να προσπεράσω, προσπαθούσα απλά να παραμείνω στη μοτοσυκλέτα και να βγάλω τη στροφή".


Η διαχείριση των αγώνων και των ποινών από τους αγωνοδίκες ήταν ένα καυτό θέμα από τον πρώτο γύρο της σεζόν μετά την αμφιλεγόμενη σύγκρουση Marc Marquez/Oliveira στο GP της Πορτογαλίας.


Με σταθερά τα παράπονα για ασυνέπειες στη διαχείριση, η επιτροπή αγωνοδικών της FIM θα συναντηθεί με τους αναβάτες στο γαλλικό GP για να εξηγήσει τη θέση της στη λήψη αποφάσεων.

"Θα ήθελα πολύ να πω αυτό που σκέφτομαι, αλλά απλώς θα κάνουμε μια συζήτηση και θα δούμε πώς είναι δυνατόν να παίρνουν τέτοιες αποφάσεις", είπε ο Quartararo όταν ρωτήθηκε για το τι θα έλεγε σε αυτή τη συνάντηση.

Εξηγώντας το περιστατικό, ο Γάλλος λέει ότι δεν μπορούσε να αποφύγει τη σύγκρουση καθώς στριμώχτηκε στη μέση μεταξύ του Marco Bezzecchi και του Oliveira. "Ο Bezzecchi ήταν μπροστά, εγώ ήμουν στη μέση, δεν μπορούσα να πάω πουθενά αλλού".


"Δεν μπορούσα να αποφύγω τη σύγκρουση. Απλώς προσπάθησα να φρενάρω και να σταματήσω, αλλά κάποιον χτύπησα – δεν ξέρω ποιος ήταν πρώτος– και η μοτοσυκλέτα του Miguel χτύπησε το συμπλέκτη μου και εγώ χτύπησα τη μοτοσυκλέτα του Bezzecchi. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο, οπότε η σύγκρουση ήταν 100% σίγουρη".

Ο Bezzecchi λέει ότι ένιωσε επαφή από τον Quartararo στη 2η στροφή, αλλά αναφέρει ότι ο Γάλλος δεν έκανε τίποτα ιδιαίτερα λάθος.

"Για μένα, ήταν μια κατάσταση που ήταν λίγο δύσκολο να αποφευχθεί γιατί τελικά το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να φρενάρει λίγο νωρίτερα καθώς ήταν ανάμεσα σε εμένα και τον Miguel – απ' ό,τι είδα, αλλά δεν πρόλαβα να δω πολύ καλά", είπε ο Bezzecchi.

"Λοιπόν, ίσως [θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί με] φρενάρισμα λίγο νωρίτερα, αλλά ο χώρος δεν είναι τόσο μεγάλος. Άρα, είναι ένα λάθος που μπορεί να συμβεί. Δεν θέλω να πω τίποτα για τον Fabio".

Επόμενο άρθρο »

Tί είδαμε στο τεστ της Jerez;

« Προηγούμενο άρθρο

Aleix Espargaro: Δεν θα άλλαζα αυτή την Aprilia με καμία άλλη μοτοσυκλέτα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA