• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
"Παραλίγο να βάλω τα κλάματα"
Συγκίνηση του Pedrosa την Κυριακή στη Jerez
Νέα 01/05/2023 - 13:05

Αγωνιζόμενος για δεύτερη φορά μετά την απόσυρσή του και για πρώτη φορά μπροστά στους Ισπανούς οπαδούς από το 2018, ο Dani Pedrosa συμμετείχε στον γύρο "παρέλασης" που πλέον λαμβάνει χώρα μετά το ζέσταμα το πρωί της Κυριακής σε κάθε πίστα και πέρασε μπροστά από τους 79.625 θαυμαστές που γέμισαν τις πλαγιές της Jerez.

Όταν η παρέλαση σταμάτησε στο περίφημο τμήμα του σταδίου, μόνο ένα όνομα ακουγόταν από τους οπαδούς... και μετά και από τους αναβάτες.

"Είναι αλήθεια, απολάμβανα πραγματικά αυτόν τον γύρο", είπε ο Pedrosa το βράδυ της Κυριακής. "Κάποια στιγμή σταματήσαμε [στάδιο] και μου πήραν μια μικρή συνέντευξη και κόντεψα να κλάψω!".


"Εκείνη τη στιγμή ένιωσα συγκίνηση. Και όχι μόνο λόγω του κόσμου, που οι κερκίδες ήταν γεμάτες, και όλοι φώναζαν το όνομά μου. Αλλά και λόγω των αναβατών".

"Έμεινα τόσο έκπληκτος! Ήταν τόσο κουλ, συμμετείχαν στο πάρτι και φώναζαν και για μένα! Ήταν υπέροχο".

Πέρα από τη συμμετοχή των αναβατών στις επευφημίες των οπαδών προς το πρόσωπο του Pedrosa, ο Jack Miller σήκωσε τον 37χρονο στους ώμους του.

"Ο Jack είναι ειδικός στο σόου και την διασκέδαση!" χαμογέλασε ο Pedrosa.

Πέρα από τη συγκίνηση, ο 31 φορές νικητής αγώνα MotoGP έδειξε ότι έχει ακόμα αρκετή ταχύτητα αυτό το Σαββατοκύριακο, όντας ταχύτερος στις ΕΔ1 και παίρνοντας την 6η θέσ στις κατατακτήριες. 


Στη συνέχεια, ο Pedrosa πήρε την 6η θέση στον αγώνα Sprint, ένα κατόρθωμα που προσπάθησε να επαναλάβει στον κύριο αγώνα της Κυριακής, εμπλεκόμενος σε μια μονομαχία με την Ducati του Luca Marini.

Αλλά ο Marini βγήκε νικητής αυτής της μάχης, τερματίζοντας μόλις 0,042 δευτερόλεπτα μπροστά από τον μικρό Σαμουράι.


 "Προσπαθούσα να προσπεράσω. Αλλά νομίζω ότι οδηγούσε πολύ καλά, πολύ ομαλά και το πρόβλημά μου ήταν ότι δεν μπορούσα να είμαι πολύ κοντά στην έξοδο των στροφών για να είμαι δυνατός στο φρενάρισμα (της επόμενης στροφής)", είπε ο Pedrosa.

"Έτσι ήμουν πάντα λίγο μακριά όταν φτάσαμε στο φρενάρισμα. Αλλά στους τελευταίους γύρους έχασε λίγο τον ρυθμό του, έτσι προσπάθησα να είμαι πιο κοντά και απλώς στη γραμμή τερματισμού ήμασταν δίπλα-δίπλα, αλλά δεν κατάφερα να τον προσπεράσω".

Ο Pedrosa επιστρέφει σήμερα στην «ημερήσια δουλειά» του, με το επίσημο τεστ της Jerez να λαμβάνει χώρα σήμερα.

"Μετά από ένα Σαββατοκύριακο όπως αυτό, θα είναι λίγο δύσκολο να ανακάμψω [σωματικά] για το τεστ. Αλλά όχι, μου έκανε καλό!".

Επόμενο άρθρο »

Aleix Espargaro: Δεν θα άλλαζα αυτή την Aprilia με καμία άλλη μοτοσυκλέτα

« Προηγούμενο άρθρο

O Valentino Rossi πρεσβευτής της Yamaha

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα