• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bagnaia: Η πρόοδος που είχαμε αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν εκπληκτική
Η ομάδα έκανε απίστευτη δουλειά
Νέα 30/04/2023 - 21:19

Ο Francesco Bagnaia κέρδισε σήμερα τον δεύτερο κυριακάτικο αγώνα του της χρονιάς, μετά από πτώσεις στους 2 τελευταίους αγώνες, σε Αργεντινή και Η.Π.Α. Ήταν μια σημαντική νίκη για την αυτοπεποίθηση του Ιταλού και αυτή η νίκη ήρθε μετά από 2 πιο δύσκολες μέρες στη Jerez. Η βελτίωση όμως μέχρι την Κυριακή ήταν σημαντική και είναι κάτι που τόνισε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2022.

"Είμαι πολύ χαρούμενος, ειλικρινά", ανέφερε ο Bagnaia. "Η πρόοδος που κάναμε αυτό το Σαββατοκύριακο είναι η καλύτερη που είχαμε ποτέ. Την Παρασκευή είχα πρόβλημα με την αίσθηση του μπροστινού. Χθες ήταν ήδη καλύτερο, αλλά σήμερα ήταν απίστευτο. Η ομάδα μου έκανε άλλο ένα βήμα, κοιτούσα χθες τις άλλες μοτοσυκλέτες και είδα κάτι, το δοκιμάσαμε και όλα ήταν τέλεια σήμερα"


"Καταφέραμε να διαχειριστούμε τέλεια τα ελαστικά και τελικά κερδίσαμε σε δύσκολες συνθήκες γιατί μετά από δύο μηδενικά προσπαθούσα να καταλάβω αν αυτό ήταν δυνατό ή όχι και το να τερματίσω σήμερα στην πρώτη θέση είναι απλά... Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου που έκανε απίστευτη δουλειά".

Αφού προσπέρασε τον Jack Miller για δεύτερη φορά, ο Bagnaia δεν κοίταξε πίσω καθώς συνέχισε να πιέζει τον Brad Binder πριν κερδίσει τον αγώνα χάρη σε μια προσπέραση με τρεις γύρους να απομένουν.

"Αφού προσπέρασα τον Jack Miller, χρειαζόμουν απλώς έναν ή δύο γύρους για να έχω ξανά την ίδια αίσθηση με το μπροστινό", είπε ο Bagnaia. "Mόλις το ένιωσα ξανά πίεσα. Ήμουν αρκετά έκπληκτος με το 1:37,9 αλλά είπα ότι ήθελα να τον πιάσω. Κατάφερα να διαχειριστώ καλά τα ελαστικά στο πρώτο μέρος του αγώνα γιατί πέρυσι ήταν πάνω κάτω το ίδιο".

"Αλλά δεν ήταν εύκολο γιατί μόλις έφτασα πίσω από άλλη μοτοσυκλέτα ξανά, η αίσθηση στο μπροστινό ήταν πάλι πολύ περίεργη. Προσπάθησα να τον προσπεράσω γρήγορα για να μην το υπερθερμάνω ξανά (το μπροστινό ελαστικό)".

Στο parc ferme μετά τον αγώνα, ο Bagnaia εθεάθη να δείχνει το νούμερο ένα στη Ducati του, ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους επικριτές του μετά την κριτική για τις πτώσεις στην Αργεντινή και την Αμερική.

"Ήταν περισσότερο για τον εγωισμό μου. Για μένα, αυτός ο αγώνας δεν ήταν εύκολος ψυχικά γιατί μετά από δύο πτώσεις ήταν πολύ εύκολο να μην είμαι ήρεμος".

"Όταν είδα την πιθανότητα, απλώς προσπάθησα να είμαι ξανά μπροστά και ήθελα αυτή η νίκη να δώσει κίνητρο στην ομάδα μου για τη δουλειά που κάνουμε. Ήταν για μένα, για τον εγωισμό μου. Είναι ένας καλός αγώνας για το #1".

Επόμενο άρθρο »

Miller: Πολλοί αμφέβαλλαν για εμάς

« Προηγούμενο άρθρο

Jerez: MotoGP Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα