• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jerez: Moto3 Αγώνας
Εκπληκτική δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τον Ivan Ortola
Νέα 30/04/2023 - 15:45

Παρακολουθήσαμε για άλλη μια φορά έναν εκπληκτικό αγώνα της Moto3 στη Jerez, καθώς το Πρωτάθλημα επιστρέφει στην Ευρώπη μετά τους υπερατλαντικούς αγώνες. 

Ο Deniz Öncü έστριψε πρώτος από την pole position και απέκρουσε τις πρώιμες επιθέσεις του Ivan Ortola. Ήταν μια καλή αρχή στο Grand Prix για τον Ryusei Yamanaka που σύντομα έφτασε στην 3η θέση ακριβώς πίσω από τον Holgado στη 2η. Στη συνέχεια, ο Ortola εκμεταλλεύτηκε πλήρως μια πόρτα που άφησε ανοιχτή ο Yamanaka, και αμέσως μετά πέρασε και τον Öncü για να μπει πίσω από τον Holgado που είχε στο μεταξύ ανέβει στην πρώτη θέση.

Οι Holgado και Ortola άρχισαν να ανοίγουν μια διαφορά, έχοντας αφήσει τον Öncü πίσω για μισό δευτερόλεπτο. Μην θέλοντας να τους αφήσει να ξεφύγου, ο Jaume Masia, που είχε ανέβει στην τέταρτη θέση, πέρασε τον Öncü κάνοντας μια θεαματική κίνηση στην απίστευτα γρήγορη 11η στροφή.


Αμέσως ο Masia έπιασε τους πρώτους, φέρνοντας μαζί του και τον Yamanaka, με τον αναβάτη της Leopard να περνάει στην πρώτη θέση και τον Ιάπωνα να είναι δεύτερος. Όμως η τύχη του Yamanaka άλλαξε αμέσως μετά, όταν ο αναβάτης της GASGAS αντιμετώπισε μηχανικά προβλήματα με τη μοτοσυκλέτα του και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει.


Μετά από αυτό, ο Xavier Artigas ανέβασε το ρυθμό του, έφτασε τους πρωτοπόρους και έφερε μαζί του τους David Alonso και Jose Antonio Rueda και είχαμε πλέον στα χέρια μας μια μάχη 6 αναβατών για τη νίκη.


Μετά από μερικούς γύρους ηρεμίας, ο Masia αποφάσισε ότι ήταν η σειρά του να οδηγήσει το Grand Prix της πατρίδας του και με έξι γύρους να απομένουν πέρασε τον Holgado για να ανέβει στην κορυφή.


Ενώ φαινόταν ότι η μάχη θα περιοριζόταν σε αυτούς τους 6 αναβάτες, ο Deniz Öncü άρχισε να μειώνει γρήγορα την διαφορά, φέρνοντας μαζί του τους Ayumu Sasaki και Tatsuki Suzuki.


Ο Sasaki όρμησε σε αυτό το πρώτο γκρουπ και άρχισε να κάνει προσπεράσεις, ενώ με τρεισήμισι γύρους να απομένουν ο Ortola έκανε την κίνησή του για την πρώτη θέση, αλλά  Masia απάντησε αμέσως. 


Οι θέσεις μέσα σε αυτό το γκρουπ άλλαζαν σε κάθε στροφή, με τον Masia να προηγείται καθώς ο τελευταίος γύρος ξεκίνησε, ενώ πίσω του ήταν οι Alonso, Ortola, Sasaki και Holgado. 


Ο τελευταίος γύρος είχε μια τυπική γεύση Moto3 και ο Masia βρέθηκε από το προβάδισμα στην 4η θέση σε δύο στροφές καθώς το γκρουπ προχωρούσε στον τελικό τομέα. Ο Ortola πέρασε τον Alonso μετά από μια απίστευτη κίνηση στον τελευταίο γύρο, και κατάφερε να πάρει τη δεύτερη διαδοχική του νίκη.

Ο Alonso έφερε το πρώτο του βάθρο στη Moto3 (και το πρώτο βάθρο οποιουδήποτε Κολομβιανού αναβάτη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα), καθώς η Masia πάλεψε με τον Sasaki και κατάφερε να πάρει την τελευταία θέση του βάθρου. Πίσω από τον Ιάπωνα, ο Rueda ολοκλήρωσε την πρώτη 5άδα με τον Holgado να πέφτει στην 6η θέση στον τελευταίο γύρο.


Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Xavier Artigas, Tatsuki Suzuki, Deniz Oncu (ο οποίος δέχτηκε ποινή μεγάλου γύρου για παραβίαση των ορίων της πίστας, δεν την εξέτισε και έτσι τιμωρήθηκε με 3 δευτερόλεπτα στο συνολικό του χρόνο) και Diogo Moreira. 

Επόμενο άρθρο »

Jerez: Moto2 Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Jerez: MotoGP Ζέσταμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα