• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jerez: MotoGP ΕΔ2
Ο Espargaro οδηγεί το 1-2 της Aprilia
Νέα 28/04/2023 - 18:41

Οι μονόωρες ΕΔ2 στη Jerez είδαν ελάχιστες βελτιώσεις στους χρόνους μέχρι τα τελευταία στάδια, όταν όλοι ξεκίνησαν τις επιθέσεις στο χρόνο.

Ο Aleix Espargaro ήταν ο ταχύτερος, με 1:36.708 και οδήγησε το 1-2 της Aprilia, μπροστά από τον Maverick Viñales, ενώ ο ταχύτερος των ΕΔ1, Dani Pedrosa, ήταν τρίτος στους συνδυασμένους χρόνους.

Ήταν όμως ένα καταστροφικό απόγευμα για τον περσινό νικητή της Jerez, Pecco Bagnaia, τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2021, Fabio Quartararo και τον επικεφαλής του Πρωταθλήματος, Marco Bezzecchi, είδαν και τους τρεις να αποτυγχάνουν να μπουν στην πρώτη δεκάδα και θα πρέπει να περάσουν από τις ΚΑΤ1 το πρωί του Σαββάτου.


Με μισή ώρα να έχει περάσει στις ΕΔ2, μόνο ο αντικαταστάτης του Marc Marquez, Iker Lecuona, είχε βελτιώσει τον χρόνο του.

Όμως ο Lecuona παρέμεινε τελευταίος στα φύλλα χρόνου και έπεσε στη 13η στροφή στα πρώτα 12 λεπτά. Αυτό θα έβγαζε τελικά την κόκκινη σημαία 10 λεπτά αργότερα, καθώς η Honda του είχε τρυπήσει τον προστατευτικό αερόσακο στην άκρη της πίστας.

Μετά από μια σύντομη παύση προς αντικατάσταση του αερόσακου, οι δοκιμές ξεκίνησαν ξανά με 37 λεπτά και 41 δευτερόλεπτα να απομένουν στο ρολόι – αν και μέχρι τα τελευταία 13 λεπτά οι χρόνοι των γύρων δεν είχαν πρακτικά βελτιωθεί.

Η πρώτη βελτίωση ήταν του Viñales, ο οποίος έφτασε στην τρίτη θέση των συνδυασμένων χρόνων με 1:36.899. Με 40 δευτερόλεπτα να απομένουν, ο Viñales ξεπέρασε τον χρόνο του Pedrosa από τις ΕΔ1, κάνοντας 1:36.710.

Ωστόσο, αυτό δεν θα ήταν αρκετό να κρατηθεί ο Ισπανός στην κορυφή, καθώς ο Espargaro άρπαξε το προβάδισμα για 0,002 δευτερόλεπτα.

Ο Jack Miller πέρασε στην τρίτη θέση των ΕΔ2 και στην πέμπτη των συνδυασμένων, με τον Johann Zarco και τον Miguel Oliveira να συμπληρώνουν την πεντάδα.

Ο Alex Marquez ήταν έκτος στις ΕΔ2, μπροστά από τον Bezzecchi και τον Bagnaia, με τον Pedrosa και τον Luca Marini να συμπληρώνουν την πρώτη 10άδα.

Ωστόσο, στους συνδυασμένουν χρόνους τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Παρά την βελτίωσή του σε σχέση με το πρωί, το 1:37.233 του Bagnaia τον έφερε μόλις στη 13η θέση, πίσω από τον Marco Bezzecchi.
Ο Quartararo τα πήγε ακόμη χειρότερα καθώς ήταν μόλις 16ος, ενώ ο Enea Bastianini συνέχισε να ζορίζεται με τον τραυματισμένο ώμο του, τερματίζοντας στην 21η θέση.

Εν τέλει, στις ΚΑΤ2 περνάνε απευθείας οι Aleix Espargaro, Maverick Vinales, Dani Pedrosa, Jorge Martin, Jack Miller, Johann Zarco, Miguel Oliveira, Alex Marquez, Takaaki Nakagami και Luca Marini.

Επόμενο άρθρο »

Δύσκολη μέρα για Bastianini και Bagnaia

« Προηγούμενο άρθρο

Jerez: Moto2 ΕΔ2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA