• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Le Mans live: O Hayden κερδισμένος στο Ζέσταμα
Ο μόνος που χρησιμοποίησε τα λάστιχα του αγώνα!
Νέα 23/05/2010 - 11:52

 

Αποστολή MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης

 

Το ζέσταμα είναι συνήθως μια πολύ χρήσιμη δοκιμή, όταν οι συνθήκες είναι κοντά σε αυτές του αγώνα, αλλά μπορεί να είναι και αδιάφορη, αν η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλότερη από αυτή που περιμένουν οι ομάδες για την ώρα του αγώνα.

Στο ζέσταμα συνήθως όλοι δοκιμάζουν τις τελικές ρυθμίσεις τους, προσπαθώντας να πάρουν την απόφαση για το τι θα χρησιμοποιήσουν στον αγώνα. Ειδικά στον τομέα των ελαστικών, που επηρεάζουν και όλα τα υπόλοιπα είναι σημαντικό να μπορεί κάποιος να κάνει καλούς γύρους με τα λάστιχα που θα χρησιμοποιήσει το μεσημέρι.

 

Σήμερα ο μόνος που δεν χρησιμοποίησε μαλακό πίσω λάστιχο στο ζέσταμα, ήταν ο Nicky Hayden, που εντυπωσίασε με τον 3ο χρόνο, τη στιγμή που ο ομόσταυλος Stoner είχε μαλακό λάστιχο μπροστά και πίσω, ενώ ο Lorenzo που έχει το 2ο χρόνο, μαλακό πίσω. Έτσι ο Αμερικανός της Ducati κτίζει ακόμη περισσότερο την αυτοπεποίθησή του, εν όψη του 3ου αγώνα της χρονιάς και εν μέσω των συζητήσεων για το ποιός θα είναι ο οδηγός στην Ducati, που θα αντικαταστήσει τον Αυστραλό που όλα δείχνουν ότι πάει κατά Honda μεριά!

Αμέσως μετά το ζέσταμα ο Nicky Hayden
Αμέσως μετά το ζέσταμα ο Nicky Hayden

 

Ο Valentino Rossi με την Yamaha του έμεινε 5ος, πίσω από τον Γάλλο Randy De Puniet που συνεχίζει την πολύ καλή του εμφάνιση και μάλιστα είναι και πάλι ο πρώτος με Honda! O Rossi όμως δεν ανησυχεί με αυτήν την 5η θέση, αφού σχεδόν πάντα στο ζέσταμα κάτι δοκιμάζει και δεν πάει για καλούς χρόνους.

 

Στην 6η θέση τον ακολούθησε ο Ben Spies με μία ακόμη Μ1, δείχνοντας ότι παρά την χθεσινή πτώση του έιναι ετοιμοπόλεμος. Οι δύο εργοστασιακοί της Honda, οι Dovizioso, Pedrosa έμειναν στις θέσεις 7 και 8, μπροστά από τους Capirossi, Melandri που έκλεισαν τη δεκάδα.

Paddock girl του Αγώνα, η Αυστραλέζα της LCR
Paddock girl του Αγώνα, η Αυστραλέζα της LCR

 

Ο αγώνας που θα μεταδοθεί από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ στις 2 και μισή το μεσημέρι, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

O Stoner ταχύτερος στο ζέσταμα, αλλά με μαλακά λάστιχα
O Stoner ταχύτερος στο ζέσταμα, αλλά με μαλακά λάστιχα

Επόμενο άρθρο »

Le Mans live: Ο Εlias φαβορί στην Moto2

« Προηγούμενο άρθρο

Moto2: Κατατακτήριες δοκιμές

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα