• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Pedrosa: Ο τρόπος δουλειάς μου ήταν να κοιτάω πρώτα την ομάδα
Ο Marquez έκανε το αντίθετο
Νέα 25/04/2023 - 18:47

Ο Dani Pedrosa και ο Marc Marquez ήταν ομόσταυλοι στη Repsol Honda για έξι σεζόν, κατά τη διάρκεια των οποίων ο δεύτερος ανέλαβε τον ρόλο του πρωταγωνιστή της ομάδας και της φωνή με τη μεγαλύτερη επιρροή.

Ο Pedrosa, τώρα 37 ετών, επιστρέφει στους αγώνες στο ισπανικό Grand Prix αυτό το Σαββατοκύριακο ως συμμετοχή wildcard για την KTM και θυμάται το χρόνο του δίπλα στον Marquez.

"Τουλάχιστον στην ομάδα που ήμασταν, στο HRC, ήταν έτσι: αυτός που πηγαίνει πιο γρήγορα είναι ο νούμερο 1, αυτός που επιλέγει τα ανταλλακτικά και αυτός που καθορίζει λίγο την κατεύθυνση", ξεκίνησε ο Pedrosa. "Όταν έφτασε, ήμουν εγώ σε αυτή τη θέση και με τους αγώνες και τα πρωταθλήματα πήρε εκείνος αυτή τη θέση και αποφάσιζε με τον δικό του τρόπο".

"Όταν προχωρούσα εγώ περισσότερο την εξέλιξη της μοτοσυκλέτας, κοιτούσα πρώτα τα ανταλλακτικά και δεν σκέφτηκα ποτέ πως να ωφεληθώ εγώ".

"Ο τρόπος μου ήταν πάντα να κάνω το καλύτερο για την ομάδα, και αν έχω τα καλύτερα ανταλλακτικά για να κάνω τη μοτοσυκλέτα την καλύτερη, δεν σκέφτομαι τον αντίπαλό μου ακριβώς δίπλα (στο ίδιο γκαράζ), αλλά τη Yamaha, τη Ducati... όποιον είχαμε αντίπαλο, γιατί θεωρώ τον εαυτό μου μέρος της εταιρείας".

Ο Pedrosa παραμένει ο πιο επιτυχημένος αναβάτης στα MotoGP που δεν έχει κερδίσει ποτέ Πρωτάθλημα στη μεγάλη κατηγορία. Τερμάτισε δεύτερος τρεις φορές και τρίτος άλλες τρεις φορές.

Ο Marc Marquez, Παγκόσμιος Πρωταθλητής στη Moto2 την προηγούμενη χρονιά, ήρθε μαζί του στη Repsol Honda το 2013 και κέρδισε το πρωτάθλημα MotoGP στην πρώτη του σεζόν, κάτι που επανέλαβε το 2014.

Το ισπανικό δίδυμο είχε σε μεγάλο βαθμό μια καλή σχέση, αλλά ο Marquez, στο ντοκιμαντέρ του Amazon Prime Video, έκανε κάποιες αποκαλύψεις για πρώτη φορά σχετικά με το πώς το ανταγωνιστικό του πνεύμα του έκαιγε με διαφορετικό τρόπο από αυτό του Pedrosa.

"Υπήρχε ένταση", είπε ο Marquez. "Ήταν ο βασιλιάς, το Νο1, και ο κόσμος άκουγε τι έλεγε στο γκαράζ. Όλοι περίμεναν κάτι από αυτόν. Η ομάδα ήταν επικεντρωμένη σε αυτόν".

"Και από το πουθενά έρχεται αυτό το παιδί, στην πρώτη του χρονιά μετά τη Moto2. Πρώτος αγώνας… μπουμ! Δεύτερος αγώνας, μπουμ! Και είναι δύσκολο να το καταπιείς".

"Τότε είχαμε μια υπέροχη μοτοσυκλέτα και όλα λειτουργούσαν καλά. Έτσι, αν ένα ανταλλακτικό δούλευε γι 'αυτόν, τότε δεν μου άρεσε [και θα έλεγα]: "Αυτό δεν λειτουργεί, θέλω αυτό!. Θέλω αυτό το ανταλλακτικό, αφού προηγούμαι! Μην του το δώσεις αυτό!".

"Έτσι ήταν. «Τι λες για αυτό το ανταλλακτικό; Θέλεις να το δοκιμάσεις;» Αλλά δεν το ήθελα. Απλώς δεν ήθελα να το έχει. Είναι κάτι που κάνουν όλοι. Απλά δεν μιλάνε γι' αυτό".

Επόμενο άρθρο »

MotoGP και Warner Bros. συνεργάζονται

« Προηγούμενο άρθρο

8 Ducati, δορυφορικές ομάδες, ιδανικό grid

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA