• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jorge Viegas: Πιστεύω ότι η Suzuki θα επιστρέψει στα MotoGP
Νέα 24/04/2023 - 12:05

Έχοντας επιστρέψει στα MotoGP το 2015 και κερδίζοντας το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με τον Joan Mir το 2020, η Suzuki έκανε την ανακοίνωση σοκ στις αρχές της σεζόν του 2022 ότι θα αποχωρούσε από τα MotoGP.

Η Suzuki ανέφερε οικονομικούς λόγους καθώς και την αλλαγή των τάσεων της αγοράς ως τον κύριο λόγο, με την απόσυρση της ιαπωνικής εταιρείας από τους αγώνες να έχει αρνητικό αποτέλεσμα και σε άλλα Πρωταθλήματα (όπως το EWC).

Μιλώντας κατά τη διάρκεια του γύρου της Ολλανδίας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbikes, ο Jorge Viegas είπε ότι πιστεύει ότι η Suzuki μια μέρα θα επιστρέψει στο MotoGP καθώς "δεν μπορεί να πουλήσει μοτοσυκλέτες εάν δεν είναι ανταγωνιστικοί" και είναι "αισιόδοξος" ότι άλλες εταιρείες θα επενδύσουν σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα της FIM. 

"Είναι δύσκολο γιατί η Suzuki μας άφησε", είπε όταν ρωτήθηκε τι ελπίζει να κάνει η FIM για να προσελκύσει κατασκευαστές στα MotoGP και στα WSBK.

"Είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τον ίδιο τον κ. Suzuki στην Ιαπωνία και μου είπε ότι επρόκειτο να επενδύσουν όλα τα χρήματα που είχαν σε έναν νέο τύπο κινητήρα, μπλα, μπλα, μπλα. Πιστεύω ότι θα επιστρέψουν. Δεν μπορούν να πουλήσουν μοτοσυκλέτες αν δεν είναι ανταγωνιστικοί".

"Περάσαμε δύο πολύ δύσκολα χρόνια με τον COVID, αλλά νομίζω ότι τα πράγματα γίνονται πολύ καλύτερα τώρα και νομίζω ότι νέοι κατασκευαστές θα συμμετάσχουν και στα 2 Πρωταθλήματα – MotoGP και Superbikes, κάτι που δεν είναι εύκολο γιατί η επένδυση, κυρίως στα MotoGP είναι τεράστια. Αλλά και στα Superbikes πρέπει να έχεις μια πολύ σοβαρή επένδυση για να είσαι ανταγωνιστικός".

"Αλλά βλέπετε τώρα στο Endurance [Παγκόσμιο Πρωτάθλημα], η Ducati συμμετέχει, κάτι που δεν συνέβαινε πριν. Και έχουν τη βοήθεια του εργοστασίου".

"Λοιπόν, είμαι αισιόδοξος, αλλά αυτό που πρέπει να κάνουμε για να φέρουμε και άλλους κατασκευαστές είναι να γίνουν οι κανονισμοί σύμφωνα με τα συμφέροντά τους – όχι εναντίον τους, διαφορετικά δεν θα έρθουν".

"Όλο αυτό είναι ένα διαδραστικό σύστημα που κάνουμε συνεχώς με τον υποστηρικτή (Dorna), με την MSMA (ένωση κατασκευαστών), και εντός της FIM το συζητάμε πολύ. Έτσι, αυτός είναι ο μόνος τρόπος: να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε".

Ο Viegas πρόσθεσε ότι, με όρους MotoGP, λείπει μόνο η συμμετοχή της Kawasaki και της BMW – αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει περιθώριο επέκτασης στις πέντε τρέχουσες μάρκες του grid.

"Στα MotoGP, μας λείπουν η Kawasaki και η BMW. Αλλά δεν θέλουν να έρθουν, και δεν υπάρχει χώρος για την ώρα. Ίσως η Suzuki επιστρέψει, θα δούμε".

Επόμενο άρθρο »

O Cameron Beaubier πήρε την πρώτη νίκη της BMW μετά από 45 χρόνια

« Προηγούμενο άρθρο

Στο ρυθμό των πρώτων ο Γιάννης Περιστεράς στο Ολλανδικό GP

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα