• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WorldSBK: Assen ΕΔ
Ταχύτερος ο Alvaro Bautista
Νέα 21/04/2023 - 19:10

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike MOTUL FIM 2023 βρίσκεται σε εξέλιξη και επιστρέφει στη δράση στο Pirelli Ditch Round και στο TT Circuit Assen στην Ολλανδία. Μοιάζει να είναι ένα σαββατοκύριακο με ζώνες και με μυριάδες πρωταγωνιστές, μένει ένας αναβάτης που πρέπει να νικηθεί. Ο Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) ήταν στην κορυφή για σχεδόν ένα τέταρτο του δευτερολέπτου μετά το Σάββατο, αλλά μην κάνετε έκπτωση στους αντιπάλους του ακόμα.

Όπως και στις ΕΔ1, ήταν ο Alvaro Bautista που ήταν στην κορυφή των φύλλων χρόνου και ο ρυθμός του ήταν απλά αμείλικτος. Κάνοντας 22 γύρους με πολλούς από αυτούς στο χαμηλό έως μεσαίο 1'34, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2022 βρισκόταν σε καλή φόρμα. Ο ομόσταυλός του, Michael Ruben Rinaldi, δυσκολεύτηκε με το στήσιμο του μπροστινού το πρωί, προτού ένα τεχνικό πρόβλημα σταματήσει την πρόοδό του στα αρχικά στάδια των ΕΔ2 με ατμό να βγαίνει από τη Ducati Panigale V4 R, με την διαρροή ψυκτικού υγρού να είναι η αιτία. Επέστρεψε με 22 λεπτά να απομένουν, ωστόσο,  ζοριζόταν από θέματα στον δεξιό του καρπό.

Η πρώτη Kawasaki ήταν ο Alex Lowes, με τον #22 να είναι δυνατός εδώ, καθώς ξεκίνησε από την πρώτη σειρά της εκκίνησης πέρυσι και πήρε την μόνη pole position της καριέρας του το 2018. Ο ομόσταυλός του, Jonathan Rea ήταν ο τελευταίος αναβάτης που βελτίωσε το χρόνο του και κατέλαβε την τρίτη θέση στις ΕΔ2 και στους συνδυασμένους χρόνους. Ο πιο επιτυχημένος αναβάτης στην πίστα, με 17 νίκες στο όνομά του, θα ελπίζει να κάνει περαιτέρω βήματα. Πάντως δύο Kawasaki μέσα στην πρώτη τριάδα είναι ένα θετικό ξεκίνημα για το Σαββατοκύριακο.


Για άλλη μια φορά, οι δορυφορικοί αναβάτες ήταν δυνατοί, με τον  Dominique Aegerter να είναι τέταρτος, ενώ ο ομόσταυλός του, Remy Gardner, πήρε την πέμπτη θέση, ενώ ήταν τρίτος το πρωί. Ο Axel Bassani ήταν ο έβδομος ταχύτερος, ενώ ο Garrett Gerloff έβαλε την BMW του στην 9η θέση. 


Ο Andrea Locatelli πηγαίνει πάντα καλά στο Assen και το 2023 δεν φαίνεται να αποτελεί εξαίρεση, αφού ήταν μέσα στην πρώτη πεντάδα το πρωί και συνέχισε να δείχνει δυνατός το απόγευμα. Ο Ιταλός τερμάτισε στην όγδοη θέση στο τέλος, ενώ μετά από ένα μικρό πρόβλημα στα ηλεκτρονικά για τον Toprak Razgatlioglu στις ΕΔ1, ο Τούρκος αναβάτης βρήκε στις ΕΔ2 και σημείωνε σταθερούς χρόνους γύρου. Το Assen δεν είναι από τις καλύτερες πίστες για τον Razgatlioglu, ωστόσο ο αναβάτης της Yamaha πήρε τη 10η θέση.

Ο Michael van der Mark κατάφερε να ανεβάσει την BMW του στην έκτη θέση, ενώ ο Redding ήταν τρίτος το πρωί, όμως βρέθηκε πίσω στην 12η θέση στις ΕΔ2. Και οι δύο χρησιμοποίησαν διαφορετικά ψαλίδια κατά τη διάρκεια των ΕΔ1, με αυτό να είναι ένα από τα σημαντικότερα τεκταινόμενα για την BMW στο Assen, μετά την εμφάνιση τεσσάρων διαφορετικών ψαλιδιών στο πρόσφατο τεστ της Βαρκελώνης.

Μετά από έναν δυνατό γύρο στο Assen το 2022, ήταν κάπως περίεργο να βλέπουμε τη Honda να δυσκολεύται να μπει στην πρώτη δεκάδα την πρώτη μέρα, με τον Iker Lecuona να είναι η καλύτερη Honda, μόλις στην 13η θέση. Ο Xavi Vierge ήταν ακριβώς πίσω του, στην 14η θέση. 

Επόμενο άρθρο »

Ξεκίνησε η μάχη του Γιάννη Περιστερά στο WSSP300!

« Προηγούμενο άρθρο

Rossomondo: Μπορούμε να είμαστε το ίδιο καλοί, αν όχι περισσότερο

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα