• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Le Mans live: Ο Rossi στην pole position, αλλά...
...έχει ακόμη πρόβλημα με τον ώμο του!
Νέα 22/05/2010 - 18:44

 

Αποστολή MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης

 

Ο Valentino Rossi αμέσως μετά το τέλος των Κατατακτήριων Δοκιμών είπε ότι έχει προβλήματα με πόνους στον ώμο του, λόγω των έντονων φρένων της πίστας, μετά από 4-5 συνεχόμενους γύρους. Αυτό ενδεχομένως θα του δημιουργήσει πρόβλημα στον αγώνα των 28 γύρων, αφού ως γνωστόν το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι η υπεροχή του στο φρενάρισμα. Όμως ίσως μια ένεση για τον πόνο και μαζί η απαράμιλλη μαχητικότητά του να τον κάνουν να ξεπεράσει το πρόβλημα αυτό και να δώσει τη μάχη του όπως αυτός ξέρει.

 

Από την άλλη μεριά ο μεγάλος του αντίπαλος για τη νίκη φαίνεται ότι θα είναι και πάλι ο ομόσταυλός του Jorge Lorenzo που με τη δική του Yamaha M1, ήταν πιο σταθερός σε γυρολόγιο με τα σκληρότερα λάστιχα της Bridgestone, που φαίνεται ότι θα είναι η επιλογή των περισσότερων, αν όπως λέει η πρόβλεψη του καιρού, δεν μεταβληθεί σημαντικά η θερμοκρασία.

 

Τους δύο αυτούς θα ακολουθήσει στην πρώτη σειρά της εκκίνησης ο Dani Pedrosa, που όμως φαίνεται ότι είναι ο οδηγός που θα ακολουθήσουν όλοι μετά το σβήσιμο των κόκκινων φώτων. Ο Ισπανός έχει μια μοναδική ικανότητα να στρίβει πρώτος με την Honda RC212V, ακόμη και όταν ξεκινάει από δύο σειρές πιο πίσω! Αντίστοιχα ο ρυθμός του με τα σκληρά λάστιχα ήταν κοντά σε αυτών των Μ1, οπότε δεν αποκλείεται με τις μικρές ρυθμίσεις που θα κάνει αύριο, να τον δούμε να πρωταγωνιστεί, όπως ακριβώς και στην Jerez.

 

O Casey Stoner με την Ducati GP10, δεν έδειξε να παίρνει το κάτι παραπάνω από τα μαλακότερα λάστιχα, όμως δεν αποκλείεται να διαλέξει αυτά τα λάστιχα για τον αγώνα, οπότε να έχει το πλεονέκτημα, αν αποδειχτεί ότι αντέχουν και τους 28 γύρους.

Ο δικός του ομόσταυλος, ο Nicky Hayden, είναι και πάλι πολύ κοντά του – μετά την Jerez που ήταν μπροστά του! – και δείχνει ότι μπορεί να κάνει την ευχάριστη έκπληξη για την «κόκκινη» ομάδα.

 

O Randy De Puniet, ο τοπικός οδηγός, συνέχισε τις καλές του εμφανίσεις, όντας ο πρώτος μη εργοστασιακός οδηγός, στην 6η θέση. Ο Γάλλος μπορεί να κάνει κάτι καλό, δεδομένης της ώθησης που θα έχει από τους συμπατριώτες του.

Ο Andrea Dovizioso με την άλλη Honda του HRC, δεν είναι απόλυτα ικανοποιημένος από την 7η θέση, αλλά ο ρυθμός του με τα λάστιχα του αγώνα μπορεί να του δώσει κάτι καλύτερο. Edwards, Capirossi και Espargaro έκλεισαν τη δεκάδα, ενώ οι τραυματίες Spies, Kallio ήταν 12ος και 16ος, με τον Bautista να μην παίρνει μέρος στις δοκιμές, αλλά να μπορεί να εκκινήσει τελευταίος αύριο, αν η φυσική του κατάσταση του το επιτρέψει.

Επόμενο άρθρο »

Moto2: Κατατακτήριες δοκιμές

« Προηγούμενο άρθρο

Εκτός αγώνα ο Bautista

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα