• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bautista: Οι αγώνες Sprint δεν αποτελούν πρόβλημα
Φταίει η επιθετικότητα των αναβατών, θα συνηθίσουν
Νέα 06/04/2023 - 19:08

Ο Alvaro Bautista μεταπήδησε από τα MotoGP στα World Superbikes για τη σεζόν του 2019, η οποία συνέπεσε με τον πρώτο χρόνο του σχήματος τριών αγώνων ανά γύρο του Πρωταθλήματος που βασίζεται σε μοτοσυκλέτες παραγωγής – έναν αγώνα πλήρους μήκους το Σάββατο και την Κυριακή συν έναν αγώνα Sprint το πρωί της Κυριακής.

Ο Ισπανός αισθάνεται ότι το επίπεδο επιθετικότητας στους αγώνες Sprint πρέπει να είναι δαιχειρίσιμο και αυτό είναι ευθύνη των ίδιων των αναβατών και δεν χρειάζεται να κατηγορείται η νέα δομή του Grand Prix.

Αρκετοί αναβάτες MotoGP επέκριναν τον πρώτο αγώνα Sprint στην Πορτογαλία, με τον Fabio Quartararo να τον αποκαλεί «ζούγκλα» και να φοβάται ότι θα υπάρξει «κάποιο σοβαρό ατύχημα».

Ο Jack Miller, από την άλλη πλευρά, ήταν ενθουσιασμένος με τη νέα δυναμική που καθιερώθηκε στα Σαββατοκύριακα των Grand Prix, με την οποία η Dorna και τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα μέρη ελπίζουν να ενισχύσουν τη δημοτικότητα του Πρωταθλήματος.

Ο Aleix Espargaro θεώρησε ότι η διαχείρηση της επιθετικότητας κατά τη διάρκεια των αγώνων Sprint ήταν ευθύνη των αναβατών , μια άποψη με την οποία συμφωνεί ο Bautista.

"Δεν βλέπω τους αγώνες Sprint ως επικίνδυνους. Είναι άλλο πράγμα το πώς τους διαχειρίζεται ο καθένας. Ο κίνδυνος είναι θέμα των αναβατών, όχι του αγώνα ή της δομής ενός Grand Prix", είπε ο Bautista.

"Μου αρέσει η νέα μορφή πολύ περισσότερο από την προηγούμενη. Αυτό που απολαμβάνω περισσότερο είναι οι αγώνες, όχι οι ελεύθερες δοκιμές, όπου απλά κάνεις γύρους. Προσωπικά πιστεύω ότι η αλλαγή στέφθηκε με επιτυχία, γιατί φέρνει πολύ περισσότερους οπαδούς".

"Επίσης, για τους αναβάτες είναι μια πρόκληση γιατί πρέπει να είσαι πολύ συγκεντρωμένος και να κάνεις λιγότερα λάθη, αφού κοστίζει περισσότερο η ανάκαμψη. Για αυτούς είναι κάτι καινούργιο και όταν ακούς Sprint, το πρώτο πράγμα που σου βγαίνει είναι να επιτεθείς από την πρώτη στιγμή".

"Όταν δουν πώς λειτουργεί και πώς πρέπει να το διαχειριστούν, η επιθετικότητα θα μειωθεί. Στην πραγματικότητα, είμαστε πιο επιθετικοί στους αγώνες πλήρους απόστασης από ό,τι στους Sprint [στα Superbikes]".

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Superbikes του 2022 νιώθει ότι οι αναβάτες των MotoGP θα συνηθίσουν τον νέο ρυθμό των Σαββατοκύριακων, με τον ίδιο τρόπο που έκαναν με τις αλλαγές στη δομή των κατατακτήριων προηγουμένως.

"Το ίδιο συνέβη όταν οι κατατακτήριες χωρίστηκαν σε ΚΑΤ1 και ΚΑΤ2", εξήγησε. "Στην αρχή λεγόντουσαν πολλά για αυτό και τώρα κανείς δεν αμφισβητεί πια αυτή τη δομή. Όλες αυτές οι αλλαγές είναι υπέρ του θεάματος".

"Αν ξεκινήσεις 10ος, πρέπει να προσπαθήσεις να περάσεις το μισό grid στην πρώτη στροφή. Οπότε, περισσότερο από την επιθετικότητα, το πιο σημαντικό πράγμα είναι η θέση εκκίνησης στο grid".

Επόμενο άρθρο »

Θα δοθεί το κλειδί της πόλης της Tavullia στον Rossi

« Προηγούμενο άρθρο

Nakagami: Έτσι είναι οι αγώνες

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA