• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Portimao: MotoGP ΚΑΤ
Pole position για τον Marc Marquez!
Νέα 25/03/2023 - 19:53

Οι πρώτες κατατακτήριες της σεζόν του 2023 ξεκίνησαν εντυπωσιακά, με τον Marc Marquez στην πρώτη του έξοδο στις ΚΑΤ1 να σημειώνει νέο απόλυτο ρεκόρ χρόνου, με 1:37.675. Πίσω του ήταν αρχικά ο ομόσταυλός του, Joan Mir, όμως σύντομα ο τοπικός ήρωας, Miguel Oliveira, ανέβηκε στη δεύτερη θέση με 1:37.975, διώχνοντας τον Mir. 

O Alex Marquez ήταν δυναμικός στην αρχή των γύρων, με χρόνο καλύτερο του αδερφού του, όμως στο δεύτερο κομμάτι της πίστας έχανε χρόνο και δεν μπορούσε να φτάσει στις πρώτες 2 θέσεις.  Εν τω μεταξύ, ο Marc αποφάσισε να μην βγει για δεύτερη έξοδο, όντας ευχαριστημένος με τον χρόνο που πέτυχε.

Στα τελευταία στάδια, ο Alex Marquez κατάφερε να περάσει στη δεύτερη θέση, όμως ο Miguel Oliveira δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Στην εκπνοή, ο Πορτογάλος ξαναπέρασε στη δεύτερη θέση, με 1:37.849 και πήρε την πρόκριση, μαζί με τον Marc Marquez. 

Στις ΚΑΤ2 δυναμικά ξεκίνησε ο ταχύτερος των ΕΔ, Jack Miller, ο οποίος κατέβασε εκ νέου το χρόνο ρεκόρ στο 1:37.549, με τους Francesco Bagnaia και Johann Zarco να τον πλαισιώνουν στην προσωρινή πρώτη σειρά της εκκίνησης. Ο Aleix Espargaro είχε μια πτώση στη 13η στροφή με 10 λεπτά να απομένουν, ενώ τότε οι Maverick Viñales και Marco Bezzecchi μπήκαν στην πρώτη τριάδα, πίσω από τον Miller. 

Σύντομα, ο Fabio Quartararo ανέβηκε στη δεύτερη θέση, με 8:30 λεπτά να απομένουν, αλλά σχεδόν αμέσως τον εκθρόνισε ο Martin. 

Κατά τις δεύτερες εξόδους, στα τελευταία λεπτά, όλοι οι αναβάτες επιτέθηκαν για να φτάσουν στην πρώτη pole position της χρονιάς. Η προσπάθεια του Miller να βελτιώσει το χρόνο του διακόπηκε από μια πτώση στην τρίτη στροφή και σύντομα οι Viñales και Bezzecchi ανέβηκαν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. 

Με 2 λεπτά να απομένουν, ο Bagnaia έγραψε 1:37.290, κατέβασε εκ νέου το χρόνο ρεκόρ και βρέθηκε στην πρώτη θέση. Ο Martin τον πλησίασε, αλλά μια ταλάντωση στον πίσω τροχό του επέτρεψε να φτάσει μόνο στη δεύτερη θέση. 

Τίποτα όμως δεν είχε τελειώσει. Στην τελευταία του προσπάθεια, ο Μarc Marquez ακολουθώντας τον Enea Bastianini έγραψε 1:37.226, έριξε και πάλι τον χρόνο του ρεκόρ και πήρε την πρώτη pole position του 2023 και την πρώτη του από το Motegi πέρυσι. Μια εκπληκτική επίδοση από όλους τους αναβάτες, αλλά ειδικά από τον 8 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή. 

Μαζί του, στην πρώτη σειρά της εκκίνησης θα είναι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2022, Francesco Bagnaia, και ο Jorge Martin. Ακριβώς πίσω τους, θα τους κυνηγήσουν οι Miguel Oliveira, Jack Miller και Enea Bastianini. Από την τρίτη σειρά θα ξεκινήσουν οι Maverick Viñales, Marco Bezzecchi και Luca Marini, ενώ στην τέταρτη σειρά θα βρεθούν οι Johann Zarco, Fabio Quartararo και Aleix Espargaro. 

 

 

Επόμενο άρθρο »

Κάταγμα στην κλείδα για τον Bastianini

« Προηγούμενο άρθρο

Portimao: MotoGP Αγώνας Sprint

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα