• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marini: Eίμαι ευχαριστημένος με την προετοιμασία
Bezzecchi: Κάναμε καλή δουλειά
Νέα 17/03/2023 - 10:14

Όντας ο πιο γρήγορος στη Valencia και τη Sepang, ο Luca Marini έχασε την πρώτη θέση το Σάββατο στο Portimao από τον Francesco Bagnaia. 

Όμως, οι ελπίδες του Marini να ανατρέψει τα δεδομένα και να βρεθεί πάλι στην κορυφή καταστράφηκαν από τεχνικά προβλήματα με την GP22 του την Κυριακή, αφήνοντας τον νεαρό Ιταλό πολύ έξω από την πρώτη δεκάδα καθώς ξεκινούσε η τελευταία ώρα.

Βγαίνοντας στην πίστα για μια επίθεση στο χρόνο με μόλις 20 λεπτά να απομείνουν, ο Marini άφησε πίσω του τα προηγούμενα προβλήματα και έκανε τον καλύτερο του γύρο, αρπάζοντας την τέταρτη θέση, 0,342 δευτερόλεπτα πίσω από τον Bagnaia.


"Σε γενικές γραμμές, είμαι ικανοποιημένος με την προετοιμασία της σεζόν: υπάρχει μια καλή ατμόσφαιρα στην ομάδα και έχουμε δουλέψει σκληρά. Διασκέδασα, νιώθω καλά και απόλαυσα κάθε γύρο με τη μοτοσυκλέτα", είπε ο Marini. "Αλλά σήμερα ήταν ίσως η πιο δύσκολη μέρα, είχα κάποιες κακοτυχίες και πάρα πολλά τεχνικά προβλήματα. Στο τέλος τα έδωσα όλα, βγήκα για τα τελευταία 20 λεπτά και έκανα τον καλύτερο μου γύρο".

Ο Marini έκανε επίσης μια προσομοίωση αγώνα Sprint, όπου βρισκόταν και πάλι μόλις τρία δέκατα του γύρου (κατά μέσο όρο) πίσω από τον Bagnaia.

"Αισθάνομαι καλά, μπορώ να παλέψω για την πρώτη 6άδα σε κατατακτήριες και στον αγώνα Sprint με το μαλακό πίσω ελαστικό", είπε ο Marini. "Για τον αγώνα της Κυριακής, νομίζω ότι θα επιλέξω το μεσαίο πίσω ελαστικό, οι επιδόσεις δεν είναι πολύ διαφορετικές, αλλά όσον αφορά τις μεγάλες αποστάσεις είναι καλύτερα".

Η επίθεση του Marini έριξε τον ομόσταυλό του, Marco Bezzecchi, στην πέμπτη θέση με μόλις 0,041 δευτερόλεπτα διαφορά.

Ο Rookie of the Year της περασμένης σεζόν, ο οποίος σημείωσε σχεδόν ίδιο ρυθμό αγώνα Sprint με τον Marini, αισθάνεται ότι έχει ακόμα αρκετά δέκατα του δευτερολέπτου περιθώριο βελτίωσης. 

"Καλό τεστ, είμαι χαρούμενος ακόμα κι αν το απόγευμα δεν ήταν καθόλου εύκολο", ανέφερε ο Bezzecchi. "Το να συνδυάσουμε τα πάντα ήταν πιο περίπλοκο από ό,τι περιμέναμε. Κάναμε ένα βήμα πίσω και μετά άρχισε να νιώθουμε καλά".


"Δεν είμαι στο 100% ακόμα, αλλά κάναμε εξαιρετική δουλειά και η προσομοίωση αγώνα Sprint δεν ήταν κακή. Μπορώ να βελτιωθώ κατά 2-3 δέκατα στο ρυθμό ενός γύρου και να συμβαδίσω με τους ταχύτερους".

Ο διευθυντής της ομάδας Pablo Nieto πρόσθεσε: "Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τον αγώνα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η Ducati και όλη η ομάδα έχουν κάνει πολλά και είμαστε μια πολύ σταθερή ομάδα με δύο πολύ γρήγορους αναβάτες".

"Πρέπει απλώς να ανακαλύψουμε τη νέα μορφή του Σαββατοκύριακου, τον τελευταίο πραγματικό άγνωστο παράγοντα".

Επόμενο άρθρο »

Nakagami: Πρέπει να βελτιωθούμε

« Προηγούμενο άρθρο

Meregalli: Ο Morbidelli πρέπει να αποδείξει ότι είναι γρήγορος

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα