• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marc Marquez: Ειλικρινά δεν μπορούμε να είμαστε πολύ αισιόδοξοι
Για το αποτέλεσμα
Νέα 12/03/2023 - 11:32

Ο Marc Marquez ήταν μόλις 19ος στο Portimao το Σάββατο, καθώς δούλεψε ξανά σε ορισμένες «μεγάλες» αλλαγές στην RC213V του για τους μηχανικούς του HRC.

Αλλά κατέληξε να επιλέξει το ίδιο πλαίσιο που είχε προτιμήσει στην προηγούμενη δοκιμή της Sepang. Καθώς ο χρόνος τελειώνει, ο Marquez αισθάνεται ότι πρέπει τώρα να αξιοποιήσει στο έπακρο αυτό που έχει και να αρχίσει να εργάζεται σε ένα set-up για το Σαββατοκύριακο του πρώτου αγώνα.

"Δεν σταμάτησα το μεσημέρι, απλώς συνέχισα να οδηγώ γιατί είχαμε ακόμα πολλά, πολλά πράγματα να δοκιμάσουμε", είπε ο Marquez. "Προσπάθησα να συγκεντρώσω τα πάντα σήμερα, γιατί αύριο θα ήθελα να δουλέψω περισσότερο για το πρώτο GP".

"Σήμερα δοκίμασα μεγάλα πράγματα, ειδικά αεροδυναμικά μέρη και κάποια μεγάλη ιδέα για το στήσιμο, απλώς για να καταλάβουν οι μηχανικοί. Αλλά αύριο, με τα καλύτερα μέρη που έχουμε, θα επικεντρωθούμε περισσότερο στο να δουλέψουμε στις μικρές λεπτομέρειες για να αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε για το Σαββατοκύριακο του αγώνα".

Ένας άλλος τομέας αμφιβολίας για τον Marquez είναι η ρύθμιση του συμπλέκτη του, έχοντας δυσκολευτεί με τις δοκιμαστικές εκκινήσεις αυτό το χειμώνα.

"Άλλαξαν συμπλέκτη φέτος και είναι αρκετά σκληρός στο πρώτο μέρος. Οπότε ναι, γίνεται ακόμα και επικίνδυνο. Οπότε αύριο έχουμε ήδη ρυθμίσει ένα νέο για να δοκιμάσουμε τον συμπλέκτη για να προσπαθήσουμε να αποφύγουμε αυτό το σπινάρισμα".

Ο καλύτερος χρόνος του Marquez ήταν 1.399 δευτερόλεπτα πίσω από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Ducati, Francesco Bagnaia.

Σε αντίθεση με τον Marquez, το πρόγραμμα δοκιμών πριν από τη σεζόν του Bagnaia έχει ήδη ολοκληρωθεί "90%", έχοντας αισθανθεί ένα καλό βήμα από "κάθε ανταλλακτικό που δοκιμάσαμε και ]κάθε ρύθμιση που αλλάξαμε".

Ο Ιταλός σκοπεύει τώρα να χρησιμοποιήσει την τελευταία μέρα για να πραγματοποιήσει μια\ προσομοίωση του αναθεωρημένου προγράμματος προκριματικών και αγώνων του Σαββατοκύριακου, πιθανώς να περιλαμβάνει προσομοιώσεις τόσο για το Sprint όσο και για το Grand Prix, πριν από το εναρκτήριο Grand Prix στην ίδια πίστα στις 24-26 Μαρτίου.

Ο Marquez βρίσκεται σε μια πολύ διαφορετική κατάσταση.

"Σήμερα τελειώσαμε με την ίδια ακριβώς μοτοσυκλέτα που επιλέξαμε στη Μαλαισία. Είναι το καλύτερο πακέτο που θα μπορούσα να βρω εδώ. Οπότε ναι, είμαστε ακόμα μακριά από τους κορυφαίους", είπε. "Ειλικρινά, δεν μπορούμε να είμαστε πολύ αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα. Αλλά δεν κερδίζεις τίποτα με το να είσαι θυμωμένος".

"Λοιπόν τώρα, αύριο, με την καλύτερη μοτοσυκλέτα που έχουμε, θα θέλαμε να βρούμε το καλύτερο στήσιμο, τον καλύτερο ρυθμό, τον καλύτερο χρόνο γύρου και να προσπαθήσουμε να αναζητήσουμε το καλύτερο σε κάθε περίσταση".

Ο οκτώ φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής υπογράμμισε το μέγεθος της δουλιεάς που είχε μπροστά του όταν ομολόγησε ότι ήταν μισό δευτερόλεπτο ανά γύρο μακριά από την ταχύτερη Ducati. Με άλλα λόγια, +12,5 σε έναν πλήρη αγώνα 25 γύρων και +6,25 σε ένα Sprint.

"Απέναντι στην Ducati είμαστε πολύ μακριά, αλλά υπάρχει μια μεγάλη ομάδα [μετά από τις Ducati] από την οποία δεν είμαστε πολύ μακριά", είπε ο Marquez στην εκπομπή After the Flag του MotoGP.com, επιβεβαιώνοντας ότι η διαφορά είναι αυτή τη στιγμή «περισσότερο ή λιγότερο μισό δευτερόλεπτο ανά γύρο".

Ο Marquez ήταν μεταξύ των αναβατών που έπεσαν το Σάββατο, το οποίο όπως είπε ο ίδιος οφειλόταν σε μια έλλειψη συγκέντρωσης.

"Κάνοντας 80 γύρους την ημέρα είναι αλήθεια ότι είναι δύσκολο να είσαι συγκεντρωμένος όλη την ημέρα. Ήμουν στη 14η στροφή, σκεφτόμουν να μπω στα pits και χτύπησα σε ένα σαμαράκι και έχασα το μπροστινό. Ήταν μια πολύ αργή πτώση, από τη μοτοσυκλέτα απλώς έφυγε ένα φτερό, οπότε δεν μας κόστισε χρόνο".

Επόμενο άρθρο »

Quartararo: Έχουμε μεγαλύτερα προβλήματα

« Προηγούμενο άρθρο

Portimao Test: 1η Μέρα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA