• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Pirro: Λέγανε ότι μόνο ο Stoner μπορεί να είναι γρήγορος με Ducati
Όταν δεν τα κατάφερε ο Rossi
Νέα 10/03/2023 - 09:55

Η Ducati φοβόταν ότι μόνο ο Casey Stoner ήταν ικανός να δαμάσει τη μοτοσυκλέτα της μετά την αποτυχία του Valentino Rossi.

Αυτή είναι μια εσωτερική ιστορία που αφηγήθηκε ο Michele Pirro, ο δοκιμαστής αναβάτης τους κατά την περασμένη δεκαετία, ο οποίος έχει παίξει ένα σημαντικό ρόλο στη "μεταμόρφωση" της ιταλικής μοτοσυκλέτας.

Ο Stoner ήταν ο τελευταίος Πρωταθλητής MotoGP που οδηγούσε για την Ducati, το 2007, μέχρι που τελικά πέρυσι ο Francesco Bagnaia έδωσε τέλος στα "πέτρινα χρόνια".


Ο Pirro είπε στο Speedweek ότι η νίκη του Bagnaia ήταν μια ανακούφιση: "Αυτό ήταν σημαντικό για μένα γιατί ήρθα μετά την αποτυχία του Rossi. Ειπώθηκε τότε: «Με αυτή τη μοτοσυκλέτα, μόνο ο Stoner μπορεί να είναι γρήγορος»".

"Πάντα πίστευα ότι είμαι ένας φυσιολογικός αναβάτης που, όπως ο Valentino και πολλοί άλλοι αναβάτες, χρειάζεται την αίσθηση μπροστά. Δούλεψα σκληρά για να μεταφέρω στους μηχανικούς αυτό που νιώθει ο αναβάτης. Και αυτό έκανε τη μοτοσυκλέτα να γίνεται όλο και καλύτερη".

Παρόλο που οι δύο σεζόν του Rossi στη Ducati είναι μια κηλίδα στην κατά τα άλλα τεράστια καριέρα του, έπαιξε έναν ρόλο στην επαναφορά τους στην κορυφή των MotoGP και πάλι την περασμένη σεζόν - ο Bagnaia είναι "απόφοιτος" της Ακαδημίας VR46.

Για τον Pirro, τα χρόνια δοκιμών μιας "υποδεέστερης" μοτοσυκλέτας έχουν αφήσει έντονες αναμνήσεις: "Οι μηχανικοί πάντα αναζητούν απαντήσεις στις γραμμές που διαβάζουν στην οθόνη του υπολογιστή, αλλά υπάρχουν αναβάτες στη μοτοσυκλέτα".

"Ήταν δύσκολο στην αρχή γιατί τους ενδιέφεραν μόνο οι αριθμοί, αλλά ήταν σημαντικό να τους κάνουμε να σκεφτούν τι λένε οι αναβάτες. Αυτό οδήγησε σε όλο και καλύτερη δουλειά".

"Από την πλευρά μου, πάντα προσπαθούσα να κάνω το καλύτερο δυνατό. Και είχα την ευκαιρία να δουλέψω με σπουδαίους αναβάτες - όπως ο Andrea Dovizioso, ο Jorge Lorenzo, ο Casey, με τον οποίο δούλεψα για έξι μήνες, ο Andrea Iannone".

"Προσπάθησαν να υπογράψουν με τον Jorge Lorenzo, έναν αναβάτη που υποτίθεται ότι θα έκανε τη διαφορά, αλλά υπήρχαν προβλήματα. Μετά από αυτό, επένδυσαν στους νέους - και λειτούργησε".

Ο Bagnaia θα έχει δίπλα του στην εργοστασιακή ομάδα τον Enea Bastianini, έναν ακόμη νεαρό και φιλόδοξο Ιταλό. Φέτος, ο Bastianini μπορεί να αναδειχθεί ως η μεγαλύτερη απειλή για το Πρωτάθλημα του ομόσταυλού του.

Χρειάστηκαν 15 χρόνια μετά τον Stoner για να επιστρέψει η Ducati στην κορυφή, αλλά ο Pirro επιμένει ότι θα μπορούσε να ήταν νωρίτερα.

"Πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει το 2017 με τον Dovi", είπε. "Αν τα είχε πάει λίγο καλύτερα στο Phillip Island, θα μπορούσε να κερδίσει εκείνη τη χρονιά. Αλλά το πρωτάθλημα που με "πληγώνει" περισσότερο είναι το 2020, όταν κέρδισε ο Joan Mir. Επίσης το 2021, αν ο Pecco δεν είχε πέσει στο Misano, η κατάσταση θα είχε αλλάξει".

"Πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει άλλους δύο τίτλους εκτός από την περασμένη σεζόν. Τη χρονιά με τον Dovi, ίσως ήταν επειδή ο ίδιος δεν πίστευε ότι ήταν δυνατό. Θα ήταν αρκετό να τερματίσουμε δύο αγώνες λίγο καλύτερα, και το τελικό αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό. Η μοτοσυκλέτα του 2017 ήταν ανώτερη από τις υπόλοιπες".

Η άφιξη του Gigi Dall'Igna στη θέση του γενικού διευθυντή αναφέρεται συχνά ως βασικός λόγος για την ανάκαμψη της ομάδας - ακόμα κι αν η πρώτη του απόφαση ήταν κακή για τον Pirro.

"Είχα υπογράψει με τη Ducati για να αγωνιστώ", είπε. "Αλλά μετά ήρθε ο Gigi Dall'Igna και όλα άλλαξαν".

"Ως αναβάτης, με ενοχλεί που δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να αγωνιστώ σε μια ολόκληρη σεζόν Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, αλλά είμαι χαρούμενος γιατί πιστεύω ότι έχω κάνει πολλά για να φέρω την Ducati σε αυτό το κορυφαίο επίπεδο και να κερδίσω με πολλούς διαφορετικούς αναβάτες τόσο στα Superbikes όσο και στα MotoGP".

Επόμενο άρθρο »

Η παρουσίαση της Aprilia Racing

« Προηγούμενο άρθρο

Marquez: Ως αναβάτης μου αρέσει να είμαι ριψοκίνδυνος

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA