• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Με ερωτηματικά η συμμετοχή της Kawasaki το 2009
Aπό χθες ο μάνατζερ της Ιαπωνικής ομάδας στο ΜotoGP, o Michael Bartholemy, βρίσκεται στην Ιαπωνία για τελικές συζητήσεις
Νέα 08/01/2009 - 15:21
Μετά από φήμες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο λίγο πριν τις γιορτές η συμμετοχή της Kawasaki στο Πρωτάθλημα του 2009 ήταν και είναι ακόμη αμφίβολη. Βέβαια προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση, αλλά οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ιαπωνικό εργοστάσιο έχει πάρει μια πρώτη απόφαση την οποία όμως καθυστερεί να ανακοινώσει μιας και υπάρχουν πιέσεις από την Dorna.

Οι λόγοι της βούλησης για αποχώρηση έχουν να κάνουν με την οικονομική κρίση που μαστίζει την παγκόσμια αγορά αλλά και την απουσία καλών αποτελεσμάτων.

Ήδη από χθες ο μάνατζερ της Ιαπωνικής ομάδας στο ΜotoGP, o Michael Bartholemy, βρίσκεται στην Ιαπωνία για τελικές συζητήσεις με τη διοίκηση της Kawasaki, μετά από τη συνάντηση που είχαν οι 5 εταιρίες που συμμετέχουν στη μεγάλη κατηγορία (Honda, Yamaha, Ducati, Suzuki, Kawasaki) με τον πρόεδρο της DORNA κ. Carmelo Ezpeleta, για το μέλλον του δημοφιλέστερου και πιο συναρπαστικού αθλήματος του μηχανοκίνητου κόσμου.

Τα σενάρια είναι ουσιαστικά δύο: Α) η ομάδα να συνεχίσει όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο, είτε Β) ο Jorge "Aspar" Martinez να κατεβάσει μια ιδιωτική ομάδα με μοτοσυκλέτα της Kawasaki και οδηγό τον Αμερικανό John Hopkins που έχει και την υποστήριξη του ποτού «Monster».

O Marco Melandri στη δεύτερη περίπτωση μένει ουσιαστικά χωρίς ομάδα, παρά το συμβόλαιο με την Kawasaki! Σε μια τέτοια εκδοχή πιέζεται η ομάδα της Scot Honda να συμπεριλάβει τον Ιταλό οδηγό στις τάξεις της δίπλα στον Ιάπωνα Yuki Takahashi, που δεν τα πήγε και τόσο καλά στις πρώτες δοκιμές μετά το τέλος της σεζόν 2008.

Εν αναμονή των εξελίξεων λοιπόν μείνετε συντονισμένοι για τα πιο έγκυρα νέα της υπόθεσης, κατευθείαν από την πηγή των γεγονότων.

Δημήτρης Διατσίδης

Επόμενο άρθρο »

Ducati Desmosedici GP9: Επαναστατική, αλλά όχι για ...ρομαντικούς

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Αntonio Banderas θέλει να κατεβάσει ομάδα στις μικρές κατηγορίες!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα