• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
"Ελαφρύτερο πλαίσιο, καλύτερος κινητήρας"
Οι εντυπώσεις των εργοστασιακών αναβατών της Aprilia
Νέα 11/02/2023 - 19:57

Ο Aleix Espargaro έχασε πολύτιμο χρόνο στην πίστα μετά την πτώση του στη 12η στροφή, ενώ οι βροχερές συνθήκες όλο το Σάββατο δεν βοήθησαν καθόλου τον αναβάτη της Aprilia καθώς η έξοδος σε στεγνες συνθήκες ήταν το ζητούμενο της προτελευταίας μέρας του τεστ στη Sepang.


Ο Espargaro τελικά ολοκλήρωσε την ημέρα στην 20η θέση. 


"Πραγματικά ηλίθια μέρα", είπε ο Εσπαργάρο. "Είναι μια μέρα που θα ήταν καλύτερα να μείνω σπίτι με το Netflix γιατί δυστυχώς η πίστα πήρε ώρα για να στεγνώσει και όταν στέγνωσε, βγήκα έξω και ερχόμουν πολύ γρήγορα με ένα 1:58, αλλά έπεσα στην 12η στροφή".

"Είχα πρόβλημα με τα φρένα. Δεν είχα φρένα και είχα μερικούς κραδασμούς στο σημείο φρεναρίσματος πριν την 12η στροφή. Μετά βγήκα εκτός γραμμής και έχασα το μπροστινό. Όταν οι μηχανικοί τελείωσαν με τη μοτοσυκλέτα, βγήκα πάλι έξω, για έναν γύρο και μετά άρχισε να βρέχει ξανά. Χάσαμε πολύ χρόνο σήμερα, δυστυχώς".

"Είχαμε πολλά αεροδυναμικά βοηθήματα να δοκιμάσουμε, αλλά δεν τα καταφέραμε λόγω των συνθηκών σήμερα".


Αυτό που είναι καλό σημάδι για την Espargaro και την Aprilia είναι το επίπεδο απόδοσης που έχουν δείξει όταν μπόρεσαν να κάνουν πολλούς συνεχόμενους γύρους σε στεγνές  συνθήκες.

Ένα ελαφρύτερο πλαίσιο και ένας ελαφρώς ταχύτερος κινητήρας είναι οι λέξεις που χρησιμοποίησε ο Espargaro για να περιγράψει την RS-GP του 2023, με τον Ισπανό πλέον να θέλει να αναπληρώσει τον χαμένο χρόνο την Κυριακή.

"Η μοτοσυκλέτα είναι ελαφρώς καλύτερη σε πολλές μικρές λεπτομέρειες. Το πλαίσιο είναι λίγο ελαφρύτερο λόγω των αροδυναμικών και ο κινητήρας είναι λίγο πιο γρήγορος, οπότε παντού είναι λίγο καλύτερα. Αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα είναι αρκετό. Μου είπαν ότι οι αγωνιστικοί κινητήρες θα είναι ένα βήμα πιο ανταγωνιστικοί".

"Είναι ήδη στο δυναμό και δουλεύουν αρκετά καλά. Μετά τις Ducati είμαστε αρκετά καλοί, αλλά όλοι οι αναβάτες της Ducati είναι πραγματικά καλοί".

Αν και ο Maverick Vinales βρισκόταν μόλις δύο θέσεις ψηλότερα από τον Espargaro, ο πρώην αναβάτης της Yamaha ήταν ευχαριστημένος με τη μέρα του αφού έκανε δουλειά με τα νέα αεροδυναμικά πακέτα. 


"Δεν υπάρχουν πολλά να πω. Μόνο ότι πήραμε πληροφορίες που είναι σημαντικές. Κάναμε τη δουλειά που πρέπει να κάνουμε με μεταχειρισμένα ελαστικά, αλλά δεν έβαλα ένα καλό σετ [ελαστικών]. Είμαι χαρούμενος γιατί τη δουλειά που έπρεπε να κάνουμε ίσως αύριο, την κάναμε σήμερα, οπότε αύριο μπορώ να συγκεντρωθώ στην οδήγηση και να δω την ταχύτητα που έχουμε".

Επόμενο άρθρο »

Binder: Έχουμε μια καλή κατεύθυνση

« Προηγούμενο άρθρο

Bagnaia: Μάθαμε από τα περσινά μας λάθη

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA