• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Aleix Espargaro: Κανείς δεν πιστεύει ότι μπορούμε να κερδίσουμε
Νέα 19/01/2023 - 09:38

Ο Pecco Bagnaia, ο Fabio Quartararo, ο Marc Marquez και ο Joan Mir ήταν τα ονόματα που κυκλοφoρoύσαν αυτή την εποχή πέρυσι ως πιθανοί υποψήφιοι για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP του 2022. Πολύ λίγοι θα τολμούσαν να προτείνουν ότι ένας 32χρονος αναβάτης χωρίς να έχει κερδίσει ποτέ ένα Grand Prix οδηγώντας μια μοτοσυκλέτα που δεν είχε κερδίσει ποτέ έναν αγώνα MotoGP θα ήταν στο μείγμα. Αλλά ο Aleix Espargaro απέδειξε ότι οι αμφισβητίες του έκαναν λάθος, καθώς βρισκόταν στη διεκδίκηση του τίτλου μέχρι τον προτελευταίο γύρο της χρονιάς.

Η νίκη στο Grand Prix της Αργεντινής ήταν, φυσικά, μια ξεχωριστή στιγμή καθώς ο Espargaro βρέθηκε στην κορυφή ενός Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP για πρώτη φορά στην καριέρα του. Αλλά η εξαιρετική συνέπεια σε όλο το πρώτο μισό της σεζόν τον οδήγησε σε τέσσερις συνεχόμενες εμφανίσεις στο βάθρο και άσκησε σοβαρή πίεση στα φαβορί του τίτλου.


Τώρα, ενώ μιλάει στο γερμανικό περιοδικό Motorsport Magazin, ο Ισπανός σχεδιάζει άλλη μια έφοδο στο Πρωτάθλημα MotoGP και τροφοδοτείται για άλλη μια φορά από εκείνους που λένε ότι το 2022 ήταν απλώς μια εξαίρεση: "Το 2021 ήμασταν στο βάθρο για πρώτη φορά όταν κανείς δεν πίστευε σε εμάς. Το 2022 κερδίσαμε τον πρώτο μας αγώνα όταν κανείς δεν πίστευε σε εμάς. Τώρα, κανείς δεν πιστεύει ότι μπορούμε να το επαναλάβουμε το 2023, αλλά εγώ πιστεύω σε αυτό".

"Καταλαβαίνω ότι πρέπει να συνεχίσω να αποδεικνύω ότι μπορώ να το κάνω αφού δεν αγωνίστηκα για έναν τίτλο για 15 χρόνια. Κανείς εδώ δεν αμφιβάλλει για τον Fabio, για παράδειγμα, επειδή ήταν πάντα στον αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος τις τελευταίες τρεις σεζόν. Αν μπορώ να το κάνω ξανά αυτό έτος, τότε θα υπάρχουν λιγότεροι αμφισβητίες το 2024".

Για πρώτη φορά στην ιστορία των MotoGP, η Aprilia θα διαθέτει τέσσερις μοτοσυκλέτες το 2023 καθώς οι Miguel Oliveira και Raul Fernandez εντάσσονται στη νέα δορυφορική ομάδα της Aprilia, την RNF. Η προφανής αύξηση των πολύτιμων δεδομένων είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους ο Espargaro είναι τόσο σίγουρος ότι θα κάνει άλλο ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός την ερχόμενη σεζόν.

"Είμαι 100% πεπεισμένος ότι αυτή η νέα κατάσταση θα με βοηθήσει. Ο Maverick είναι βέβαιο ότι θα έχει δυνατά αποτελέσματα στη δεύτερη χρονιά του στην Aprilia επειδή είναι ένας πολύ ταλαντούχος αναβάτης. Αυτό θα με βοηθήσει σίγουρα. Θα έχουμε επίσης μια δορυφορική ομάδα και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους μηχανικούς μας. Η Ducati είχε ένα μεγάλο πλεονέκτημα από αυτήν την άποψη πρόσφατα. Κατάφεραν να δοκιμάσουν πέντε διαφορετικά πράγματα σε μια περίοδο δοκιμών λόγω του γεγονότος ότι είχαν τόσους πολλούς αναβάτες στο grid. Αυτό ήταν αδύνατο για εμάς. Αν χρησιμοποιήσουμε καλά τη δορυφορική ομάδα, θα είναι πολύ πολύτιμο για εμάς".

Στον κόσμο των MotoGP, ο 33χρονος πλέον Espargaro παραδέχεται ότι αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα. Σε αντίθεση με νεαρούς αναβάτες όπως ο Remy Gardner και ο Iker Lecuona, που απομακρύνονται από την κορυφαία κατηγορία αφού δεν ανταποκρίνονται στα υψηλά στάνταρ που αναμένονται από αυτούς μέσα σε μια ή δύο σεζόν, ο Espargaro είχε το χρόνο να φτάσει στην κορυφή.

"Δεν είναι φυσιολογικό που χρειάζεται τόσος χρόνος για να φτάσεις στην κορυφή εδώ. Είμαι περίεργη περίπτωση. Αλλά, φυσικά, πρέπει πάντα να αξιολογείς κάθε αναβάτη μαζί με το πακέτο του. Η Aprilia ως ομάδα και η RS-GP ως μοτοσικλέτα απλά δεν ήταν στο επίπεδο που φτάσαμε το 2022 τα περασμένα χρόνια. Είναι τρελό για έναν κατασκευαστή και έναν 33χρονο αναβάτη που δεν έχει κερδίσει ξανά αγώνα πριν να φτάσει σε τόσο ψηλό επίπεδο".

"Αυτή τη στιγμή δεν βλέπω τον εαυτό μου στα MotoGP μετά το 2024. Αυτό που έκανε ο Valentino είναι υπέροχο, αλλά δεν νομίζω ότι θα έχω τη δύναμη να το κάνω. Ας δούμε πώς νιώθω το 2024".

Επόμενο άρθρο »

Ποιός δεν θέλει τους δημοσιογράφους στην πίστα;

« Προηγούμενο άρθρο

Η Akrapovič και το HRC ξεκινούν τη συνεργασία τους στο MotoGP

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα