• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Ramon Forcada επικεφαλής της RNF στην MotoE
Νέα 18/01/2023 - 16:36

Ο αρχιμηχανικός, Ramon Forcada, θα επιστρέψει στο paddock και στην RNF, ως επικεφαλής της ομάδας της στην MotoE το 2023.

Ο εξαιρετικά έμπειρος Forcada συνεργάστηκε με τους Alex Criville, Alex Barros, Casey Stoner και Carlos Checa πριν κατακτλησει 3 τίτλους MotoGP με τον Jorge Lorenzo στην εργοστασιακή ομάδα της Yamaha.

Όταν ο Lorenzo έφυγε για την Ducati, ο Forcada πρόσθεσε άλλες τέσσερις νίκες στο "παλμαρέ" του με τον Maverick Vinales, προτού μεταβεί στη νέα ομάδα Petronas SRT για το 2019.

Ο Forcada βρέθηκε στο πλευρό του Franco Morbidelli και βοήθησε τον Ιταλό να πάρει τρεις νίκες και την δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα κατά τη σεζόν του 2020.


Όταν η φυγή του Vinales από την Yamaha στα μέσα του 2021 είδε τον Morbidelli να μετακομίζει στην εργοστασιακή ομάδα, ο Forcada παρέμεινε στην RNF και ένωσε τις δυνάμεις του με τον Andrea Dovizioso.

Αλλά όταν ο Dovi επέλεξε να αποσυρθεί μετά τον εντός έδρας αγώνα του Misano την περασμένη σεζόν, ο Forcada αποχώρησε επίσης (ο Cal Crutchlow συνεργάστηκε με τον αρχιμηχανικό της ομάδας δοκιμών, Silvano Galbusera).

Στη συνέχεια, ο Forcada άρχισε να συνεργάζεται με την ομάδα Finetwork MIR FIM JuniorGP, αλλά τώρα θα επιστρέψει στο paddock των MotoGP ως team manager της RNF MotoE, με τους αναβάτες Andrea Mantovani και Mika Perez να τρέχουν με τη νέα ηλεκτρική Ducati.

"Για την ομάδα RNF MotoE, όπως και για τον μεγάλο της αδερφό, την ομάδα RNF MotoGP, περνάμε από μια μετάβαση ξεκινώντας με τον διορισμό του Ramon Forcada ως Team Manager μετά την αποχώρησή του από την ομάδα MotoGP πέρυσι ως αρχιμηχανικός του Andrea Dovizioso." είπε ο Razali.

"Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για την επιστροφή του και που έρχεται μαζί μας σε αυτόν τον νέο ρόλο στην MotoE. Ο Ramon είναι πολύ έμπειρος, σχολαστικός και λεπτομερής σε όλα αυτά που κάνει και έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη και πίστη σε αυτόν για να διαχειριστεί την ομάδα της MotoE".

Επόμενο άρθρο »

Jarvis: Θέλουμε να επιστρέψουμε με δορυφορική ομάδα

« Προηγούμενο άρθρο

Bastianini: O Bagnaia είναι ο πρώτος μου αντίπαλος

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα