• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Agostini: Χρειαζόμαστε έναν σούπερ Πρωταθλητή
Για να ταυτιστούν οι οπαδοί
Νέα 13/01/2023 - 11:57

Επτά διαφορετικοί αναβάτες ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου το 2022, κερδίζοντας έναν αγώνα MotoGP.

Οκτώ διαφορετικούς νικητές είχαμε το προηγούμενο έτος, ενώ εννέα διαφορετικοί αναβάτες κέρδισαν σε 14 Grand Prix το 2020.

Έχουν περάσει τρία χρόνια από τότε που τα MotoGP βίωσαν μια πραγματικά κυρίαρχη δύναμη, όταν ο Marc Marquez κέρδισε 12 αγώνες από τους 19 για να εδραιώσει το έκτο πρωτάθλημά του στην μεγάλη κατηγορία.


Ο Giacomo Agostini, του οποίου τα οκτώ πρωταθλήματα μεγάλης κατηγορίας από τις δεκαετίες του 1960 και του 1970 παραμένουν το σημείο αναφοράς όλων των εποχών, πιστεύει ότι το άθλημα αυτή τη στιγμή υποφέρει από πάρα πολλούς διαφορετικούς αναβάτες που μπορούν να κερδίσουν έναν αγώνα.

"Αυτοί οι αγώνες είναι ενδιαφέροντες σε ανταγωνιστικό και τεχνικό επίπεδο, με πολλούς αναβάτες που μπορούν να κερδίσουν αγώνες και τίτλους", είπε ο Agostini στην La Gazzetta dello Sport. "Αλλά είμαστε πραγματικά σίγουροι ότι η παράσταση επωφελείται από πολλούς διαφορετικούς νικητές σε κάθε σεζόν;".

"Για μένα χρειαζόμαστε έναν σούπερ Πρωταθλητή, έναν αναβάτη που κερδίζει συνεχώς και που ταυτίζεται με τη μοτοσικλέτας, ικανό να κατακτήσει τους θεατές και να κάνει παλιούς και νέους οπαδούς να ονειρεύονται".

"Αν ένας διαφορετικός αναβάτης επικρατεί σε κάθε αγώνα, το κοινό στις κερκίδες και μπροστά στην τηλεόραση θα πιστεύει ότι ο καθένας μπορεί να κερδίσει σε αυτά τα MotoGP. Αν περάσει η ιδέα ότι η νίκη είναι εύκολη, αντίο αγωνιστική γοητεία και αντίο MotoGP".

Τα τελευταία δύο χρόνια οι Fabio Quartararo και Francesco Bagnaia κατέκτησαν το παρθενικό τους Πρωτάθλημα και ενώ παραμένουν δύο από τα φαβορί και το 2023, πολλά νεαρά ταλέντα μπορούν επίσης να βρεθούν στην θέση τους.

Ο Enea Bastianini, που ανέβηκε τώρα στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati για το 2023, θα θέλει τον τίτλο για τον εαυτό του. Ο Jorge Martin της Pramac από την άλλη θέλει να αποδείξει στην Ducati ότι έκανε λάθος με το να μην ανεβάσει τον ίδιο στην εργοστασιακή ομάδα.

Ή θα μπορούσαν οι βετεράνοι αναβάτες - ο Aleix Espargaro της Aprilia ή ο Jack Miller που τώρα αγωνίζεται για την KTM - να κάνουν φέτος το βήμα παραπάνω;

Ωστόσο, ο Marc Marquez παραμένει το αίνιγμα. Ευρισκόμενος ακόμα στο δρόμο της ανάκαμψης από την απειλητική για την καριέρα του χειρουργική επέμβαση την τελευταία φορά, έχει ήδη επικρίνει την μοτοσυκλέτα της Honda 2023, επομένως έχει ήδη μεγάλα εμπόδια να ξεπεράσει.

Όμως ο Marquez παραμένει ο πιο πρόσφατος «σούπερ Πρωταθλητής» που θέλει ο Agostini.

Επόμενο άρθρο »

Rally Dakar: 12η Ειδική

« Προηγούμενο άρθρο

Rally Dakar: 11η Ειδική

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα