• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marc Marquez: Το χέρι δεν θα είναι ποτέ φυσιολογικό
Αλλά πρέπει να αποδεχτώ αυτούς τους περιορισμούς
Νέα 06/01/2023 - 12:08

Ο Marc Marquez έσπασε άσχημα το δεξί του χέρι το 2020 στο ισπανικό Grand Prix και τελικά έχασε ολόκληρη τη σεζόν αφού αναγκάστηκε να υποβληθεί σε απανωτές χειρουργικές επεμβάσεις.

Αυτές οι επεμβάσεις του άφησαν ένα δεξιό βραχιόνιο που είχε περιστραφεί πάνω από 30 μοίρες από την αρχική του θέση, κάτι που τον εμπόδιζε στη μοτοσυκλέτα όταν έκανε την επιστροφή στο τρίτο Grand Prix του 2021.

Παρά το γεγονός ότι κέρδισε τρεις φορές εκείνη τη σεζόν, ο Marquez ένιωσε ότι χρειαζόταν μια τέταρτη μεγάλη επέμβαση στο χέρι στα μέσα του 2022 για να επανέλθει στην πρότερη κατάστασή του – κάτι που τον ανάγκασε να χάσει έξι αγώνες μετά το ιταλικό Grand Prix.

Επιστρέφοντας τον Σεπτέμβριο στην Aragon, ο Marquez πήρε την pole position στην Ιαπωνία, κατέκτησε το 100ο βάθρο της καριέρας του στα MotoGP στην Αυστραλία και τελείωσε τη σεζόν 57 βαθμούς μπροστά από τον επόμενο καλύτερο αναβάτη της Honda.

Ο Marquez τώρα λέει ότι «πρέπει να αποδεχτεί» τους περιορισμούς που θα έχει πάντα στο δεξί του χέρι, παρά το γεγονός ότι είναι σωματικά καλύτερα από ό, τι ήταν το 2020.

"Φυσικά, πολλές φορές σκέφτομαι πολλά πράγματα για το χέρι μου", είπε. "Και πολλές φορές, είναι δύσκολο να συνειδητοποιήσω μερικές φορές ή να παραδεχτώ ότι έχω αυτόν τον τραυματισμό".

"Αλλά, στο τέλος πρέπει να πω, "Εντάξει, αυτό έχω". Είναι αλήθεια ότι έκανα την τέταρτη χειρουργική επέμβαση, είναι αλήθεια ότι ένα χέρι που έχει ανοίξει τέσσερις φορές δεν θα είναι ποτέ κανονικό χέρι, γιατί έχει κάποιους περιορισμούς".

"Αλλά τότε πρέπει να αποδεχτώ αυτούς τους περιορισμούς, να προσπαθήσω να αντισταθμίσω το σώμα μου, με διαφορετικά πράγματα".

"Δεν το σκέφτομαι πολύ, απλώς σκέφτομαι περισσότερο πώς να βελτιωθώ, πώς να το διαχειριστώ, πώς να προσαρμοστώ".

Αναλογιζόμενος την απόφαση να κάνει μια τέταρτη επέμβαση στο χέρι του και να χάσει περισσότερους αγώνες, ο Marquez έκρινε ότι ήταν σωστό καθώς διανοητικά δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει άλλον έναν χειμώνα ανάρρωσης.

"Για μένα, κοιτάζοντας αυτή τη σεζόν, ισχύει το εξής: Πήρα τη σωστή απόφαση, γιατί μια επιλογή ήταν να τελειώσω τη σεζόν και να δούμε", πρόσθεσε. "Αλλά τώρα, σκεπτόμενος ότι θα μπορούσε να ήταν η Valencia και μετά μια εγχείρηση και μετά ένας πλήρης χειμώνας με αποθεραπεία, δεν ήμουν έτοιμος να το κάνω - και από ψυχολογική πλευρά".

"Έτσι, έκανα τη σωστή επιλογή για να κάνω την επέμβαση".

"Για το μέλλον, θα δούμε αν έχω αρκετή δύναμη, αρκετές δυνατότητες για να παλέψω για το Πρωτάθλημα. Η ζωή όμως είναι καλύτερη, έρχεται με φυσιολογικό τρόπο".

Επόμενο άρθρο »

Rally Dakar: 6η Ειδική

« Προηγούμενο άρθρο

Rally Dakar: 5η Ειδική

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα