• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Alex Marquez: Δεν συμφωνούσα με τη μεταφορά μου
Στην LCR
Νέα 02/01/2023 - 11:31

Ο Alex Marquez έκανε το ντεμπούτο του στην κορυφαία κατηγορία το 2020 με την εργοστασιακή ομάδα της Honda.

Αλλά πριν καν ξεκινήσει η  σεζόν (με μεγάλη καθυστέρηση λόγω COVID), ο Alex Marquez υπέγραψε ένα νέο εργοστασιακό συμβόλαιο για το 2021 που θα τον έβλεπε να μετακομίζει στη δορυφορική ομάδα της LCR για να ανοίξει δρόμο για τον Pol Espargaro.

Ο Marquez ήταν ο μόνος αναβάτης της Honda το 2020 που ανέβασε τη δύσκολη μοτοσυκλέτα στο βάθρο, αλλά η συνέχεια δεν ήταν αντίστοιχη, καθώς δυσκολεύτηκε τις επόμενες δύο σεζόν στην LCR


Θα ενταχθεί στην Gresini Ducati το 2023, με τον Ισπανό να παραδέχεται μετά την πρώτη του δοκιμή στο Desmosedici στη Valencia τον Νοέμβριο ότι «ένιωθε σαν στο σπίτι του» αμέσως πάνω στη μοτοσυκλέτα.

Αναλογιζόμενος το χρόνο του στη Honda, ο Marquez λέει ότι η απόφαση της Honda να τον μεταφέρει στο LCR ήταν «λίγο δύσκολη για μένα» και νιώθει ότι δεν χρησιμοποιήθηκε σωστά από την ιαπωνική μάρκα κατά τη διάρκεια της θητείας του εκεί.

"Ειλικρινά, εκείνη τη στιγμή δεν συμφωνούσα πραγματικά με αυτή την απόφαση", απάντησε όταν ρωτήθηκε για την κίνησή του στην LCR.

"Αλλά το σεβάστηκα και κατάλαβα τη θέση της Honda. Αλλά το παρελθόν δεν μπορούμε να αλλάξουμε. Αυτή η απόφαση ήταν λίγο δύσκολη για μένα και δεν ένιωθα παραγωγικός μέσα στην LCR για τη Honda - όχι για την ομάδα, για τη Honda".

"Λοιπόν, ήταν πολλές οι μέρες εκεί όπου σκεφτόμουν «Οκ, μπορώ να βοηθήσω». Η Honda δεν κέρδισε από εμένα. Εκείνη τη στιγμή ήταν δύσκολο για μένα, αλλά έπρεπε να το αποδεχτώ".

"Έμαθα πολλά, είμαι ευγνώμων στη Honda, μου έδωσαν την ευκαιρία. Το παρελθόν δεν μπορούμε να αλλάξουμε, μπορούμε απλώς να κοιτάξουμε το μέλλον".

 

Παρόλα αυτά, ο Marquez δεν έχει κακία στη Honda και λέει ότι η σχέση του με τον κατασκευαστή θα είναι «πάντα εξαιρετική».

"Πάντα είχα καλή σχέση με τη Honda. Δεν είχα κανένα πρόβλημα. Δεν είναι το ίδιο στην δορυφορική ομάδα και στην εργοστασιακή ομάδα. Εντάξει, το συμβόλαιό σου μπορεί να είναι εργοστασιακό αλλά δεν είναι ακριβώς το ίδιο".

"Στη δορυφορική ομάδα πάντα τα νέα κομμάτια φτάνουν αργότερα, και όταν έχεις μια μοτοσυκλέτα με πολλά προβλήματα μπορείς να το νιώσεις αυτό πολύ".

"Αλλά η σχέση μου με τη Honda θα είναι πάντα εξαιρετική, θα είμαι πάντα ευγνώμων γιατί μου έδωσαν την ευκαιρία να πηδήξω στα MotoGP. Κέρδισα μαζί τους στη Moto3".

Επόμενο άρθρο »

Jorge Lorenzo: “Ο Dall'Igna είναι 2 βήματα μπροστά”

« Προηγούμενο άρθρο

Rally Dakar: 1η Ειδική

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα