• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
"Ο Lorenzo δεν με συμπαθούσε και δεν τον συμπαθούσα"
Pedrosa και Lorenzo αναφέρονται στην σημερινή έλλειψη αντιπαλότητας των αναβατών
Νέα 17/12/2022 - 18:39

Στη μοτοσικλέτα, υπάρχουν καριέρες που έχουν αναπτυχθεί από αντιπαλότητες. Έτσι λένε αναβάτες όπως ο Dani Pedrosa και ο Jorge Lorenzo που είχαν διαφωνίες στην πίστα για το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας τους.

Αυτές τις μέρες, μια τέτοια αντιπαλότητα δεν υπάρχει. Πάρτε, για παράδειγμα, την αντιπαλότητα μεταξύ του Fabio Quartararo και του Pecco Bagnaia, οι οποίοι αγωνίστηκαν για τον τίτλο της πρώτης κατηγορίας τα τελευταία δύο χρόνια και κέρδισαν και οι δύο... αλλά και οι δύο ήταν δεύτεροι. Το σημείο σε αυτό το παράδειγμα είναι η πάντα παρούσα αθλητική συμπεριφορά μεταξύ των δύο αναβατών. Στις αρχές της δεκαετίας του '90, για παράδειγμα, ήταν δύσκολο να συμβεί, γιατί οι «καούρες» εκείνων που έχασαν, συνήθως οδηγούσαν σε στιγμές που ορισμένοι αντίπαλοι δεν μιλούσαν καν μεταξύ τους ή μιλούσαν πολύ, αλλά με έναν συγκεκριμένο, εχθρικό τρόπο.

Αυτός ο τύπος πιο άκρατης σχέσης μεταξύ αντιπάλων συνήθως φέρνει περισσότερο ενδιαφέρον στα μέσα ενημέρωσης και δίνει μια επιπλέον διάσταση σε ό,τι συμβαίνει στην πίστα. Αλλά πιο προβληματικές σχέσεις, όπως αυτές μεταξύ του Valentino Rossi και του Max Biaggi ή μεταξύ του Jorge Lorenzo και του Dani Pedrosa, είναι όλο και λιγότερο συχνές στο paddock.

Στη σειρά «Cuatro Tiempos» του DAZN, και σύμφωνα με την Marca, ο Jorge 'Aspar' Martinez διαφωνεί με την υγιή ατμόσφαιρα και δεν του αρέσει που δεν υπάρχουν πια διαφωνίες μεταξύ αναβατών εκτός πίστας: "Με εξοργίζει. Τώρα [όσον αφορά την καλή αθλητική συμπεριφορά μεταξύ των αναβατών] έχει παραγίνει".

"Δεν καταλαβαίνω, η αντίληψή μου για τον ανταγωνισμό είναι διαφορετική. Δεν μπορείς απλά να το προσποιηθείς και να δημιουργήσεις έναν ανταγωνισμό από το τίποτα. Αυτό πρέπει να είναι κάτι αληθινό. Ο Lorenzo δεν με συμπαθούσε και δεν τον συμπαθούσα", είπε ο Pedrosa, πριν ο Lorenzo σχολιάσει το θέμα:

"Δεν μπορείς να αναγκάσεις την δημιουργία μιας τέτοιας κατάστασης. Τα «μου αρέσει» στο Instagram δεν υπήρχαν πριν, αλλά αυτό πουλάει λιγότερο. Οι άνθρωποι θέλουν αντιπαλότητα... Οι άνθρωποι που δεν παρακολουθούν πάντα τους αγώνες έλκονται από αυτή την αντιπαλότητα. Εγώ, με τον Valentino, δεν τσακωθήκαμε στην πίστα, αλλά η αντιπαλότητα ήταν αισθητή. Έψαχνα αυτήν την αντιπαλότητα, με παρακινούσε να έχω έναν εχθρό, με έκανε πιο δυνατό".

Επόμενο άρθρο »

Οι πτώσεις του 2022 σε γραφήματα

« Προηγούμενο άρθρο

Νέα στάνταρ ασφαλείας για τα κράνη από την FIM

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα