• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Στην ΚΤΜ παραδέχονται ότι βιάστηκαν
Να προωθήσουν κάποιους αναβάτες στα MotoGP
Νέα 05/12/2022 - 10:36

Η KTM πραγματικά απολαμβάνει μια πληθώρα νεαρών ταλέντων, τα οποία μπορεί να προωθήσει από το Red Bull Rookies Cup μέχρι και τα MotoGP, μέσα από το δίκτυο ομάδων που έχει σε όλες τις κατηγορίες. 

Το 2022, παρέταξε τους Brad Binder και Miguel Oliveira στην εργοστασιακή της ομάδα – και οι δύο έχουν περάσει από τις μικρότερες κατηγορίες με την KTM – ενώ η δορυφορική ομάδα της Tech 3 είχε δύο rookies, τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Moto2, Remy Gardner και τον δεύτερο στην βαθμολογία της ενδιάμεσης κατηγορίας την ίδια χρονιά, Raul Fernandez.

Ένας από αυτούς τους αναβάτες αντικατέστησε έναν άλλον αναβάτη προερχόμενο από τις τάξεις της KTM, τον Iker Lecuona, ο οποίος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στα MotoGP το 2020 με την Tech 3 και τώρα βρίσκεται πλέον στα Superbikes με τη Honda, ενώ ο Gardner δεν συνεχίζει για το 2023 επειδή λέγεται από την ΚΤΜ ότι δεν ήταν αρκετά επαγγελματίας.

Ο Gardner θα πάει στα WSBK με τη Yamaha, ενώ ο Fernandez θα μετακομίσει στην RNF Aprilia για το 2023, καθώς ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Moto2 του 2022, Augusto Fernandez, θα ανέβει στην Tech 3.

Ο Augusto Fernandez έχει συμβόλαιο μόνο ενός έτους και φαίνεται ότι βρίσκεται ήδη υπό πίεση από τον πρώην ομόσταυλό του στην Moto2 και Παγκόσμιο Πρωταθλητή Moto3 του 2021, Pedro Acosta, ο οποίος είναι έτοιμος να μετακομίσει στα MotoGP με την KTM ως μέρος του τρέχοντος συμβολαίου του το 2024.

Όλοι οι άλλοι αναβάτες της KTM, Brad Binder, Jack Miller και Pol Espargaro έχουν συμφωνίες μέχρι το τέλος του 2024.

O Pit Beirer επιμένει ότι ο Augusto Fernandez θεωρείται μακροπρόθεσμη προοπτική, παραδεχόμενος ότι η KTM ήταν πολύ βιαστική στην προώθηση άλλων νεαρών ταλέντων στο παρελθόν.

"Αν πας στην κατηγορία MotoGP, είσαι υπό πίεση", είπε ο Beirer για την προώθηση του Augusto Fernandez. "Αλλά δεν θέλουμε να μιλήσουμε τώρα για το τι μπορεί να κάνει ο Pedro (Acosta) την επόμενη χρονιά και αν είναι έτοιμος να πάει στα MotoGP. Και προσωπικά, νομίζω ότι ωθήσαμε πάρα πολλούς σπουδαίους αναβάτες Moto2 πολύ γρήγορα στα MotoGP".

"Επομένως, μια δεύτερη υπέροχη σεζόν στην Moto2 δεν θα έβλαπτε μερικούς αναβάτες. Ακόμη και ο Marc Marquez είχε μια δεύτερη σεζόν εκεί".

"Νομίζω ότι τα πράγματα πήγαν πολύ γρήγορα κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης: Rookies Cup, Moto3, Moto2 και αυτά τα νεαρά ταλέντα πέρασαν από αυτές τις κατηγορίες σαν πύραυλοι, αλλά τα MotoGP είναι ένας άλλος κόσμος".

"Το κίνητρό μας δεν είναι να αντικαταστήσουμε τον Augusto μετά από ένα χρόνο. Είναι μάλλον κίνητρο να διατηρήσουμε τον ήρεμο Pedro ήρεμο και να τον αναπτύξουμε ως μελλοντικό [ταλέντο]. Είναι ένα μελλοντικό διαμάντι σε αυτό το paddock, αυτό είναι ξεκάθαρο. Αλλά νομίζω ότι δεν πρέπει να βιαζόμαστε να τον βάλουμε στα MotoGP".

Ο Acosta, ο οποίος  πήρε τρει νίκες στην πρώτη του σεζόν στην Moto2, θα δοκίμαζε τη μοτοσυκλέτα MotoGP της KTM την περασμένη εβδομάδα σε ένα ιδιωτικό τεστ στην Jerez, προτού παρέμβει ο κακός καιρός και τελικά δεν του δοθεί τώρα αυτή η ευκαιρία. 

Επόμενο άρθρο »

Razlan Razali: Αν ο Darryn είχε συμβόλαιο με εμάς θα τον κρατoύσαμε

« Προηγούμενο άρθρο

Αποθεώθηκε ο Rossi στην Απονομή της FIM

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα