• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bezzecchi: Ο τίτλος του rookie της χρονιάς ήταν βασικός στόχος
Ήταν η τελευταία μου ευκαιρία
Νέα 02/12/2022 - 17:55

Ο φετινός τίτλος του MotoGP Rookie of the Year έμοιαζε στην αρχή της χρονιάς ότι θα αποτελέσει ένα σκληρό στίβο μάχης. 

Οι πέντε νεοφερμένοι περιλάμβαναν τους τρεις πρώτους στην κατάταξη της Moto2 για το 2021 - Remy Gardner, Raul Fernandez και Marco Bezzecchi - συν τον Fabio di Giannantonio (που είχε ήδη κερδίσει τους προαναφερθέντες στην Jerez πέρυσι και τον Darryn Binder, που ανέβαινε κατευθείαν από την Moto3.

Ενώ και οι πέντε δυσκολεύονταν να βρίσκονται σταθερά στις βαθμολογούμενες θέσεις στους πρώτους γύρους, ο Bezzecchi της VR46 Ducati ανέβηκε κατευθείαν στην κορυφή της κατάταξης των rookies όταν άνοιξε τον "λογαριασμό" του με την ένατη θέση στην Αργεντινή (τρίτο Grand Prix).

Ο νεαρός Ιταλός ολοκλήρωσε τελικά τη χρονιά με 111 βαθμούς, πάνω από τέσσερις φορές περισσότερους από τον επόμενο πλησιέστερο rookie, τον di Giannantonio (ο οποίος επίσης οδηγούσε μια GP21 Ducati, στην Gresini).

Σε μια σεζόν που κανένας άλλος rookie δεν κατάφερε να τερματίσει στην πρώτη επτάδα, ο Bezzecchi ανέβηκε στο βάθρο στο Assen, πρόσθεσε ένα ζευγάρι τέταρτων θέσεων στο Phillip Island και στη Sepang, συν μια pole position στη Buriram.


"Κάτι συνέβη στο Assen,· από εκείνη τη στιγμή άρχισα να πιέζω ακόμη περισσότερο για να μπορέσω να ζήσω άλλες τέτοιες μέρες", είπε ο Bezzecchi. "Αν το σκεφτώ, ήταν μια απίστευτη πρώτη σεζόν στα MotoGP! Ένα βάθρο, μια pole position, πολλές φορές στην πρώτη δεκάδα. Καθόλου άσχημα για μια κατηγορία που ονειρευόμουν από μικρός και που έβλεπα στην τηλεόραση".

"Ο τίτλος του Rookie της χρονιάς ήταν στόχος από την αρχή, αλλά χωρίς υπερβολική πίεση. Το ήθελα πολύ γιατί ήταν η τελευταία μου ευκαιρία αφού τον έχασα στη Moto3 και στη Moto2".

Ο 24χρονος πρόσθεσε: "Δεν περίμενα να κερδίσω τον τίτλο rookie με δύο αγώνες να απομένουν. Είχα την πρώτη ευκαιρία στην Ταϊλάνδη. Ήταν δύσκολο, αλλά μετά την pole το πίστεψα. Δυστυχώς στον αγώνα μαζέψαμε πολύ λιγότερα από όσα περιμέναμε, ο καιρός μας εξέπληξε".

"Στην Αυστραλία, ωστόσο, η ατμόσφαιρα ήταν πολύ πιο χαλαρή. Το Phillip Island είναι μια πίστα που πάντα μου άρεσε, ήθελα να κάνω έναν υπέροχο αγώνα, χωρίς να το σκεφτώ πολύ, και πετύχαμε τον στόχο μας την Κυριακή".
Ο Bezzecchi τόνισε ότι δεν ήταν ο μόνος «πρωτάρης» στη χρονιά του ντεμπούτου της ομάδας VR46 στην πρώτη κατηγορία.

"Είμαστε μια ομάδα rookies από κάθε άποψη: πολλά από τα παιδιά προέρχονται από τη Moto2, άλλα, όπως ο Matteo (Flamigni, αρχιμηχανικός), είχαν διαφορετικό ρόλο", είπε. "Τα παιδιά με εντυπωσίασαν γιατί μεγάλωσαν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, με απίστευτη ταχύτητα. Η ομάδα του Luca έχει κάνει επίσης κάτι μοναδικό, όλα τα μέλη είναι φανταστικά".


Ο γεννημένος στο Ρίμινι αναβάτης τελικά κατατάχθηκε 14ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, απέναντι σε αυτό που πιστεύει ότι ήταν ένα «πρωτοφανές» επίπεδο ανταγωνισμού.

"Ένα πρωτοφανές 2022: το επίπεδο των πακέτων μοτοσυκλέτας και αναβάτη ήταν πολύ υψηλό", είπε. "Όλες οι μοτοσυκλέτες είναι πρακτικά εργοστασιακές, οι διαφορές μεταξύ του επίσημου και του δορυφορικού είναι ελάχιστες, ο καθένας μπορεί να είναι ανταγωνιστικός. Το καλύτερο grid που είχαμε ποτέ!".

Επόμενο άρθρο »

Στην ΚΤΜ παραδέχονται ότι βιάστηκαν

« Προηγούμενο άρθρο

Πως αντιμετωίζουν οι αναβάτες την επέκταση του ημερολογίου

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα