• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Alzamora: Ο Marquez θα κοιτάξει αλλού
Αν η Honda δεν φτιάξει μια ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα
Νέα 14/11/2022 - 12:14

Ο Marc Marquez έχασε μεγάλο μέρος της σεζόν του 2022 μετά από μια τέταρτη μεγάλη χειρουργική επέμβαση στο χέρι, ωστόσο ήταν ο αναβάτης της Honda που τερμάτισε πιο ψηλά στην βαθμολογία του Πρωταθλήματος.

Η πολύ κακή χρονιά της Honda, κατά την οποία είχε και έναν αγώνα όπου δεν πήρε ούτε έναν βαθμό για πρώτη φορά εδώ και 40 χρόνια, δεν πρέπει να επαναληφθεί εάν ο Marquez θέλει να έχει πιθανότητες να διεκδικήσει το 9ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημά του το 2023.


Εάν η Honda δεν μπορεί να του προσφέρει αυτή τη μοτοσυκλέτα, ο Marquez θα κοιτάξει αλλού, προειδοποιεί ο άνθρωπος που τον γνωρίζει καλύτερα.

"Όλα θα εξαρτηθούν από τη Honda. Αν κατασκευάσουν μια μοτοσυκλέτα για να κερδίσουν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, είναι εντάξει, αλλά ο Marc είναι νικητής από τη φύση του, είναι εδώ μόνο για να κερδίσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα", είπε ο Alzamora στο GPOne. "Αν κάτι δεν βελτιωθεί μετά από αυτά τα δύο χρόνια, νομίζω ότι ο Marc θα αλλάξει γνώμη".


"Η Ducati έκανε εξαιρετική δουλειά. Με τον Gigi Dall'Igna έκαναν ένα μεγάλο βήμα μπροστά από τεχνική άποψη, με τον Paolo Ciabatti έκαναν πολλά περισσότερα. Έχουν μια ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα, αλλά το εντυπωσιακό είναι ότι έχουν οκτώ μοτοσυκλέτες στην πίστα με δυνατές ομάδες, κάνουν συμβόλαια με τους αναβάτες και είναι όλοι νέοι και δυνατοί. Αλλά νομίζω ότι πάντα θα υπάρχει ενδιαφέρον για τον Marc, αλλά αυτή τη στιγμή δεν τον χρειάζονται πραγματικά όπως πριν».

Ο Alzamora είχε δουλέψει μαζί με τον Marc και τον Alex Marquez για 18 χρόνια πριν ανακοινώσουν τον σοκαριστικό χωρισμό τους νωρίτερα αυτή τη σεζόν.

Η τελική του πράξη ήταν να υπογράψει στον Alex συμβόλαιο το 2023 για την Ducati στην ομάδα της Gresini Racing.


"Αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τον Alex και τη χρειαζόταν", είπε ο Alzamora. "Γνωρίζουμε ότι με τη Honda όλοι οι αναβάτες ζορίζονται για χρόνια, ενώ ο Alex θα έχει τώρα μια σαφώς ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα, όπως ήταν για τον Bastianini φέτος".

"Θα δείξει όλες τις δυνατότητές του και είμαι απόλυτα σίγουρος ότι είναι μια πραγματικά μεγάλη ευκαιρία για αυτόν, αφού είχε τόσες δυσκολίες. Ίσως δεν θα είναι πολύ γρήγορος από την αρχή, αλλά βήμα-βήμα θα φτάσει εκεί με το αληθινό του στυλ".

Επόμενο άρθρο »

Marini: Πρέπει να γίνουμε η καλύτερη δορυφορική ομάδα

« Προηγούμενο άρθρο

Crutchlow: Ο Quartararo είναι ο καλύτερος αναβάτης

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα