• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bagnaia: Δεν θα επαναλάβω τα ίδια λάθη του χρόνου
Αν και με βοήθησαν να ωριμάσω
Νέα 12/11/2022 - 16:29

Ο Francesco Bagnaia είναι ο πρώτος αναβάτης που έγινε Πρωταθλητής MotoGP χωρίς να έχει τερματίσει 5 αγώνες κατά την διάρκεια της σεζόν.

Στις καλοκαιρινές διακοπές, τράκαρε στην Ίμπιζα ενώ ήταν υπό την επήρρεια αλκοόλ- ένα περιστατικό για το οποίο ζήτησε συγγνώμη, αλλά αυτό δεν επηρέασε την απόδοσή του στην επίθεση που ξεκίνησε στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Κέρδισε τον επόμενο αγώνα, στο Silverstone, τον δεύτερο από ένα σερί νικών τεσσάρων αγώνων και ένα κρίσιμο βήμα καθώς ξεπέρασε την διαφορά των 91 βαθμών για να βρεθεί μπροστά από τον Fabio Quartararo (η μεγαλύτερη ανάκαμψη στην ιστορία των MotoGP).


"Το να κερδίζεις το Πρωτάθλημα έτσι, κάνοντας μερικά λάθη, ήταν δύσκολο", ανέφερε ο Bagnaia. "Δεν νομίζω ότι θα ξανασυμβεί, δεν θα ξανακάνω ορισμένα λάθη. Αλλά την ίδια στιγμή, αυτά τα λάθη με βοήθησαν να ωριμάσω. Δεν σταματάς ποτέ να το κάνεις, αλλά υπάρχουν ακόμα τόσα πολλά να κάνεις. Ως αναβάτης αλλά και ως άντρας, τελικά αυτή η διαδικασία είναι μέρος της ζωής".

Με τον Bagnaia να έχει αρκετές πτώσεις φέτος, συμπεριλαμβανομένων δύο συνεχόμενων στην Καταλονία και τη Γερμανία, αμέσως πριν από το σερί των τεσσάρων νικών του, πολλοί ανέφεραν ότι θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο ψυχολογικής βοήθειας.

"Δεν χρειάστηκα ποτέ ψυχολόγο", ήταν τα λόγια του Bagnaia. "Αν μη τι άλλο, πιστεύω ότι αυτοί που μπορούν να σε βοηθήσουν είναι οι γύρω σου. Μου αρέσει που όσοι με γνωρίζουν μου λένε πάντα τι σκέφτονται, σε τι πιστεύουν ότι πρέπει να βελτιωθώ".

"Σε αυτό είναι σημαντική η οικογένειά μου, η Domizia (η κοπέλα του), η ομάδα και τα παιδιά της Ακαδημίας. Είμαι δύσκολος τύπος, στην αρχή λέω πάντα όχι, αλλά μετά το σκέφτομαι. Είχα πολλά προβλήματα στην καριέρα μου, αλλά ποτέ δεν έχασα τη φιλοδοξία μου, ούτε έχω σταματήσει να ονειρεύομαι".

Επόμενο άρθρο »

Βιβλίο με την ιστορία του Misano World Circuit

« Προηγούμενο άρθρο

WorldSBK: Ινδονησία Πρώτος Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα