• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η πορεία του Augusto Fernandez
Μέχρι την κατάκτηση του Πρωταθλήματος της Moto2
Νέα 08/11/2022 - 11:57

Ο Augusto Fernandez είναι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Moto2 του 2022! Μετά από ένα δραματικό φινάλε στο Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana που είδε τον μοναδικό αναβάτη που μπορούσε να απειλήσει τον Fernandez, Ai Ogura να πέφτει, ο Ισπανός ήταν ήδη πρωταθλητής πριν φτάσει στην καρό σημαία - και εξασφάλισε το Πρωτάθλημα με στυλ, παίρνοντας τελικά την δεύτερη θέση.

Ο Fernandez κέρδισε το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Junior το 2014 και στη συνέχεια αγωνίστηκε στην κατηγορία Superstock 600, όπου πέτυχε μια νίκη το 2015. Ήταν πέμπτος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Moto2 την επόμενη χρονιά, ενώ το 2017 ανέβηκε στο βάθρο στον πρώτο αγώνα. Το 2017, είδε επίσης τον Fernandez να κάνει το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Moto2 στο ιταλικό GP με τη Speed ​​​​Up, αντικαθιστώντας τον τραυματία Axel Bassani και έμεινε με την ομάδα μέχρι το τέλος της σεζόν.

Παρά το γεγονός ότι πήρε βαθμούς, αρχικά δεν ήταν οργανικό κομμάτι της Moto2 για την σεζόν του 2018 και επέστρεψε σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά σύντομα όλα άλλαξαν. Αναζητώντας έναν αναβάτη στη μέση της σεζόν, η ομάδα του Sito Pons επέλεξε τον Fernandez για να επιστρέψει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και o Fernandez στάθηκε αντάξιος της επιλογής αυτής, τερματίζοντας σταθερά στην πρώτη δεκάδα.

 

Το 2019 ήταν μια τεράστια καμπή. Παρά τον τραυματισμό στις αρχές της χρονιάς (σπασμένος καρπός), ο Fernandez επέστρεψε δυναμικά στη Jerez και ανέβηκε στο πρώτο του βάθρο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ακολούθησε άλλο ένα βάθρο στο Le Mans πριν από την παρθενική του νίκη στο Assen, ακολουθούμενη από δύο ακόμα νίκες στο Silverstone και στο Misano.  


Το 2020 αποδείχθηκε μια δύσκολη χρονιά χωρίς βάθρα, αλλά ο Fernandez είχε μια ανάκαμψη το 2021, επιστρέφοντας στο βάθρο και ολοκληρώνοντας την χρονιά στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας. 


Σε νέα χρώματα με την Red Bull KTM Ajo, το 2022 δεν ξεκίνησε ιδανικά καθώς ο Fernandez δεν ανέβηκε στο βάθρο μέχρι το Le Mans, αλλά εκεί πήρε την νίκη και στη συνέχεια, ένα ανέβηκε πάλι στο βάθρο στην Καταλονία, πήρε τρεις συνεχόμενες νίκες και έφτασε στην Valencia, και τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, ως πρώτος της βαθμολογίας με 9,5 βαθμούς διαφορά. Χθες, με την δεύτερη θέση του, πίσω από τον ομόσταυλό του, Pedro Acosta, o Fernandez εξασφάλισε το πρώτο του Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και ανεβαίνει του χρόνου στην μεγάλη κατηγορία ως αναβάτης της GASGAS.

Επόμενο άρθρο »

Η πρώτη γεύση από την δοκιμή της Valencia

« Προηγούμενο άρθρο

Michelin - Ένα συναισθηματικό φινάλε στη Βαλένθια

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα