• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Quartararo: Θα δώσω τα πάντα για την νίκη
Ό,τι και να γίνει ήταν μια δύσκολη αλλά καλή σεζόν
Νέα 03/11/2022 - 20:49

Ο Fabio Quartararo φτάνει στον τελικό του Grand Prix της Βαλένθια αυτό το Σαββατοκύριακο 23 βαθμούς πίσω από τον Francesco Bagnaia και πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσει.

Με τον Bagnaia να χρειάζεται μόνο δύο βαθμούς και τα συνεχιζόμενα προβλήματα ισχύος και πρόσφυσης που αντιμετωπίζει ο Quartararo στη Yamaha να κάνουν τις ελπίδες του να υπερασπιστεί τον τίτλο ισχνές, ο Γάλλος είναι έτοιμος για το τριήμερο.

"Λοιπόν, ο στόχος είναι ξεκάθαρος", είπε ο Quartararo στην συνέντευξη τύπου στο Circuit Ricardo Tormo. "Έχω μόνο έναν στόχο στο κεφάλι μου, σαφώς δεν έχω τίποτα να χάσω. Λοιπόν, θα κάνω ό,τι μπορώ για να τον πετύχω, παλεύοντας για τη νίκη αν και δεν είναι η καλύτερη κατάσταση για να παλέψω για το Πρωτάθλημα".

"Αλλά είναι μια καλή κατάσταση για να μην νοιάζομαι. Ό,τι και να γίνει, ήταν μια δύσκολη σεζόν αλλά καλή. Θέλω να πω, θα τα παίξουμε όλα για όλα".

 

Ο Quartararo δυσκολεύτηκε στις κατατακτήριες αυτή τη σεζόν, σημειώνοντας μόλις μια pole position το 2022 σε σύγκριση με τις πέντε που πήρε την περασμένη σεζόν στο δρόμο της κατάκτησης του Πρωταθλήματος. 

Αλλά το πιο σκληρό μπροστινό ελαστικό που έφερε η Michelin στη Βαλένθια ενίσχυσε την αυτοπεποίθηση του Quartararo ότι μπορεί να πιέσει σκληρότερα στις κατατακτήριες, κάτι που παραδέχεται ότι «είναι σημαντικό για εμάς» εάν θέλει να παλέψει για τη νίκη την Κυριακή.

"Ειδικά πέρυσι είχαμε ένα μεγάλο πρόβλημα με το μπροστινό ελαστικό (στη Valencia)", συνέχισε ο Quartararo. "Και φέτος θα είναι λίγο πιο σκληρό, θα είναι μεγάλη βοήθεια για εμάς. Ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι για εμάς, οπότε είμαι αρκετά σίγουρος (ότι θα πάμε καλά)".

Ο Quartararo έσπασε το μεσαίο δάχτυλο στο δεξί του χέρι στην Μαλαισία και θα χειρουργηθεί μόλις τελειώσει η σεζόν.

Ωστόσο, δεν περιμένει ότι θα του δημιουργήσει προβλήματα αυτό το Σαββατοκύριακο, προσθέτοντας: "Δεν είναι τόσο επώδυνο αλλά είναι στραβό. Έτσι, η οδήγηση ακόμα και στη Μαλαισία δεν ήταν μεγάλο θέμα".

"Πήρα κάποια παυσίπονα, αλλά δεν δημιούργησε πρόβλημα (στην Μαλαισία) και σίγουρα θα είναι ακόμη καλύτερα εδώ. Θα κάνω εγχείρηση το χειμώνα για να έχω και πάλι ένα κανονικό δάχτυλο γιατί είναι πολύ περίεργο".

Επόμενο άρθρο »

Bagnaia: Δεν είμαι πιο ήρεμος

« Προηγούμενο άρθρο

MICHELIN Power Slick ασύμμετρης σχεδίασης για τον αγώνα στη Valencia

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA